Ohita
hymyilevä nainen kannettavan tietokoneen ääressä puhumassa puhelimeen

Näin löydät edullisen kannettavan!

”Paras edullinen kannettavako? Kuulen saman kysymyksen lähes päivittäin”, kertoo Oslon Gigantin myyjä Richard Phan. Hän sanoo, että on mahdollista ostaa täysin toimiva kannettava erittäin edulliseen hintaan hintaan, ja että jopa tämänhintainen kone voi olla täysin riittävä joillekin asiakkaille. Muista kuitenkin aina: Siihen, millainen kannettava kannattaa ostaa – ja mihin hintaan – vaikuttavat käyttötarve sekä se, miten pienen ja kevyen laitteen haluat.

UL Benchmarksin neljä PCmark10-luokkaa käyttötarkoituksen mukaan

Halpa ja hyvä kannettava

Koska useimmat asiakkaat eivät halua perehtyä tähän kaikkeen, Gigantti on tehnyt asiakkaille helpoksi löytää heidän tarpeisiinsa sopiva kannettava.

Suomalainen yritys UL Benchmarks testaa kaikki Gigantin myymät tietokoneet ja lajittelee ne neljään luokkaan käyttötarkoituksen mukaan.

Tärkeitä edullista kannettavaa koskevia seikkoja

Richard Phanin mukaan ensimmäinen huomioitava asia on tietokoneen käyttöjärjestelmä. Windows-tietokoneet, MacBookit ja Chromebookit ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja, mutta jos olet tottunut johonkin tiettyyn käyttöjärjestelmään, niin se saattaa olla tärkeä prioriteetti. Kannattaa myös huomioida kannettavan muut halutut ominaisuudet ja hintaluokan.

kädet kirjoittamassa kannettavan tietokoneen näppäimistöllä valoisassa huoneessa

Oikeanlainen näyttö

Näytön koko, korkeus ja paino määrittävät kannettavasi koon. Jos laitteen näyttö on vähintään 13 tuumaa, näppäimistö on täysikokoinen. Jos haluat numeronäppäimistön, kannettavassa täytyy olla vähintään 15-tuumainen näyttö.

Kaikissa Gigantin edullisissa kannettavissa on täysi teräväpiirtoresoluutio. Se riittää kaikkiin käyttötarkoituksiin. Kuitenkin sekä Netflixissä, GoPro-kameroissa että joissakin Handycam-kameroissa myös korkeammat resoluutiot ovat mahdollisia. Useimmille käyttäjille olennaisempaa on se, valitseeko matan vai kiiltävän näytön. ”Tähän vaikuttaa henkilökohtainen maku. Kannattaa valita mattapintainen näyttö, jos käytät kannettavaa ulkona tai kärsit migreenistä. Matta pinta vähentää häikäisyä”, Phan selittää. Mattapintaisella näytöllä varustetuissa kannettavissa tämä ominaisuus on mainittu tuote-esittelyssä. Voit myös kysyä ominaisuutta myymälässä.

Hyvät ja edulliset kannettavat

Katso tuotteet