Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Ota parempia kuvia älypuhelimellasi

10 vinkkiä älypuhelimella kuvaamiseen

Älypuhelimien kamerat kehittyvät jatkuvasti. Vaikka kuvista ei ehkä tule yhtä hyviä kuin edistyneillä ammattitason järjestelmäkameroilla, on puhelinten kameroissa yksi iso etu: puhelin on aina ulottuvillamme. Me autamme sinua saamaan kaiken irti älypuhelimesi kamerasta, jotta voit ottaa entistäkin upeampia kuvia.

1. Löydä paras älypuhelinkamera

Useimmissa älypuhelimessa on nykyään erinomainen kamera, mutta jos olet kiinnostunut valokuvaamisesta, kannattaa uutta puhelinta ostaessa kiinnittää erityistä huomiota kameraan. Yleensä juuri kamera erottaa jyvät akanoista ja älypuhelimet toisistaan. Tässä on lista ominaisuuksista, joita kannattaa etsiä:

Aukko: Aukkoa säätämällä määritetään, kuinka paljon valoa objektiivin läpi pääsee. Alhainen luku tarkoittaa iso aukkoa, jolloin kennolle pääsee enemmän valoa. Mitä enemmän valoa, sitä parempia kuvia saat.

ISO: Heikoissa valaistusolosuhteissa kamera käyttää korkeaa ISO-arvoa parantaakseen kuvia. Kuvista tulee valoisampia, mutta kuviin saattaa myös tulla kohinaa. Muista tarkistaa, kuinka isoa ISO-arvoa kamerassa voi käyttää ilman kohinaa.

Megapikseli: Mitä enemmän megapikseleitä, sitä korkeampi resoluutio ja enemmän yksityiskohtia. Tämä on tärkeää etenkin, jos haluat tulostaa isokokoisia kuvia.

Kuvanvakain: Tämä toiminto vähentää kameran tärähtelystä johtuvaa epätarkkuutta kuvissa.

Näyttö: Älypuhelimissa näyttö toimii kameran etsimenä, joten mitä isompi näyttö, sitä enemmän näet. Näytön resoluutio vaikuttaa siihen, kuinka tarkkana kuvat näkyvät näytöllä.

Tallennustila: Kuvat vaativat tallennustilaa, joten siksi on tärkeää tarkistaa, että älypuhelimessa on tarpeeksi iso muisti. Tarpeen vaatiessa voit laajentaa muistia esimerkiksi SD-muistikortilla.

Muut kameratoiminnot: Haluatko, että kamerassa on panoraamakuvaus, taustan sumennus tai super slow motion -toiminto?

Jos haluat perehtyä älypuhelimien yksityiskohtaisiin arvioihin, voit lukea lisää DxO Mark -sivustolta, joka on erikoistunut kameroiden testaamiseen.

Muista puhdistaa puhelimen kameralinssi

2. Pidä objektiivi puhtaana

Tämä on yksinkertainen vinkki. Kuvien laatu paranee huomattavasti, kun objektiivi on puhdas, eikä siinä ole pölyä ja rasvatahroja. Täältä löydät tarvikkeet puhelimen näytön puhdistamiseen.

Selfiekepillä vältyt tärähtäneiltä kuvilta

3. Vakauta kamera

Tärähtäneet kuvat harmittavat aina. Nopea vinkki ongelman ratkaisuun on yrittää tukea kameraa pitelevää käsivartta seinää tai pöytää vasten. Myös jalusta ja selfiekeppi tuovat vakautta valokuvaukseen. Gigantin selfiekepit ja jalustat.

Laukaise kuulokkeiden painikkeella

4. Käytä toista painiketta

Voit säätää puhelimen asetuksia niin, että äänenvoimakkuuspainike toimii myös laukaisimena. Näin saat kuvatessasi tukevamman otteen puhelimestasi sen sijaan, että painaisit tavallista laukaisinta. Tiesitkö, että myös kuulokkeiden painiketta voi käyttää kameran laukaisimena? Kolmas vaihtoehto on käyttää kameran ajastinta, jolloin saat muutaman sekunnin lisäaikaa ja voit helpommin ottaa luonnolliselta näyttäviä, vakaita kuvia.

Sommittelu on tärkeää

5. Ota sommittelu haltuun

Valokuvauksessa kuvan sommittelu on tärkeää. Vaikka et olisikaan ammattilainen, on muutamia vinkkejä, jotka on hyvä pitää mielessä.

Pidä horisontti suorassa: On erittäin häiritsevää, jos kuvan linjat eivät ole suorassa, etenkin jos kyseessä on taustalla näkyvä horisontti. Kun aktivoit älypuhelimen apuruudukon, on kuvan sommittelu helpompaa.

Varmista, ettei pääkohde ole kuvan keskellä: Kuvista voi tulla tylsiä, jos pääkohde on kuvan keskellä. Yritän sen sijaan sommitella kuva niin, että pääkohde on hieman sivussa. Ajattele, että jaat näytön 3x3-ruudukoksi ja aseta pääkohde kohtaan, jossa kaksi linjaa kohtaa. Kameran apuruudukko toimii apuna sommittelussa.

Jätä ilmaa: Kuvan reunoille voi hyvin jättää hieman ilmaa.

Tarkista nurkat: Varmista, ettei kuvassa ole ylimääräisiä, häiritseviä asioita, kuten esimerkiksi sormea kuvan nurkassa.

Vaihda kuvakulmaa: Kokeile astua vaikkapa tuolille ja ottaa kuva yläsuunnasta, tai mene makuulle ja ota kuva sammakkoperspektiivistä.

Varjosta aurinkoa kädellä

6. Varjosta kädellä

Auringonvalo voi toimia tehosteena, mutta pahimmassa tapauksessa se voi myös pilata kuvan, jos pääkohdetta ei voi nähdä. Jos kuvaat terävässä auringonvalossa, voit varjostaa puhelinta kädellä, jolloin saat parempia ja terävämpiä valokuvia.

Päätä itse tarkennuksesta

7. Valitse tarkennus

Useimmissa kännykkäkameroissa on automaattitarkennus, mutta se ei aina välttämättä tarkenna niin kuin haluaisit. Siksi on fiksua käyttää manuaalista tarkennusta. Monissa älypuhelimissa tarkennuksen voi valita painamalla näytöllä kohdetta, jonka haluat olevan tarkka. Näytölle ilmestyy silloin ympyrä tai neliö, joka tarkoittaa, että kohde on tarkennettu.

Ota älypuhelimellasi paljon kuvia

8. Ota paljon kuvia

Älypuhelimella kuvatessasi sinun ei tarvitse miettiä filmirullia eikä kuvien kehittämistä. Sen sijaan on tärkeää varmistaa, että puhelimellasi on tarpeeksi tallennustilaa. Lisäksi voit laajentaa puhelimen tallennustilaa SD-muistikortilla. Mitä enemmän kuvia otat, sitä suurempi on onnistumisen todennäköisyys. Anna siis laukaisimen laulaa. Myöhemmin voit valita kuvista parhaimmat.

Tallenna kuvat pilveen

9. Tallenna kuvasi

Kun olet käyttänyt paljon aikaa kuvien ottamiseen, on myös tärkeää pitää huolta muistoista. Kuvat vievät tallennustilaa puhelimelta, ja lisäksi voi käydä niin, että puhelin varastetaan tai menee rikki. Älä ota riskiä, että kuvat katoaisivat, vaan tallenna kuvat pilvipalveluun, esimerkiksi Google Driveen tai Apple iCloudiin. Molemmat palvelut tarjoavat ilmaista tallennustilaa tiettyyn rajaan asti. Kun ilmainen tallennustila on täynnä, voit ostaa lisää tilaa.Osta Gigantti pilvipalvelun perhetilaus.

Tulosta valokuvia Sprocket-valokuvatulostimella

10. Jaa kuvasi

Voit jakaa parhaat otoksesi monella tavalla. Lataa ne Facebookiin tai Instagramiin tai tee diaesitys, jonka voit näyttää läheisillesi. Kuvien jakamiseen löytyy myös muita tapoja:

  1. Pieni valokuvatulostin: Tulosta kuvasi suoraan älypuhelimestasi Sprocket-valokuvatulostimella ja kiinnitä ne seinällä, arkistoi valokuva-albumiin tai käytä pöytäkortteina juhlissa.
  2. Koristele kahvikuppi tai älypuhelimen suojakuori, tilaa seinäkuva tai kalenteri. Tai miksi et kokoaisi parhaita muistoja kuvakirjaksi? Gigantin Cewe-kuvapalvelun valikoimasta löydät paljon erilaisia kuvatuotteita sekä itsellesi että perheellesi.

Lue lisää Gigantin tuotteista: