Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun

Parhaat Black Friday -tarjoukset 2022


Black Friday parhaine tarjouksineen saapuu taas lämmittämään meitä marraskuussa vuonna 2022 – ja entistäkin suurempana!

Black Friday -tarjoukset ovat voimassa Gigantin verkkokaupan lisäksi kaikissa Gigantin myymälöissä ympäri Suomen. Älä jää paitsi vuoden suurimmasta alennuspäivästä!

Valmistaudu Black Friday kampanjaan:

Selaa tämän viikon tarjouksia:

Black Friday -tarjoukset yrityksille:

Muista myös Singles' Day 11.11

Black Friday FAQ ja UKK

Black Friday eli Musta perjantai Black Friday on shoppailuun ja ostoksiin keskittyvä ostospäivä. Sitä pidetään yleensä erityisesti elektroniikkaan keskittyvänä ostospäivänä, mutta nykyisin juhlapäivänä on kaikenlaisia tarjouksia.

Yhdysvalloissa Black Friday on ehdottomasti vuoden suurin shoppailupäivä, jolloin osa myymälöistä avataan asiakkaille jo puolenyön aikaan. Myös Suomessa Black Friday on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä vuoden suurimmista ostospäivistä ja varsinaisena lähtölaukauksena joulukauteen ja joulushoppailuun. Innokkaimmille tarjoushaukoille tänä vuonna Gigantti tarjoaa omille kanta-asiakkailleen eli klubilaisille maistiaisia tarjouksista jo etukäteen!

Black Fridaytä vietetään nimensä mukaisesti perjantaina. Ensi vuonna Black Friday osuu perjantaille 25.11.2022. Tarkka päivämäärä vaihtelee vuosittain.

Ajankohta juontaa juurensa amerikkalaisten juhlaperinteestä, kiitospäivästä eli Thanksgiving Daysta, jonka jälkeistä perjantaita on vietetty huikeilla kulutusjuhlilla. Tapa on sittemmin rantautunut ympäri maailman. Suomeen Black Friday rantautui muutamia vuosia sitten, ja Gigantti oli tuolloinkin eturintamassa tarjoamassa suomalaisille laadukkaita tuotteita huippuedulliseen hintaan.

Black Friday on jatkuvasti merkitystään kasvattava kauppapäivä Suomessa ja se on yksi isoimmista myyntipäivistä koko vuonna. Paytrailin raportin mukaan vuonna 2017 Black Fridayn myynti ylitti vuoden toiseksi parhaan myyntipäivän yli 50 prosentilla ja vuonna 2018 keskimääräinen ostosmäärä ylitettiin jo 225 prosentilla.

Sama nouseva trendi näkyy myös keskiostosten arvossa, sillä vuonna 2017 Black Friday nosti tavallisen perjantain keskiostosta 12 % ja vuonna 2018 jo 17 %. Kasvun odotetaan jatkuvan. Vuonna 2018 Gigantin oma nettimyynti kasvoi 24 prosentilla vuoteen 2017 Black Friday -päivään verrattuna, ja kaikkiaan myynti kasvoi 15 prosentilla lähestulkoon 25 miljoonaan euroon.

Black Fridayn kasvuun vaikuttaa esimerkiksi sen läheisyys toisen uuden shoppailupäivän eli 11.11. vietettävän Sinlges Dayn kanssa, minkä lisäksi ajankohta marraskuun loppupuolella tekee siitä hyvän aloituksen joulusesongille ja joulumyynnille. Klarna kertoi raportissaan, että vuonna 2018 eli 60 prosenttia suomalaisista aikoi ostaa joululahjoja mustana perjantaina.

Sanan Black Friday merkitys tulee Yhdysvalloista, Philadelphiasta ja vuosikymmenten takaa, jolloin vapaapäivä Thanksgivingin eli kiitospäivän jälkeinen liikenne ruuhkautti liikennettä, kun autoa oli suorastaan mustanaan, mikä aiheutti lisätyötä poliisille.

Nimityksen epäillään tulleen myös kirjanpidosta, jossa tappiot merkittiin tilinauhoissa punaisella värillä ja voitot mustalla – ja voittoa alkoi kertymään Black Fridaysta eteenpäin loppuvuodelle.

Oli tarina mikä hyvänsä, Black Friday on nykyisin varsin vakiintunut termi päivälle ympäri maailman.

Liity Gigantti-klubiin ja saat tiedon uutiskirjeenä heti kun tarjoukset paljastetaan.