Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun

Gigantti Pilvipalvelun käyttöehdot

15. huhtikuuta 2018

1. Yleistä

Gigantti tarjoaa pilvitallennuspalvelun (“palvelu”), jonka avulla voit varmuuskopioida, tallentaa, synkronoida ja jakaa tiedostoja internetin välityksellä.

Nämä käyttöehdot (“sopimus”) ovat laillisesti sitova sopimus Gigantin ja palvelun käyttäjän (”asiakas”, ”käyttäjä”) välillä.

Rekisteröitymällä tai käyttämällä palvelua hyväksyt tämän sopimuksen ehdot.

2. Käyttäjätili

Käyttääksesi palvelua sinun tulee ensin luoda käyttäjätili Gigantti Pilvipalveluun. Voit luoda henkilökohtaisen ilmaisen tilin (”ilmainen tili”), henkilökohtaisen maksullisen tilin (”maksullinen tili”), perhetilin korkeintaan viidelle (5) käyttäjälle tai yritystilin (”yritystili”).

3. Ilmainen tili

Ilmaiset tilit on tarkoitettu vain yksityishenkilöiden käyttöön, ei yrityksille, yhdistyksille tmv. Ilmaistili on maksuton ja siinä on tiettyjä rajoituksia tallennustilan ja ominaisuuksien suhteen. Gigantti pidättää oikeuden luoda muuntyyppisiä rajoituksia ja näyttää maksullisia mainoksia ilmaispalvelussa. Gigantti voi sulkea ilmaisen tilin, jos tili on ollut käyttämättömänä vuoden ajan tai pidempään. Ilmaisen tilin käyttäjä voi milloin tahansa siirtyä käyttämään maksullista tiliä.

4. Maksullinen tili ja perhetili

Henkilökohtaiset maksulliset tilit ja perhetilit ovat maksullisia tilauksia, jotka on tarkoitettu vain yksityishenkilöiden käyttöön, ei yrityksille, yhdistyksille tmv. Maksullisten tilien ja perhetilien tallennustila ja ominaisuudet ovat valitun tilaustyypin mukaisia.

Maksullisten tilien ja perhetilien sopimuskausi kestää yhden tai kaksitoista kuukautta tilauspäivästä, ja se uusitaan automaattisesti samanpituiselle sopimuskaudelle (yksi tai kaksitoista kuukautta), ellei asiakas peru tai irtisano maksettua tilausta viimeistään meneillään olevan sopimuskauden päättymistä edeltävänä päivänä.

Kun tilaus uusitaan, tilausmaksu veloitetaan automaattisesti asiakkaan luottokortilta. Maksuja ei hyvitetä, vaikka käyttäjä olisikin perunut tilauksen kesken tilauskauden. Asiakas voi milloin tahansa muuttaa tilaustyyppiään.

Kun perhetili perustetaan, tilin ylläpitäjä rekisteröidään automaattisesti. Perhetilin ylläpitäjä on vastuussa perhetilin tilauksesta, tilin ylläpidosta ja muiden käyttäjien lisäämisestä.

Perhetilin ylläpitäjän tulee tunnistaa jokainen perhetilin käyttäjä rekisteröimällä sähköpostiosoite tai puhelinnumero jokaiselle käyttäjälle. Perhetilin ylläpitäjänä olet vastuussa perhetilin tilausmaksun maksamisesta.

Perhetilin ylläpitäjällä ei ole pääsyä muiden tilin käyttäjien tileille tallennettuun sisältöön, ellei sitä ole erikseen jaettu ylläpitäjän kanssa.

Jokainen perhetilin käyttäjä pääsee käsiksi vain omiin tiedostoihinsa, paitsi jos muut käyttäjät ovat jakaneet tiedostoja heidän kanssaan. Käyttäjät voivat vapaasti jakaa tiedostoja keskenään.

Perhetilin ylläpitäjä voi milloin tahansa päivittää (kasvattaa tilin tallennustilaa tai käyttäjien lukumäärää) tai pienentää (vähentää tilin tallennustilaa tai käyttäjien lukumäärää) tilaustaan tai muuttaa tilauskauden kestoa. Perhetilin ylläpitäjä voi milloin tahansa irtisanoa perhetilin tilauksen. Asiakkaan tallentamat tiedostot poistetaan 90 päivän kuluttua tilin sulkemisesta. Kaikilla perhetilin käyttäjillä tulee olla sama vakituinen osoite. Jokaisen käyttäjän tulee vahvistaa osoite rekisteröitymisen yhteydessä.

5. Yritystili

Yritys, yhdistys tai yksityishenkilö voi luoda yritystilin. Kun yritystili perustetaan, tilin ylläpitäjä rekisteröidään automaattisesti. Yritystilin ylläpitäjä on vastuussa yritystilin tilauksesta, tilin ylläpidosta ja muiden käyttäjien lisäämisestä. Yritystilejä koskevat erityisehdot löydät kohdasta 13.

6. Palvelun käyttöoikeus

Kun asiakas on tehnyt tilauksen palvelun käytöstä käyttöehtojen ja ohjeiden mukaisesti, Gigantti antaa asiakkaalle oikeuden käyttää palvelua.

Käyttäjällä on oikeus käyttää palvelua Gigantin ilmoittamaan tarkoitukseen ja annettujen rajoitusten sekä ohjeiden mukaisesti.

Gigantti antaa asiakkaalle oikeuden asentaa ja käyttää palvelua ehtojen ja käyttötarkoituksen mukaisesti. Lisenssiä ei saa luovuttaa tai missään muodossa antaa toisen henkilön käyttöön, lukuun ottamatta näissä käyttöehdoissa mainittuja tilanteita. Ohjelmiston mukana toimitetaan tietyntyyppisiä kolmannen osapuolen koodeja. Näiden koodien käyttöä säätelevät kolmannen osapuolen lisenssiehdot. Lisätietoja kolmannen osapuolen lisenssiehdoista löydät osoitteesta https://www.jottacloud.com/software/Third-party_licenses.txt.

Palvelu, sen rakenne, organisointi, lähdekoodi ja asiakirjat sisältävät Gigantille kuuluvia liikesalaisuuksia. Gigantti omistaa palvelun ja sen käyttöön hyödynnettävän ohjelmiston sekä kaikki siihen liittyvät asiakirjat.

Palvelu sallii asiakkaan jakaa, lähettää ja vaihtaa digitaalista sisältöä muiden henkilöiden kanssa. Käyttäjällä on oltava kaikki vaaditut oikeudet tämän digitaalisen sisällön jakamiseen. Palvelua käyttämällä hyväksyt, että Gigantti ei valvo tai hallinnoi mitään palvelussa olevaa tai palvelun kautta lähetettävää sisältöä, ja Gigantti ei siten ole millään tavalla vastuussa kyseisen digitaalisen sisällön käytöstä. Jos Gigantti saa tietää, että asiakkaan sisältö rikkoo tekijänoikeuslakia tai Suomen lainsäädäntöä, Gigantilla on oikeus poistaa kyseinen sisältö tai suorittaa muita tarpeellisia toimenpiteitä. Gigantilla on oikeus tehdä virustarkastuksia ja estää tiettyjen tiedostojen lataus palveluun.

Asiakas ei saa käyttää palvelua kaupallisiin tarkoituksiin. Kaupallisia tarkoituksia ovat muun muassa ohjelmiston tai palvelun jälleenmyynti tai jakaminen kolmannelle osapuolelle.

7. Tilauksen päivittäminen

Voit päivittää tilauksesi tyypin ilmaistilistä maksulliseksi tai perhetiliksi Gigantin päivitysmenettelyn mukaisesti. Voit myös halutessasi alentaa tilauksesi tyypin maksullisesta tilistä tai perhetilistä ilmaiseksi tiliksi.

Tilityypin alentaminen tarkoittaa maksullisen tilin tai perhetilin muuttamista ilmaiseksi tiliksi. Jotta tämä olisi mahdollista, käyttäjän tulee poistaa tiedostoja maksulliselta tililtä tai perhetililtä niin, että se sisältää korkeintaan 5 gigatavua tiedostoja. Jos kyseessä on perhetili, tilin ylläpitäjän tulee poistaa kaikki tilin jäsenet ennen tilin muuttamista henkilökohtaiseksi maksulliseksi tiliksi tai ilmaiseksi tiliksi.

8. Tilauksen uusiminen, peruminen ja irtisanominen

Henkilökohtaisen maksullisen tilin, perhetilin ja yritystilin tilaus uusitaan automaattisesti, kun edellinen sopimuskausi päättyy.

Käyttäjä voi milloin tahansa perua tilauksensa. Kun tilaus perutaan, sitä ei uusita tilauskauden päättyessä.

Kun tilauskausi perumisen jälkeen päättyy, Gigantti muuttaa käyttäjän tilityypin ilmaistiliksi. Jos maksullisella tilillä on ollut enemmän kuin 5 gigatavua sisältöä, kaikki tilin tiedostot poistetaan tilityypin muuttamisen yhteydessä.

Käyttäjä/perhetilin ylläpitäjä voi milloin tahansa sulkea käyttäjätilin. Tilin sulkeminen tapahtuu Asetukset-valikon ”Käyttäjätili ja profiili” -sivulla. Kaikki asiakkaan Giganttiin tallentamat tiedostot poistetaan, kun asiakas poistaa tilinsä tai kun tilauskausi on päättynyt.

Ilmaisen, maksullisen ja perhetilin osalta Gigantti pidättää oikeuden säilyttää käyttäjän tiedostot jopa 90 päivää sen jälkeen, kun tili on suljettu.

Jos käyttäjä ei maksa tilausmaksua tai muita vaadittuja maksuja, Gigantilla on oikeus sulkea tili ja poistaa kaikki tiedostot 90 päivän kuluttua maksun alkuperäisestä eräpäivästä.

Gigantilla on oikeus sulkea asiakkaan tili, jos asiakas rikkoo näissä käyttöehdoissa mainittuja sääntöjä, periaatteita tai Gigantin ohjeistuksia.

9. Ikäraja

Ikäraja ilmaisen tilin, maksullisen henkilökohtaisen tilin tai perhetilin perustamiselle on 13 vuotta. Jos saamme tietoomme, että rekisteröitynyt asiakas on alle 13-vuotias, suljemme välittömästi asiakkaan tilin ja poistamme tiedot.

Perhetilin ylläpitäjän tulee olla yli 13-vuotias.

10. Käyttäjätietojen muuttaminen

Käyttäjä on velvollinen ilmoittamaan Gigantille esimerkiksi sähköpostiosoitteen, luottokorttitietojen ja muiden tärkeiden tietojen muutoksista välittömästi muuttamalla tilin tietoja Asetukset-kohdassa. Asiakas vastaa itse kaikista kustannuksista, jotka aiheutuvat siitä, että hän on ilmoittanut väärää tietoa tai jättänyt ilmoittamatta muutoksista.

11. Yksityisyyden suoja ja tietojen kerääminen

Palvelu voi kerätä ja tallentaa tietyntyyppisiä, tietokoneellasi olevia ja palvelun käyttöön liittyviä tietoja, joita ei voida yhdistää tiettyyn henkilöön. Niihin kuuluvat muun muassa tilastot ja ohjelmistoon liittyvät suorituskyvyn mittaukset. Nämä tiedot lähetetään Gigantille ja niitä voidaan käyttää rajoituksetta.

Jos Gigantti vastaanottaa sitovan oikeuden määräyksen Suomen oikeuslaitokselta, henkilökohtaisia tietoja voidaan luovuttaa viranomaisille lain ja asetusten mukaisesti. Tällaisissa tapauksissa Gigantti ilmoittaa asiasta käyttäjälle Suomen lain määrittelemissä rajoissa.

Täältä voit lukea lisää tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä.

12. Lisätallennustila

Voit ansaita lisää ilmaista tallennustilaa (“lisätallennustila”) tilillesi. Lisätallennustila on ilmaista tallennustilaa, joka lisätään tallennustilaasi rajoitetuksi ajaksi. Lisätallennustilaa voi saada vain ilmaisille tileille ja henkilökohtaisille maksullisille tileille.

Gigantilla on oikeus perua tai muuttaa lisätallennustilan ehtoja ja poistaa käyttäjälle annettu lisätallennustila mistä tahansa syystä, milloin tahansa.

13. Yritystilin erityisehdot

Jos sinulla on yritystili, tämä osio (“Yritystilin erityisehdot”) koskee palvelun käyttöä sinun osaltasi.

Yritystilin perustaa yritystilin ylläpitäjä (”ylläpitäjä”), joka valitsee yritystilin tilaustyypin ja lisää yritystilin käyttäjät (”käyttäjät”) tilille ja luo erillisen käyttäjätilin jokaiselle käyttäjälle. Ylläpitäjän tulee tunnistaa yritystilin käyttäjät ilmoittamalla sähköpostiosoite jokaiselle käyttäjälle. Ylläpitäjänä olet vastuussa yritystilisi maksujen maksamisesta kaikkien tilin käyttäjien osalta.

Ylläpitäjä on yksin vastuussa kaikkien käyttäjien tilien hallinnasta ja takaa, että palvelun käyttö tapahtuu näiden käyttöehtojen ja muiden Gigantin ohjeistusten mukaisesti. Ylläpitäjä on yksin vastuussa siitä, että käyttäjien tilien tallennustilaa kasvatetaan ja pienennetään tarvittaessa. Lisäksi yritystilin ylläpitäjän vastuulla on käyttäjien lisääminen tai poistaminen tarvittaessa.

Yritystileille ei voi ansaita lisätallennustilaa.

Yritystilin ylläpitäjällä ei ole pääsyä muiden tilin käyttäjien tileille tallennettuun sisältöön, ellei sitä ole erikseen jaettu ylläpitäjän kanssa. Ylläpitäjä voi kuitenkin lukea yritystilin aktiivisuusraportteja, mukaan lukien käyttäjien aktiivisuustietoja, ja voi siten lukea tiedostojen ja kansioiden nimiä ja muita tilien aktiivisuustietoja.

Jokainen yritystilin käyttäjä pääsee käsiksi vain omiin tiedostoihinsa. Käyttäjän jakamat tiedostot ovat myös muiden käytettävissä. Käyttäjät voivat käyttää heidän kanssaan jaettuja tiedostoja.

Tilaus uusitaan automaattisesti kuukausittain tai vuosittain riippuen siitä, kumman tilaustyypin ylläpitäjä on valinnut.

Ylläpitäjä voi milloin tahansa päivittää (kasvattaa tilin tallennustilaa tai käyttäjien lukumäärää) tai pienentää (vähentää tilin tallennustilaa tai käyttäjien lukumäärää) tilaustaan tai muuttaa tilauskauden kestoa. Muutokset astuvat voimaan meneillään olevan tilauskauden loputtua. Ylläpitäjä voi milloin tahansa irtisanoa yritystilin tilauksen. Kun tili suljetaan, kaikki sille tallennetut tiedostot poistetaan välittömästi.

14. Palvelun käyttövaatimukset

Jotta voit käyttää palvelua, sinulla tulee olla yhteensopiva tietokone tai mobiililaite, jossa on internet-yhteys. Jos käytät palvelua langattoman yhteyden välityksellä, yhteyden tarjoaja (operaattori) saattaa laskuttaa siitä lisämaksuja. Olet vastuussa kaikista langattoman yhteyden lisämaksuista ja muiden palvelun käyttöön käytettävien kolmansien osapuolten palvelujen maksuista.

Käyttäjä on vastuussa salasanojen muistamisesta ja niiden salassapidosta. Käyttäjä on yksin vastuussa kaikesta aktiivisuudesta, jota hänen tilillään tapahtuu. Jos käyttäjä hukkaa käyttäjätilinsä salasanan, tilin käyttö ei välttämättä ole mahdollista. Käyttäjän käyttäjätunnus ja salasana ovat henkilökohtaisia eikä niitä saa jakaa minkään kolmannen osapuolen kanssa. Jos käyttäjä huomaa tilillään tapahtuneen väärinkäyttöä, tulee siitä ilmoittaa Gigantille välittömästi.

15. Hyväksyttävä käyttö

Kaikki palvelun käyttö tulee olla tässä sopimuksessa mainittujen periaatteiden ja sääntöjen mukaista sekä asiaa koskevien lakien ja asetusten mukaista.

Gigantilla on oikeus luoda tai muuttaa yleisiä toimintatapojaan taatakseen palvelun saatavuuden ja estääkseen väärinkäytöksiä. Osana näitä toimintatapoja pidätämme oikeuden tarkkailla järjestelmiämme tallennustilan ja verkkoresurssien liiallisen käytön tunnistamiseksi ja tarkoituksenmukaisiin teknisiin ja muihin toimenpiteisiin ryhtymiseksi.

Maksullisen henkilökohtaisen tilin käyttäjät voivat käyttää palvelua tavanomaiseen henkilökohtaiseen käyttöön. Vaikka Gigantti ei rajoitakaan kaistanleveyttä tai tallennustilan määrää rajoittamattomissa tilauksissa, pidätämme kuitenkin oikeuden rajoittaa palvelun liikakäyttöä ja väärinkäyttöä. Jos käyttäjän kokonaistallennustila ja verkkoresurssien käyttö suuresti ylittää keskimääräisen palvelun käyttäjän normaalin käytön ja/tai vaikuttaa siltä, että palvelua käytetään muuhun kuin tavanomaiseen henkilökohtaiseen käyttöön, tämä voidaan joissakin tapauksissa katsoa palvelun väärinkäytöksi.

Yllä mainituissa tapauksissa pidätämme oikeuden tarjota vaihtoehtoisen Gigantti Pilvipalvelu -tilauksen tai joissakin tapauksissa sulkea käyttäjätilin ja/tai poistaa tiedostoja. Kyseisissä tapauksissa otamme yhteyttä käyttäjään ja ehdotamme ratkaisua tai annamme ilmoituksen toimenpiteistä.

Asiakkaalla ei ole oikeutta myydä tiliä tai mitään tilin ominaisuuksia eteenpäin. Salasanaa ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle, ja se tulee säilyttää turvallisesti. Gigantin Pilvipalvelun käyttö laittomiin ja/tai lainvastaisiin tarkoituksiin on tämän sopimuksen rikkomista. Palvelussa ei saa säilyttää tai levittää tiedostoja, jotka jollakin tavalla rikkovat Suomen lakeja ja asetuksia, mukaan lukien yksityisyydensuoja- tai tekijänoikeuslainsäädäntöä. Tämä koskee lapsipornografiaa, laittomasti kopioitua materiaalia (ns. piraattiversioita) ja/tai muuta laitonta sisältöä.

Gigantti pidättää oikeuden estää käyttäjän pääsy palveluun, poistaa käyttäjän tiedostoja ja/tai sulkea käyttäjätili ja sen sisältö oman harkintansa mukaan, jos käyttäjä rikkoo annettuja käyttöehtoja.

Suomen lakia rikkovien tiedostojen tallentamisesta tai jakamisesta voidaan ilmoittaa asiaankuuluville viranomaisille.

16. Vastuun rajoittaminen ja takuuilmoitus

Gigantti ei missään olosuhteissa ole vastuussa mistään vaurioista, kuluista tai menetyksistä, jotka liittyvät palvelun käyttöön. Tämä koskee myös palveluun tallennettujen tiedostojen menetystä ja tiedostojen menetyksen seuraamuksia. Gigantti ei ole vastuussa, vaikka Gigantille olisikin ilmoitettu tiedostojen menetyksen mahdollisuudesta.

Gigantti ei hyväksy missään tapauksessa korvausvaatimuksia, jotka ylittävät asiakkaan korvausvaatimuksen tekemistä edeltävien 12 kuukauden aikana maksaman summan.

Gigantti ei ole vastuussa minkäänlaisista epäsuorista menetyksistä tai niistä seuraavista vahingoista.

17. Markkinointi ja viestintä sähköisillä kanavilla

Gigantti lähettää käyttäjälle palvelun käyttöön liittyvää ja mukautettua tietoa ajankohtaisista asioista, tuotteista ja palveluista muun muassa sähköpostitse ja tekstiviestitse, sekä itse palvelussa, jos käyttäjä on kirjautunut sisään joko verkkoversioon tai sovellukseen. Käyttäjä voi halutessaan milloin tahansa kieltäytyä tämän tyyppisestä markkinoinnista.

Asiakasviestintä, kuten tieto palvelusta ja asiakassuhteista, muutoksista, päivityksistä jne. ei kuulu markkinoinnin piiriin, joten Gigantti lähettää tämän tyyppistä tietoa asiakkaalle, vaikka tämä kieltäytyisikin muusta sähköisestä markkinoinnista.

18. Palvelun ja käyttöehtojen muutokset

Gigantti pidättää oikeuden muokata sopimuksen ehtoja 30 (kolmenkymmenen) päivän varoitusajalla. Gigantti pidättää myös oikeuden perua, muokata, keskeyttää tai sulkea palvelun täysin tai osittain, kunhan asiakkaalle on ilmoitettu vähintään 30 (kolmekymmentä) päivää ennen palvelun sulkemista. Gigantti pidättää oikeuden muuttaa uusiutuvien tilausten hintoja. Muutokset tulevat voimaan 30 (kolmenkymmenen) päivän kuluttua ilmoituksesta. Kaikki ilmoitukset yllämainituista muutoksista lähetetään asiakkaalle sähköpostitse.

19. Perumisoikeus

Asiakkaalla on oikeus purkaa sopimus 14 päivän sisällä tilauksen tekemisestä mistä tahansa syystä ja ilman seuraamuksia. Perumisoikeus sisältyy vain maksullisiin henkilökohtaisiin tileihin.

20. Muuta

Gigantti pidättää oikeuden siirtää tämä sopimus toiselle palveluntarjoajalle. Gigantti ilmoittaa asiakkaalle tällaisesta siirrosta. Asiakkaalle ilmoitetaan siirrosta sähköpostitse 3 päivää ennen siirtoa.

21. Oikeudellinen toimivalta

Tätä sopimusta noudatetaan ja tulkitaan Suomen lain mukaan. Ratkaisemattomat riidat voidaan siirtää yleiseen tuomioistuimeen.

22. Asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysyttävää palvelusta, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@gigantti.fi. Gigantti pyrkii vastaamaan kaikkiin kysymyksiin kohtuullisen ajan sisällä.

23. Yhteystiedot

Asiakaspalvelu

Osoite:

Gigantti Oy Ab

Sanomatalo 3. Krs,

Töölönlahdenkatu 2,

00100 Helsinki

Puhelin:020 - 321 321

Linkit

Tietosuojalauseke

Tietoa henkilötietojen käsittelystä