
Opas: Ota nämä asiat huomioon ostaessasi ilmanpuhdistinta
Hyvä sisäilma on tärkeää terveydellesi – ilmanpuhdistin auttaa pitämällä hyvää huolta sisäilmasta ja on täten terveyden kannalta hyödyllinen. Laite kierrättää ilmaa huoneessa ja vangitsee hiukkaset ja kaasut suodattimiinsa. Ilmanpuhdistin on täydellinen ratkaisu pitämään kotisi puhtaana pölystä, viruksista, bakteereista, allergeeneista ja muista haitallisista hiukkasista. Tässä on listattuna muutamia seikkoja, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon ennen ilmanpuhdistimen ostamista.
Ilmanpuhdistimen tarjoamat edut

Puhdas sisäilma ilman viruksia, bakteereita tai siitepölyä
Tutkimusten mukaan vietämme 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa, ja sisäilma voi olla 2-5 kertaa ulkoilmaa saastuneempaa. Sisäilma ja kodin tai työpaikan erilaiset pinnat sisältävät miljoonia partikkeleita – bakteereja, viruksia ja muita allergeeneja sekä haitallisia pienhiukkasia. Hengittämämme sisäilman puhdistaminen on haasteellisempaa, toisin kuin helposti puhdistettavat pinnat. Ilmanpuhdistaja auttaa pitämään hengittämämme sisäilman puhtaana viruksista, bakteereista, homeesta ja muista allergeenista. Ilmanpuhdistaja ei korvaa säännöllistä siivousta, mutta auttaa vähentämään ilmassa leijailevien pienhiukkasten määrää ja vähentää todennäköisyyttä saada tartunta huoneilmasta.
Oletko hankkimassa sisäilman puhdistajaa? Siinä tapauksessa suosittelemme sijoittamaan kotona makuuhuoneeseen, sillä vietät siellä paljon aikaa ja puhdas ilma on unen laadun kannalta tärkeää. Jos kärsit siitepölyallergiasta, on ilmanpuhdistaja erinomainen apu minimoimaan siitepölyn määrää kodissasi. Perinteinen tuuletus on tehokas tapa raikastaa sisäilma, mutta jos haluat pitää sisäilman puhtaana siitepölystä ja muista allergeeneista, suosittelemme sijoittamaan ilmanpuhdistajaan.

Sisäilman epäpuhtaudet
Sisäilmassa on usein luultua enemmän epäpuhtauksia, ja sen laatu voi olla jopa huonompi kuin ulkoilman. Sisäilmaa saastuttavat niin ulkoilmasta tulevat ilmansaasteet kuin myös pöly, siitepöly, bakteerit ja virukset. Huonon sisäilman oireita ovat esimerkiksi päänsärky, uupumus ja kuiva, kutiava iho. Ilmanpuhdistin varmistaa laadukkaamman ja puhtaamman sisäilman, jonka lisäksi se poistaa sairauksia aiheuttavia bakteereja. Sen avulla korvaat epäpuhtaan ja raskaan huoneilman uudella, raikkaalla ilmalla.
Talvella sään kylmetessä sisäilma on myös yleensä todella kuivaa, mikä sekin voi aiheuttaa ongelmia. Apu tähän ongelmaan löytyy ilmankostuttimesta.
Ilmanpuhdistimet
Huomioi nämä seikat ostaessasi ilmanpuhdistimen

Melutaso
Riippuen siitä, missä käytät ilmanpuhdistinta kotonasi, saatat haluta hiljaisemman laitteen. Jos käytät sitä esimerkiksi makuuhuoneessa, voit valita mallin, joka on suhteellisen hiljainen, jopa suuremmilla nopeuksilla.

Kapasiteetti
Selvitä kuinka suuri tila ilmanpuhdistimen on tarkoitus puhdistaa. Sijoitetaanko se pienempään makuuhuoneeseen vai suureen olohuoneeseen? Mitä suurempi huone on, sitä enemmän kapasiteettia tarvitaan. Tarkista ilmanpuhdistimen tekniset tiedot sekä minkä kokoiseen huoneeseen ilmanpuhdistin soveltuu. Sinun tarvitsee tietää vain huoneen neliökoko!

Muotoilu
Sopiiko ilmanpuhdistin sisustukseen? Onko se oikean värinen? Pidätkö sen tyylistä? Meillä kaikilla on erilaiset toiveet ja mieltymykset, löydä sinun tyyliisi ja tarpeisiisi sopivin.

Astma ja allergia
Jos olet kokenut allergia- tai astmaoireita kotonasi, ilmanpuhdistin voi auttaa vähentämään oireitasi puhdistamalla ilmaa. Ilmanpuhdistin suodattaa allergeeneja ja hiukkasia sisäilmasta ja on siksi hyvä ratkaisu siitepölyn tai muiden ilmassa leijailevien allergeenien poistamiseen. Valitsemalla Pohjoismaisen Allergia- ja Astmaliiton suositteleman ilmanpuhdistimen tiedät, että se on luotettavasti arvioitu ja tarkoin testattu.

Airthings auttaa saavuttamaan laadukkaamman sisäilman
Oletko miettinyt, millaista on kotisi sisäilma? Entä sitä, mistä ilma, jota hengitämme, koostuu? Vietämme 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa, ja sisäilma voi usein olla yhtä saastunutta kuin ulkoilma. Airthings-ilmanlaatumittarin avulla saat yleiskuvan kotisi sisäilman laadusta sekä tietoa lämpötilasta, ilmankosteudesta ja -paineesta sekä radonpitoisuudesta.
Vuonna 2019 TIME Magazine -lehti valitsi Airthings-ilmanlaatumittarin 100 parhaan keksinnön joukkoon.

Näin teet lastenhuoneesta paremman paikan nukkua
Huono sisäilma voi olla ulkoilmaakin saastuneempaa ja haitallista lasten terveydelle. Näillä vinkeillä parannat lastenhuoneen sisäilmaa.

Puhdas koti ja toimisto ilman siitepölyä ja allergeenejä
Kuinka voit tehdä elämästä allergikkona paremman? Tutustu sisäilman parannusvinkkeihin.

Varmista kotiisi laadukas sisäilma
Lue, miten voit parantaa kotisi sisäilmaa ja ilmanvaihtoa.

Opas: Paranna sisäilman laatua siitepölykauden aikana
Huono sisäilma voi aiheuttaa terveysongelmia. Tutustu vinkkeihin, joiden avulla parannat sisäilman laatua siitepölykauden aikana.