Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
PC vai Mac

Gigantin opas pöytätietokoneen valintaan - PC vai Mac?

On tullut aika hankkia kotiin uusi pöytätietokone. Kumpi kahdesta isosta nimestä on sinulle parempi vaihtoehto?

Pidätkö enemmän omenoista vai appelsiineista? Henkilökohtainen maku vaikuttaa aina valintaan PC:n ja Macin välillä, mutta onko huomioitava muita olennaisia seikkoja? Onneksi kaikilla uutta kotitietokonetta etsivillä on useita vaihtoehtoja. Ei huolta, valitsitpa HP:n tai Lenovon PC:n, Mac Minin, iMacin tai Mac Pron. Kattava laadukkaiden tuotteiden valikoima ja hyvä henkilökohtainen palvelu takaavat, että löydät juuri tarpeitasi ja makuasi vastaavat tuotteet.

Seuraa sekä sydämen että järjen ääntä

Väitetään, että koiran omistajat muistuttavat lemmikkejään. Päteekö tämä myös tietokoneisiin? Ihmiset ovat erilaisia. Toiset ovat hyvin teknisiä ja tarkastelevat ainoastaan käytännön etuja ja kustannuksia. Joitakin taas innostaa muotoilu, käytettävyys ja tuotteen yleistuntu. Loput sijoittuvat jonnekin näiden kahden tyypin välimaastoon. Onneksi voit itse päättää, mihin haluat panostaa. Jo vuosien ajan on esitetty monenlaisia väitteitä molempien puolesta, mutta eroavatko PC:t ja Macit nykyisin kovinkaan paljoa toisistaan?

PC vai Mac

iUniverse – virtaviivainen ja selityksiä kaipaamaton

Ympäristö vaikuttaa ihmisiin, ja nykyisin me kaikki vietämme paljon aikaa tietokoneen ääressä. Applen Mac oli aiemmin luovien alojen suosikki musiikin tekoon, elokuvien editointiin ja kuvien käsittelyyn tarkoitettujen hyvien ohjelmistojensa ansiosta. Jonkin ajan kuluttua Apple tajusi tuotteensa olevan enemmän kuin kone: se oli täysivaltainen elämys. Siitä lähtien virheetön muotoilu, jatkuva keskittyminen vaivattomuuteen ja käytettävyyteen sekä monet innovaatiot ovat tehneet Applesta yhden maailman menestyneimmistä yhtiöistä ja heidän lippulaivatuotteestaan Macista modernin klassikon.

PC vai Mac

PC – joustava, hienostelematon ja uuttera

Macit tulevat samasta yhden vision yhtiöstä, kun taas PC:t ovat peräisin usealta eri valmistajalta. Laaja tuotevalikoima takaa, että löydät PC:iden joukosta kestävimmän, sopivimman ja kustannustehokkaimman laitteen. Kun Applen tuotteissa on kaikki täysin integroituna yhteen ennalta suunniteltuun maailmaan, PC:t tarjoavat vaihtoehtoja ja vapautta luoda itselle sopivan ympäristön. PC:itä voi mukauttaa, päivittää sekä räätälöidä tiettyyn tarkoitukseen. Aiemmin Macin laitteet peittosivat PC:t ylivoimaisesti. Nykyisin molemmista voi löytää paljon samoja laitteisto-osia. Jos siis investoit hyvin varusteltuun PC:hen, eroa ei juurikaan ole.

Windows vastaan macOS

Suurimmat eroavuudet kuluttajan kokemuksessa Macin ja PC:n välillä ovat juuri niitä – eroavaisuuksia. Sota Macin ja PC:n välillä on ohi, ja itse asiassa molemmat ovat voittajia. Sekä Windows että macOS ovat erittäin upeita vaihtoehtoja. Molemmissa on oma digitaalinen avustaja, nimiltään Cortana ja Siri. Käytätkö Windowsia töissä etkä halua opetella mitään uutta? Onnittelut! Sinun ei tarvitsekaan – edes vaikka ostaisit Macin (voit käyttää sitä Windows-käyttöjärjestelmällä)! Toisaalta, mikäli vaihdat Maciin, ihastut luultavasti macOS-käyttöjärjestelmän sujuvuuteen, helppouteen ja vakauteen. Macin ohjelmat eivät ole yhtä haavoittuvia viruksille kuin PC:iden, mutta pilven kautta leviävät, uudenlaisia leviämistapoja käyttävät ja kasvavat virusmäärät uhkaavat yhä enemmän myös Maceja.

PC vai Mac

Windows 10:n edut

  • digitaalinen avustaja Cortana
  • kosketusnäyttö
  • ikkunan / jaetun näytön hallinta
PC vai Mac

macOSin edut

  • suorituskyky ja vakaus
  • yhteensopivuustoiminnot iPhonen kanssa
  • digitaalinen avustaja Siri

Top 5 -tarkistuslista, Mac vastaan PC

Hyvä päätös syntyy yhdistämällä käytännölliset näkökohdat viisaasti omaan intuitioon. Tämä käytännöllinen lista voi auttaa sinua pöytäkoneen valinnassa.

Onko pöytätietokoneesi näkyvällä paikalla kotonasi?

Sekä iMac että Lenovo Ideacenter PC ovat muotoilultaan näyttäviä ja sulavia. Laitteisto on lisäksi sijoitettu kätevästi näytön sisään tai näytön jalkaan, jolloin ei tarvita entisen kaltaista isoa laatikkoa pöydän alla.

PC vai Mac

Synkronoitko kotitietokoneesi iPhone- tai Android-puhelimen kanssa?

Integrointi toimii hyvin useimpien laitteiden välillä, mutta iPhonen ja iMacin välinen synkronointi on omalla tasollaan.

Kirjoitatko ja surffaatko netissä vai editoitko videoita ja pelaat 3D-pelejä?

Raskaammat toiminnot vaativat enemmän voimaa. Erityistehtävät voivat vaatia Mac Pron tai Acer Predatorin tehoa, kun taas edullisemmat vaihtoehdot, kuten HP:n PC voi olla riittävä peruskäyttöön. Jos sinulla on jo näppäimistö, hiiri ja näyttö tai etsit ainoastaan mediakeskukseksi sopivaa tietokonetta, Mac Mini tai Asus VivoMini ovat todella hintansa arvoisia. Kun mietit olennaisimpia käyttötarpeitasi ennen ostopäätöstä, on helpompi eritellä, mitä tarvitset ja mihin budjettisi riittää.

Kuka käyttää tietokonetta?

Asustaako kattosi alla mahdollisesti tuleva sähköinsinööri? Siinä tapauksessa valitset ehkä PC:n. Vai voisiko tenavasta tulla isona graafinen suunnittelija tai muusikko? Tällöin Mac voisi olla osuvampi valinta. Joka tapauksessa rumpusettiä parempi, vai kuinka?

Tarvikkeet

Kun olet löytänyt täydellisen tietokoneen, kannattaa panostaa myös lisävarusteisiin. Käytännölliset tietokonetarvikkeet helpottavat koneen käyttöä.