
Hyvä istuma-asento tietokoneella työskentelyyn
Tietokoneella työskentely sujuu helpommin, kun istuma-asento on kunnossa. Ergonominen työasento auttaa keskittymään ja välttämään päänsäryn sekä niska- ja selkävaivojen muodostumista. Varmista kehosi hyvinvointi ja löydä hyvä istuma-asento tietokoneella työskentelyyn.

Oikea istuma-asento tietokoneella
Tietokoneella työskenneltäessä on tärkeää vaihdella istuma-asentoa ja pitää taukoja säännöllisin väliajoin. Lisäksi pöytä tulee säätää sellaiselle korkeudelle, että kyynärvarret nojaavat pöytään ja hartiat pysyvät rentoina.
Yhdistä kannettava tietokone erilliseen hiireen, sillä se mahdollistaa työasentojen suuremman vaihtelun. Hiirtä valittaessa kannattaa varmistaa, että se on sopivan kokoinen käteesi. Jos työskentelet kannettavalla tietokoneella koko päivän, voit harkita lisäksi erillistä näppäimistöä ja kannettavan alustaa, varsinkin jos silmäsi väsyvät helposti.
Kun näyttö on erillään näppäimistöstä, on se helpompi sijoittaa miellyttävämmälle katseluetäisyydelle. Näin vältyt taivuttamasta niskaa ja suuntaamasta katsetta alaviistoon.

Hyvien työskentelytapojen merkitys
Päätetyö luokitellaan fyysisesti kevyeksi, mutta siitä huolimatta selkäkivut, silmävaivat ja pääkivut ovat yleisiä toimistossa ja kannettavalla työskentelevien keskuudessa. Ongelmat eivät välttämättä johdu istuma-asennosta itsestään, vaan siitä, että vartalo saa liian vähän vaihtelua ja jämähtää usein staattisiin asentoihin.
Kannettavalla tietokoneella työasento on staattisempi kuin pöytäkoneella, mikä aiheuttaa kyynärvarsiin, hartioihin ja niskaan kohdistuvaa yksipuolista rasitusta. Siksi kannattaakin varmistamaan, että kyynärvarret ovat mukavassa asennossa, ja pitämään lyhyitä taukoja työnteon lomassa.

Muista liikkua välillä
Kaikki liike on hyväksi ja tehostaa verenkiertoa, mikä myös parantaa keskittymiskykyä! Muutama tauko voi siis itse asiassa tehostaa työskentelyäsi.
Pyörittele olkapäitä ja siirrä katse pariksi minuutiksi syrjään näytöltä ainakin kahdesti tunnissa. Voit myös nousta seisomaan, tehdä muutamia askelkyykkyjä, tehdä isoja ympyröitä käsivarsilla ja venyttää niskaa. Näin autat ehkäisemään mahdollisen rasituksen muuttumista krooniseksi kivuksi.
Päivittäinen liikkuminen ja hikoilua aiheuttava liikunta muutaman kerran viikossa edistävät kykyäsi kestää paremmin staattista työtä ja stressiä.

Välillä voi työskennellä sohvallakin
Vaihtelun vuoksi, ja pitkäaikaisen kannettavalla työskentelyn aiheuttamien vaivojen välttämiseksi, voit välillä työskennellä myös sohvalla, nojatuolissa tai sängyllä – kunhan omaksut muutaman hyvän työskentelytavan.
Kunnollinen selkätuki auttaa pitämään selän, hartiat ja niskan rentoina. Jos käytät kannettavaa etupäässä lukemiseen, tärkeintä on pitää vartalo rentona ja valaistus sellaisena, etteivät silmät rasitu.
Jos aiot myös kirjoittaa, tue kyynärvarret hyvin välttääksesi käsivarsien ja hartioiden liiallista staattista rasitusta. Sylitaso voi auttaa löytämään asennon, jossa käsivartesi pysyvät rentoina samalla kun näyttö on hyvässä katselukulmassa.
Tuotteet parempaan ergonomiaan

Tarvikkeet ergonomisempaan työskentelyyn
Ergonomiset tarvikkeet tuovat helpotusta päivittäiseen tietokoneella työskentelyyn. Lue lisää syistä tästä artikkelista ja tarkastele erilaisia vaihtoehtoja.

Miten kotona työskentelystä saa enemmän irti?
Monet meistä ovat tehneet töitä kotoa käsin viime kuukaudet, ja monet tekevät niin myös jatkossa. Tässä artikkelissa opastamme sinua kohti parempaa kotitoimistoa.

Päivitä kotitoimistosi
Etätyö kotoa käsin ei ole enää outo poikkeus vaan tavallista arkipäivää ja trendin odotetaan jatkuvan. Päivitä laitteesi maksimaalisen mukavuuden, tehokkuuden ja turvallisuuden takaamiseksi.

Kotitoimiston tarvikkeet ja varusteet
Päivitä kotitoimistosi Logitechin uusilla lisävarusteilla, kuten salamannopealla hiirellä, ergonomisella näppäimistöllä, suoratoistokameralla tai USB-kuulokkeilla.