Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun

Gigantti ja ympäristö

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromut on tärkeä viedä kierrätykseen, jotta ne eivät päädy kuormittamaan luontoa. Kierrätyksessä vanhoista laitteista saadaan raaka-aineita ja materiaalia teollisuuden käyttöön.
Yksityishenkilönä voit jättää käytetyt elektroniikkatuotteet myymälämme kierrätyspisteeseen maksutta – riippumatta siitä mistä tuote on ostettu. Me Gigantissa varmistamme, että laite kierrätetään oikeaoppisesti ja mahdollisimman ympäristöystävällisesti.


Gigantti ja ympäristö
Se nyt vaan on tyhmää olla kierrättämättäSe nyt vaan on tyhmää olla kierrättämättä

Osana Pohjoismaiden suurinta elektroniikkaketjua, Gigantti haluaa kantaa vastuunsa ympäristöstä. Olemmekin yksi Suomen suurimmista sähkö- ja elektroniikkaromun vastaanottajista. Päämääränämme on auttaa asiakkaitamme tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja heidän valitessaan, käyttäessään ja palauttaessaan myymiämme tuotteita.
Jätteiden tehokkaan lajittelun ja kierrätyksen lisäksi kiinnitämme huomiota ympäristöystävällisyyteen kaikissa yksiköissämme muun muassa kuljetusten optimoinnilla, myymälöiden energiatehokkuuden parantamisella sekä vähentämällä henkilökuntamme työhön liittyvää matkustamista.

Laitteen tuominen kierrätykseen
 

Voit jättää käytetyt elektroniikkatuotteet mihin tahansa Gigantin myymälän kierrätyspisteestä maksutta – riippumatta siitä mistä tuote on ostettu. 

Tietoa sisältävät laitteet, kuten tietokoneet, tabletit ja puhelimet, voi palauttaa Gigantin henkilökunnalle, jotka huolehtivat laitteet lukollisiin tietoturva-astioihin. Kierrätyksessä laitteiden muistikapasiteettia sisältävät komponentit tyhjennetään tai murskataan.

Sähkö- ja elektroniikkalaite tulee toimittaa ilman tuotepakkauksia, ohjekirjoja tai muuta oheismateriaalia (esim. dvd‐ tai cd‐manuaali)

Pölynimurit toimitetaan kierrätykseen ilman pölypusseja.

Mikroaaltouunit tai kahvinkeittimet toimitetaan kierrätykseen ilman lasipannuja, lasilautasia tai lasikupuja.

Tulostimet toimitetaan kierrätykseen ilman muste- tai värikasetteja.

Varmista myös, ettei kierrätykseen tuotaviin kylmälaitteisiin ole jäänyt elintarvikkeita.Vanhan laitteen kierrätykseen toimittaminenFaktaa kierrätyksestä

Faktaa

Suomessa syntyy YK:n arvion mukaan asukasta kohden noin 20 kiloa sähkö- ja elektroniikkajätettä vuodessa.

Elektroniikkaromun polku takaisin tuotteeksi on yllättävän nopeaa; Parhaimmillaan kierrätetty laite on uuden laitteen tai auton muodossa kuluttajalla jo muutamassa kuukaudessa.

Tietotekniikan kierrätysprosentti on korkea: materiaaleista saadaan hyödynnettyä noin 95-99 prosenttia. Kylmälaitteissa ja pesukoneissa kierrätysmateriaaleissa kierrätysprosentti on hieman matalampi.

Vanhojen laitteiden kierrätyksessä saadaan talteen tärkeitä materiaaleja kuten muovia, metallia ja lasia. Kierrätysprosessin yhteydessä myös luonnolle haitalliset ja vaaralliset aineet, kuten kadmium, lyijy ja elohopea kerätään talteen.

Kierrätettävät laitteet käsitellään ensisijaisesti Suomessa, yhteistyössä tuottajayhteisöjen ja käsittelylaitoksien kanssa.

Gigantti on ollut virallinen sähkö- ja elektroniikkajätteen vastaanottopiste vuodesta 2004.

Gigantti-myymälöiden yhteydessä oleviin kierrätyspisteisiin on mahdollista palauttaa maksutta kaikki vanhat kierrätettävät sähkölaitteet. Lisäksi tarjoamme maksullisen palvelun, jolla noudamme vanhat laitteet kotoasi.