Ohita
Kaksi sisarta katselee kuvia tietokoneelta

Gigantin opas pöytätietokoneen valintaan - PC vai Mac?

On tullut aika hankkia kotiin uusi pöytätietokone. Kumpi kahdesta isosta nimestä on sinulle parempi vaihtoehto?

 Pidätkö enemmän omenoista vai appelsiineista? Henkilökohtainen maku vaikuttaa aina valintaan PC:n ja Macin välillä, mutta onko huomioitava muita olennaisia seikkoja? Onneksi kaikilla uutta kotitietokonetta etsivillä on useita vaihtoehtoja. Ei huolta, valitsitpa HP:n tai Lenovon PC:n, Mac Minin, iMacin tai Mac Pron. Kattava laadukkaiden tuotteiden valikoima ja hyvä henkilökohtainen palvelu takaavat, että löydät juuri tarpeitasi ja makuasi vastaavat tuotteet.

Seuraa sekä sydämen että järjen ääntä

Väitetään, että koiran omistajat muistuttavat lemmikkejään. Päteekö tämä myös tietokoneisiin? Ihmiset ovat erilaisia. Toiset ovat hyvin teknisiä ja tarkastelevat ainoastaan käytännön etuja ja kustannuksia. Joitakin taas innostaa muotoilu, käytettävyys ja tuotteen yleistuntu. Loput sijoittuvat jonnekin näiden kahden tyypin välimaastoon. Onneksi voit itse päättää, mihin haluat panostaa. Jo vuosien ajan on esitetty monenlaisia väitteitä molempien puolesta, mutta eroavatko PC:t ja Macit nykyisin kovinkaan paljoa toisistaan?

Windows vastaan macOS

Suurimmat eroavuudet kuluttajan kokemuksessa Macin ja PC:n välillä ovat juuri niitä – eroavaisuuksia. Sota Macin ja PC:n välillä on ohi, ja itse asiassa molemmat ovat voittajia. Sekä Windows että macOS ovat erittäin upeita vaihtoehtoja. Molemmissa on oma digitaalinen avustaja, nimiltään Cortana ja Siri. Käytätkö Windowsia töissä etkä halua opetella mitään uutta? Onnittelut! Sinun ei tarvitsekaan – edes vaikka ostaisit Macin (voit käyttää sitä Windows-käyttöjärjestelmällä)! Toisaalta, mikäli vaihdat Maciin, ihastut luultavasti macOS-käyttöjärjestelmän sujuvuuteen, helppouteen ja vakauteen. Macin ohjelmat eivät ole yhtä haavoittuvia viruksille kuin PC:iden, mutta pilven kautta leviävät, uudenlaisia leviämistapoja käyttävät ja kasvavat virusmäärät uhkaavat yhä enemmän myös Maceja.

Kannettava tietokone Windows 11 -käyttöjärjestelmällä

Windows 11:n edut

- Päivitetty käyttöliittymä aiemmista versioista

- Digitaalinen avustaja Cortona

- Parannettu kosketusnäytön toiminnallisuus

- Ikkunan/jaetun näytön halinta

- Parempi pelisuorituskyky

Löydä uusi tietokoneesi täältä

Lue lisää
   
   
   
   
   
   
   
MacOS - Mac-näyttö
macOSin edut

- Vakaus ja suorituskyky

- Yhteensopivuustoiminnot iPhonen kanssa.

- Digitaalinen avustaja Siri.

- Vähemmän virushyökkäyksiä.

- Yhteensopiva myös Windowsin kanssa.

Löydä uusi Mac-tietokoneesi täältä

Lue lisää
   
   
   
   
   
   
   
Top 5 -tarkistuslista, Mac vastaan PC

Hyvä päätös syntyy yhdistämällä käytännölliset näkökohdat viisaasti omaan intuitioon. Tämä käytännöllinen lista voi auttaa sinua pöytäkoneen valinnassa.

Android-puhelin, joka synkronoi kannettavan tietokoneen kanssa

Synkronoitko kotitietokoneesi iPhone- tai Android-puhelimen kanssa?

Integrointi toimii hyvin useimpien laitteiden välillä, mutta iPhonen ja iMacin välinen synkronointi on omalla tasollaan.

Käytätkö tietokonettasi kirjoittamiseen, netissä surffaamiseen, videoiden muokkaamiseen tai 3D-pelien pelaamiseen?

Raskaammat tehtävät vaativat suurempia ponnisteluja. Ne, joilla on erityistarpeita saattavat tarvita Mac Pron tai Acer Predatorin kaltaista tehoa, kun taas toiset pärjäävät pitkälle halvemmilla vaihtoehdoilla, kuten HP-tietokoneella. Mieti, miten aiot käyttää konetta ennen kuin ostat sen. Näin saat selville, mitä tarvitset ja mitä et tarvitse.