Ohita
Tietokoneet - Sotkuinen työpöytä

Tiedätkö kuinka pitää kannettavan tietokoneesi sisältö siistinä?

Onko tietokoneesi työpöytä täynnä kansioita, kuvia ja muutenkin sekavan epäjärjestyksessä? Aivan kuten sotkuinen koti, myös digitaalinen epäjärjestys vähentää tuottavuutta. Kannettavan tietokoneen pitäminen järjestyksessä voi myös nopeuttaa sen toimintaa ja pidentää sen käyttöikää. Näiden helppojen ohjeiden avulla pidät tietokoneesi järjestyksessä.

Kannettavat tietokoneemme ovat täynnä tiedostoja, kuvia, sähköposteja ja sovelluksia, että emme enää löydä mitään, jos kaikki on kaaosta. Kun kaikki on hyvässä järjestyksessä, sinun on helpompi saada yleiskuva tietokoneesi sisällöstä.

Kun tiedät, millaista sisältöä tietokoneessasi on ja missä se sijaitsee, pääset helposti käsiksi siihen aina tarvittaessa ilman turhauttavaa kansioiden selaamista.

Näiden vinkkien avulla voit vähentää sekasortoa tietokoneessasi. Näin voit nopeuttaa tietokoneen toimintaa ja pidentää sen käyttöikää.

Tietokoneet - Kannettava tietokone asiakirjojen ja paperipinojen keskellä

Poista tarpeeton sisältö

"Jos et käytä sitä, menetät sen" on hyvä nyrkkisääntö digitaalisen sisällön suhteen. Tiedostoja, sovelluksia ja asiakirjoja, joita ei ole avattu viimeisen vuoden tai edes puolen vuoden aikana, ei todennäköisesti koskaan enää avata.

Lue lisää siitä, miten voit optimoida tietokoneen tallennustilan.

Poista ohjelmia ja sovelluksia

Useimmat meistä lataavat aika ajoin ohjelmiston, joka ratkaisee ongelman, jonka kanssa kamppailemme juuri sillä hetkellä, mutta jota emme käytä enää koskaan sen jälkeen. Käymällä läpi sovellukset ja ohjelmat ja poistamalla ne, joita et enää tarvitse, vapautat arvokasta tallennustilaa.

Kun käynnissä on vähemmän ohjelmia, akku kestää pidempään

Tietokoneet - Kannettava tietokone ja rataspyörä ja edistymispalkki sen näytöllä

Luo pikakuvakkeita

Jos käytät tiettyjä kansioita usein, on viisasta luoda pikakuvakkeita vetämällä ne Finderin (Mac) tai Resurssienhallinnan (Windows) sivupalkkiin. Näin löydät ne helposti etsimättä kaikista kansioista.

Me voimme auttaa

Gigantin tietokoneen kuntotarkastuspalvelu auttaa sinua puhdistamaan laitteesi ja poistamaan siltä tarpeettomat tiedostot ja tiedot. Teknikkomme varmistaa myös, ettei tietokoneessasi ole viruksia, ja asentaa käyttöjärjestelmän uusimmat päivitykset. Tietokoneen kuntotarkastuspalvelu on saatavilla myymälöissämme, mutta voit lukea siitä lisää täältä.

Tutustu tietokonevalikoimaan täällä

Lue lisää