Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
 Älypuhelinten tallennustila

Näin paljon tallennustilaa puhelimeltasi vaaditaan

Minkä verran tilaa todella tarvitset matkapuhelimeesi? Onko 16 tai 32 gigatavua riittävästi, vai tarvitsetko älypuhelimeesi 64, 128 vai peräti 256 gigatavua tallennustilaa? Kuinka monta gigatavua yksi elokuva vie ja montako gigaa älypuhelimesi tarvitsee?

Onko 16 tai 32 gigatavua riittävästi, vai tarvitsetko älypuhelimeesi 64, 128 vai peräti 256 gigatavua tallennustilaa?

Minkä kokoinen näyttö olisi hyvä? Mikä käyttöjärjestelmä sopii sinulle parhaiten?

Löydettyäsi täydellisen puhelimen on päätettävä vielä yksi tärkeä asia: kuinka monta gigatavua tallennustilaa tarvitset?

Vaikka kuvien ja videoiden tallentaminen pilvipalveluihin onkin yhä yleisempää, suuri osa sisällöstä tallennetaan edelleen älypuhelimeen.

Osittain se johtuu siitä, että haluamme sisällön olevan heti käytettävissä. Säilytämme paljon tietoja puhelimessa myös siksi, että unohdamme usein tehdä kattavan varmuuskopioinnin.

Tarvittava tallennustila valokuville, videoille ja musiikille

Voit tarkistaa kaikkien tiedostojen koon ennen niiden lataamista ja tallentamista puhelimeesi. Tämä onnistuu myös jälkeenpäin.

Jos sinulla on Applen iPhone, jossa on käyttöjärjestelmänä iOS, voit nopeasti tarkistaa suurimmat sovellukset, kansiot ja tiedostot:

  1. Siirry kohtaan Asetukset

  2. Napauta Yleiset

  3. Siirry kohtaan Tallennus- ja iCloud-tilan käyttö

  4. Valitse Hallitse tallennustilaa kohdassa ”Tallennustila”

Näet yleiskuvan puhelimesi vapaasta ja varatusta tallennustilasta.

Esimerkiksi napauttamalla Musiikki-kohtaa saat listan kaikista iPhoneesi ladatuista kappaleista ja näet jokaisen musiikkitiedoston koon.

Musiikkitiedostojen suuruus on tyypillisesti 8–10 megatavua.

Jos sinulla on Android-käyttöjärjestelmää käyttävä älypuhelin, kuten Samsung Galaxy tai Sony Xperia, muistin määrän ja tallennustilan koon tarkistaminen voi vaihdella eri valmistajien välillä. Yleensä se tapahtuu seuraavasti:

  1. Siirry kohtaan Asetukset

  2. Napauta Tallennustila

  3. Valitse Käytetty tallennustila

  4. Valitse seuraavaksi Sovellukset

Joissakin Android-puhelimissa Sovellukset-painike tulee esiin toisessa vaiheessa.

Saat yleiskuvan Android-puhelimesi tallennustilaa täyttävistä sovelluksista ja asiakirjoista.

Poista turhaa sisältöä ja pidä puhelimesi siistinä ja järjestyksessä

Pantuasi merkille, mitkä sovellukset ja asiakirjat vievät runsaasti tilaa, voit siirtää säilytettävät tiedostot tietokoneelle tai pilveen ja hävittää turhat sovellukset.

Jotkut sovellukset kuten WhatsApp tallentavat valokuvat automaattisesti sovellukseen ja puhelimeen, mutta toiminnon voi helposti poistaa käytöstä.

Muistathan, että jos poistat sovelluksen, voit asentaa sen uudelleen ilmaiseksi, vaikka se olisikin maksullinen. Siihen tallennettuja tietoja ei kuitenkaan voi palauttaa.

Valokuvat kannattaa joka tapauksessa tallentaa muuallekin kuin puhelimeen. Voit myös pienentää puhelimeen tallennettujen kuvien ja videoiden kokoa. Tämä vaikuttaa niiden laatuun, mutta 1280 × 720 pikselin teräväpiirtotarkkuus ei aina ole välttämätön.

Kannattaisiko valita 16, 32, 64, 128 vai 256 gigatavun puhelin?

Älypuhelimien sisäisen muistin määrä vaihtelee, ja useampi gigatavu merkitsee enemmän tallennustilaa, olipa käytössä internet-yhteys tai ei.

Osa muistista tarvitaan puhelimessa valmiina olevien sovellusten ja asetusten käyttöön.

Mutta kuinka paljon tallennustilaa puhelimessa oikeastaan on oltava?

Viime kädessä siihen vaikuttaa tapasi käyttää puhelinta. Merkitystä on myös sillä, tallennatko kuvia ja videoita mieluummin suoraan puhelimeesi vai pilvipalveluun. Sovellukset ja käyttöjärjestelmä on joka tapauksessa tallennettava paikallisesti.

Älypuhelinten tallennustilan suuruus vaihtelee, mutta yleisimmät koot ovat 32 ja 64 gigatavua.

Muita vaihtoehtoja ovat 16, 128 ja 256 gigatavua.

16 gigatavun älypuhelin riittää mainiosti, jos puhelinta on tarkoitus käyttää lähinnä puhelimena eikä mediakeskuksena tai viihdelaitteena. Tämänkokoiseen puhelimeen mahtuu jonkin verran valokuvia ja pieni määrä musiikkia, mutta jos haluat ladata raskaita sovelluksia, tarvitset enemmän tallennustilaa.

32 gigatavun puhelin sopii useimmille, varsinkin jos käytät etätallennusta, tallennat varmuuskopiot pilvipalveluun ja olet nopea poistamaan puhelimesta turhat tiedostot ja sovellukset.

Jos tallennustilaa on 64 gigatavua, voit hyvin tallentaa puhelimellesi niin kuvia kuin videoitakin sekä runsaasti sovelluksista ja peleistä tulevaa dataa. Puhelimen säännöllinen puhdistus on silti suositeltavaa.

Jos hankit 128 tai 256 gigatavun älypuhelimen, se johtuu luultavasti siitä, että sinun on pystyttävä käyttämään suuria mediatiedostoja suoraan puhelimestasi myös offline-tilassa. Tämä kokoluokka voi olla tarpeen myös silloin, jos haluat katsella videoita ja ladata runsaasti elokuvia ja tv-sarjoja viihdesovelluksista.

Lue lisää Gigantin tuotteista: