
Pöytäliesi uunilla - pienen keittiön pelastaja
Kaikki yksiössä asuvat tietävät, että tila pitää hyödyntää mahdollisimman tarkkaan. Siksi kannattaakin miettiä itselleen sopivia ratkaisuja. Onneksi keittiön ei tarvitse olla tilava ollakseen toimiva. Uunilla varustetulla pöytäliedellä voit valmistaa kokonaisen maukkaan aterian pöytäliedellä – pienessä tilassa.

Koolla on merkitystä
Pienet pöytäliedet ovat jo nimensä mukaisesti vakioliesiä pienempiä, mutta myös eri pöytäliesimallien välillä on kokoeroja. ”Pöytäliesien koossa on valtavia eroja. Isompi malli voi olla kaksi kertaa pienempää mallia tilavampi”, Gjertsen sanoo. Pienin uunin koko on 26 litraa ja isoin 60 litraa. Pöytälieden voi sijoittaa työtasolle tai lattialle, kuten mikroaaltouuninkin. Yleensä pöytäliesissä on valo sisällä, mikä helpottaa uunin valvomista. Pöytälieden uuni kuumenee noin 250 asteeseen.
Löydä käyttöösi sopiva pöytäliesi

Ruoanlaittoa pienessä koossa
Vaikka pöytäliedet eivät vedä vertoja vakioliesille, niillä voi kuitenkin valmistaa monia eri ruokia aina kotiruoasta valmisruokiin asti. ”Osa uuneista on riittävän tehokkaita jopa leipomiseen”, Gjertsen sanoo. Pöytäliedet eivät ole yhtä tehokkaita kuin isoveljensä sähköjärjestelmien erojen vuoksi. Pöytäliedet saavat nimittäin virtansa maadoitetusta pistorasiasta. ”Pöytälieden kanssa ei koskaan saa käyttää jatkojohtoa! Tässä on kyse paloturvallisuudesta”, hän sanoo.

Pöytäliesi, jossa uuni
Pöytäliedellä voi laittaa rajoituksetta kaikenlaisia ruokia, koska se on pienempi versio tavallisesta liedestä”, Mathias Gjertsen Gigantista sanoo. Pöytäliedessä on keittolevyt ja uuni, joten voit valmistaa sillä mitä vain.
”Miniliedessä on kaksi keittolevyä ja uunissa on ala- ja ylälämpö”, hän sanoo. Yleensä keittolevyt ovat valurautaisia muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Keittolevyissä ei ole portaatonta säätöä, joten säätömahdollisuudet eivät vedä vertoja tavallisen kokoisille liesille.