Ohita
Tietokoneet - Mies korjaa kannettavan tietokoneen SSD-levyä

Pitäisikö minun korjata vai kierrättää tietokoneeni?

Onko tietokoneessasi alkanut näkymään kulumisen merkkejä? Tällöin sinun tulee määrittää ongelma ennen kuin päätät, korjaatko tietokoneen vai ostatko uuden. Tämän artikkelin avulla autamme sinua kartoittamaan tarpeesi.

Me Gigantissa haluamme, että tietokoneesi kestää mahdollisimman pitkään. Siksi kehitämme kattavaa tuki- ja korjauspalvelua. Huolto tai korjaus voi pidentää tietokoneen käyttöikää merkittävästi. Se on kestävämpää kuin uuden laitteen ostaminen heti ensimmäisten ongelmien ilmaantuessa.

Tietokoneet - Nainen käyttää kannettavaa tietokonetta

Säännöllinen huolto

Säännöllinen huolto voi pidentää tietokoneesi käyttöikää.

Tässä muutamia vinkkejä:

 • Pidä tietokone poissa suoralta auringonvalolta välttääksesi ylikuumenemista ja komponenttien  vaurioitumista.
 • Puhdista tietokone kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Sekä fyysisesti poistamalla pöly ja rasvaiset sormenjäljet että digitaalisesti poistamalla käyttämättömät tiedostot ja sovellukset.
 • Päivitä koneesi säännöllisesti.
 • Vältä jättämästä tietokone jatkuvasti virtalähteeseen kytkettynä.
 • Älä kytke skonetta päälle ja pois päältä tarpeettomasti. Mikäli käytät konetta useita kertoja päivän aikana, on parempi antaa sen olla päällä. Mikäli käytät sitä vain lyhyen aikaa, on hyvä laittaa se myös pois päältä.
Tietokoneet - Kannettava tietokone puukuvioisella pöydällä

Etsi vika

Kannettavan tietokoneen keskimääräinen käyttöikä on 3–5 vuotta riippuen siitä, miten sitä käytetään. Pöytätietokoneen odotetaan kestävän hieman kauemmin. Teknologia kehittyy nopeasti, joten vanhempiin koneisiin voi olla vaikeaa asentaa uusia ohjelmistoja tai käyttöjärjestelmiä. Kuluminen, pöly ja tilan puute voivat olla muita syitä siihen, miksi tietokone ei toimi.

Joskus vika on helppo korjata ja tietokoneesi toimii vielä vuosia. Toisinaan on kannattavampaa kierrättää vanha tietokone ja investoida uuteen.

Mikäli tietokoneessasi ilmenee jokin näistä oireista, on viisasta ryhtyä toimenpiteisiin:

Palvelumme tietokoneille

Lue lisää
   
   
   
   
   
   
   
Tietokoneet - Kannettava tietokone rikkoontuneella näytöllä maassa
Kustannusarviointi

Kun olet määrittänyt vian, sinun on selvitettävä, mitä sen korjaaminen maksaa. Suuret toimenpiteet, kuten emolevyn tai prosessorin vaihtaminen, voivat tulla kalliiksi. Ei ole myöskään mitään takeita siitä, kuinka kauan tietokone toimii, sillä vanhoissa tietokoneissa voi esiintyä nopeasti uusia ongelmia. Mikäli tietokoneesi tarvitsee paljon uusia osia, jotka maksavat enemmän kuin sen arvo on, on parempi kierrättää se ja investoida uuteen.

Tietokoneet - Henkilö korjaamassa kannettavaa tietokonetta
Korjaa se

Jos tietokoneesi kaipaa huoltoa tai korjausta, voit toimittaa sen lähimpään Gigantin myymälään. Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä asiakaskeskukseen saadaksesi postilapun, jota voit käyttää tietokoneen lähettämiseen meille. Monissa tapauksissa voimme myös muodostaa yhteyden tietokoneeseesi, kun olet kotona, ja auttaa sinua ratkaisemaan ongelman puhelimitse.

Mikäli haluat korjata tietokoneesi itse, Gigantti tarjoaa yhdessä Elcare Nordicin kanssa Pohjoismaiden suurimman sähkölaitteiden varaosavalikoiman. Silloin on tärkeää, että tiedät, mitä teet. Jos suorittamasi toimenpide rikkoo takuumääräyksiä, menetät oikeutesi takuuseen.

Monet tietokoneen vioista on mahdollista korjata itse. Olemme keränneet tähän yleisimmät ongelmat ja ohjeet niiden ratkaisemiseksi.