
Vältä vesivahingot vuotohälyttimellä
Vesivahinko on ikävä yllätys, joka voi tulla kalliiksi - onneksi sitä voi pyrkiä välttämään havaitsemalla vesivuodon ajoissa. Aseta siis yksi tai useampi vesivuotohälytin riskipaikkoihin kotona tai mökillä, ja voit välttyä kalliilta korjauksilta. Tässä artikkelissa kerromme, mitä hyötyä vuotohälyttimestä on, miten se toimii ja mihin se kannattaa sijoittaa.
Mihin vuotohälytintä tarvitaan?
Keittiössä, kodinhoitohuoneessa, kylpyhuoneessa tai kellarissa sattuvia vesivahinkoja voi olla vaikea havaita, ja jos sellainen pääsee sattumaan sillä välin, kun olet lomamatkalla, vahingot voivat kasvaa suuriksi. Pienetkin vuodot voivat levitä laajalle, jos niitä ei havaita ajoissa. Korjaustyöt ovat usein hankalia ja kalliita, ja pahimmassa tapauksessa voit joutua muuttamaan pois kotoa niiden ajaksi. Vesivuotohälytin on siis kohtuuhintainen, mutta todella hyödyllinen hankinta, jolla voit välttää vesivahingot ja kosteusvauriot.
Miten vesivuotohälytin toimii?
Kun hälyttimen anturit havaitsevat vettä, se käynnistää hälytyksen ja lähettää samalla ilmoituksen älypuhelimeesi. Eri valmistajilla on omia sovelluksiaan, joiden kautta voit helposti yhdistää vuotohälyttimen älypuhelimeesi. Esimerkiksi Fibaron vuotohälyttimessä on myös merkkivalo, hälytysääni ja lämpötila-anturi, kun taas Wattlen hälytin voidaan integroida osaksi älykotijärjestelmääsi sovelluksen avulla.

Mihin vuotohälytin tulee sijoittaa?
Hälytin asetetaan paikkaan, jossa vuotoriski on. Suurin osa vesivahingoista aiheutuu putkista ja viemäreistä, vesieristysten pettämisestä tai esimerkiksi astian- tai pyykinpesukoneen, jääkaapin tai lämminvesikattilan vuodoista. Pienikokoisen vuotohälyttimen voi siis sijoittaa vaikkapa edellä mainittujen kodinkoneiden alle. Jos lämminvesikattila sijaitsee kellarissa tai muussa tilassa, jossa vierailet harvakseltaan, voi hälytin havaita vuodon ajoissa ja pelastaa pahemmilta vaurioilta.