Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Keittotaso mustassa Epoq-keittiössä.

Osto-opas: Keittotaso

Mikä liesitaso sopii sinun keittiöösi? Tässä oppaassa kerromme eri keittotasojen erot, plussat ja miinukset. Haluatko energiatehokkaan induktiotason, helposti puhdistettavan keraamisen keittotason vai kenties kaasukeittotason?
Paistinpannu induktiotasolla.

Induktiotaso - tehokas ja energiapihi

Plussat: Induktiotaso on suosittu valinta, sillä se kuumenee ja kypsentää ruoan nopeasti. Se pitää myös lämpötilan tasaisena ja kuluttaa muita keittotasoja vähemmän sähköä.

Induktiotaso eroaa muista keittotasoista siinä, että se käyttää magneettikenttää ja lämmittää vain keittoastian, kun taas keittotason pinta sen ympärillä pysyy viileänä. Kun otat kattilan tai paistinpannun pois levyltä, lämpö katkaistaan välittömästi. Jos ruokaa roiskuu keittotasolle kattilan viereen, se ei pala kiinni tason pintaan.

Miinukset: Induktiolevyn oikeastaan ainoa ”haittapuoli” on se, että sillä voi käyttää vain induktiotasolle sopivia keittoastioita, joissa on magneettinen pohja. Voit siis joutua vaihtamaan kaikki vanhat keittoastiasi uusiin, jos sinulla ei ole aiemmin ollut induktiotasoa.

Kaikki induktiokeittotasomme

Omeletti paistinpannussa keraamisella keittotasolla.

Keraaminen keittotaso - kaiken tyyppisille keittoastioille

Plussat: Keraamisissa keittotasoissa on induktiotason tavoin tasainen pinta, joka on helppo pitää puhtaana. Ne ovat yleensä myös edullisempia kuin induktiotasot, ja voit käyttää kaikentyyppisiä pannuja ja kattiloita.

Miinukset: Keraaminen keittotaso kuumenee sähkön avulla, joten sen virrankulutus on suurempi kuin esimerkiksi induktiotason. Ruoanlaitto tai veden keittäminen kestää siis kauemmin, sillä levyn tulee olla kuuma ennen kuin lämpö siirtyy itse keittoastiaan. Toisin sanoen keraaminen keittotaso saattaa olla edullisempi, mutta sen käyttökulut ovat korkeammat.

Kaikki keraamiset keittotasomme

Kattila ja kasari kaasukeittotasolla liesituulettimen alapuolella.

Kaasutaso - kokkaa kuin ammattilainen

Plussat: Onko ruoanlaitto lähellä sydäntäsi? Intohimoisten kotikokkien kannattaa satsata kaasukeittotasoon. Ammattikokkien suosima kaasutaso mahdollistaa lämpötilan erittäin tarkan hallinnan ja nopeat lämpötilan muutokset – täydellinen valinta sinulle, joka haluat kokeilla uudenlaista ruoanlaittoa.

Miinukset: Kaasutason käytön opetteleminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa. Kaasutason asennus vaatii lisäksi joko liitännän maa- tai kaupunkikaasuun tai paikan nestekaasupullolle. Jos aiot käyttää nestekaasupulloa, lue huolellisesti käyttöohjeet.

Kaikki kaasukeittotasomme

Lue lisää Gigantin tuotteista: