Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun

Gigantti ja ympäristö

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromut on tärkeää kierrättää, jotta ne eivät päädy kuormittamaan luontoa. Voit jättää käytetyt elektroniikkatuotteet myymälämme kierrätyspisteeseen maksutta. Me Gigantissa varmistamme, että laite kierrätetään oikeaoppisesti ja mahdollisimman ympäristöystävällisesti.Gigantti ja ympäristö
Se nyt vaan on tyhmää olla kierrättämättäSe nyt vaan on tyhmää olla kierrättämättä

Gigantti haluaa osana Pohjoismaiden suurinta elektroniikkaketjua kantaa vastuunsa ympäristöstä. Olemmekin yksi Suomen suurimmista sähkö- ja elektroniikkaromun vastaanottajista. Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään entistä ympäristöystävällisempiä valintoja.

Jätteiden tehokkaan lajittelun ja kierrätyksen lisäksi kiinnitämme huomiota ympäristöystävällisyyteen kaikissa yksiköissämme. Tämä näkyy muun muassa kuljetusten optimoinnissa, myymälöiden energiatehokkuuden parantamisessa sekä henkilökuntamme työhön liittyvän matkustamisen vähentämisessä.

Näin tuot laitteen kierrätykseen
 

Kaikissa Gigantin myymälöissä on kierrätyspiste, jonne voi tuoda sähkö- ja elektroniikkaromua. Voit jättää käytetyt elektroniikkatuotteesi mihin tahansa Gigantin myymälään riippumatta siitä, mistä tuote on ostettu.

Toimita laitteet kierrätykseen sellaisenaan ilman oheismateriaaleja – jätä tuotepakkaukset ja ohjekirjat pois. Pölynimurit tuodaan kierrätykseen ilman pölypusseja, mikroaaltouunit ja kahvinkeittimet ilman lasipannuja, -lautasia tai kupuja ja tulostimet ilman muste- tai värikasetteja. Varmista myös, ettei kierrätykseen tuotaviin kylmälaitteisiin ole jäänyt elintarvikkeita.

Tietoa sisältävät laitteet, kuten tietokoneet, tabletit ja puhelimet voi palauttaa Gigantin henkilökunnalle. He huolehtivat laitteet lukollisiin tietoturva-astioihin. Kierrätyksessä kovalevyt ja muistit tuhotaan joko digitaalisesti ylikirjaamalla tai mekaanisesti murskaamallaVanhan laitteen kierrätykseen toimittaminenFaktaa kierrätyksestä

Tiesitkö tätä?

  • Suomessa syntyy YK:n arvion mukaan asukasta kohden noin 20 kiloa sähkö- ja elektroniikkajätettä vuodessa.

  • Vanhojen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden materiaalit ovat lähes kokonaan hyödynnettävissä uudelleen.

  • Elektroniikkaromun polku takaisin tuotteeksi on yllättävän nopea. Parhaimmillaan kierrätetty laite on uuden laitteen muodossa kuluttajalla jo muutamassa kuukaudessa.

  • Sähkö- ja elektroniikkaromua ei missään nimessä kannata laittaa sekajätteeseen. Sekajätteet hävitetään usein polttamalla, ja monista laitteista voi silloin päätyä luontoon haitallisia aineita.

  • Kierrättämällä vanhoista laitteista saadaan tärkeitä raaka-aineita ja materiaalia uudestaan käyttöön. Kierrätysprosessin yhteydessä myös luonnolle haitalliset ja vaaralliset aineet kerätään talteen.

Kierrätys Gigantissa

  • Gigantti on ollut virallinen sähkö- ja elektroniikkajätteen vastaanottopiste vuodesta 2004.

  • Gigantin kautta kierrätetään vuosittain noin 7 600 tonnia, eli 7 600 000 kiloa elektroniikkajätettä.

  • Gigantteihin toimitettu sähkö- ja elektroniikkaromu jatkaa matkaansa Kuusakosken jatkokäsittelypisteisiin, joissa ne kierrätetään asianmukaisesti.

  • Gigantti-myymälöiden yhteydessä oleviin kierrätyspisteisiin voi palauttaa maksutta kaikki vanhat sähkölaitteet. Lisäksi tarjoamme maksullisen palvelun, jossa noudamme vanhat laitteet kotoasi.