Ale päättyy! Lisätarjouksia jopa -50%

Ohita
Tenderflame-sisustustulet esillä tyylikkäällä design-pöydällä

Tenderflame – tunnelmalliset ja modernit sisustustulet ilman nokea ja tuoksuja

Luo tunnelmaa noettomilla ja tuoksuttomilla Tenderflame-kynttilöillä ja -sisustustulilla, joissa yhdistyy täydellisesti pohjoismainen estetiikka ja käyttäjäystävällisyys. Sisustustulien SteelWick-sydän ei katkea tai pala loppuun. Myrkytön Tenderfuel-polttoaine takaa lämpimän ja viihtyisän tunnelman kotiisi turvallisesti kaikkina vuodenaikoina.

Lue tällä sivulla lisää Tenderflame-tuotteista ja tutustu tuotevalikoimaan. Nämä sisustustulet sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.
 

Osta TenderFlame-takat ja -tulet Gigantista:

Lue lisää
   
   
   
   
   
   
   

Tärkeää tietoa Tenderflame-tuotteista

Näin Tenderflame toimii

Tenderflame on panostanut tuotekehitykseen vuodesta 2013 alkaen. Tuotetta on testattu lukuisia kertoja eri yliopistojen ja riippumattomien testi-instituuttien johdolla. Tavoitteena on ollut luoda laadukas ja turvallinen vaihtoehto bioetanolilla toimiville takoille ja tehdä sisustustakkojen käyttö mahdolliseksi kaikissa kotitalouksissa. Tuotekehityksen tuloksena on syntynyt Tenderfuel-niminen polttoaine, joka palaa ainoastaan ollessaan kosketuksissa patentoidun teräksisen sydämen kanssa. Polttoaine syttyy vasta 104 asteen lämpötilassa, mikä on huomattavasti korkeampi kuin esimerkiksi bioetanolin 14 astetta. Korkea syttymisaste lisää käyttöturvallisuutta, eikä liekki leimahda, vaikka polttoainetta kaadettaisiin suoraan sen päälle. Polttoaine päinvastoin sammuttaa liekin ja on siksi luokiteltu paloturvalliseksi.

Tenderfuel-polttoaine

Polttoaine on myrkytön, eikä se sisällä muita haitallisia ainesosia. Koska Tenderfuelia ei luokitella haitalliseksi, ei Tenderflamen tarvitse paljastaa sen täydellistä koostumusta. Valmistaja ymmärtää asiakkaiden halun saada tietoa palavista ainesosista ja pitää turvallisuutta tärkeimpänä tekijänä. Polttoaine on testattu ja analysoitu perusteellisesti useampien testi-instituuttien ja yliopistojen toimesta, joihin lukeutuvat norjalainen tekninen instituutti KIWA TI, ruotsalainen Svensk Provning (RISE) ja saksalainen TUV. Tenderflame myös noudattaa EU:n kemikaalirekisteröintiä (REACH) koskevia asetuksia. Tarkkojen kontrollien vuoksi Tenderflame polttoaine on turvallista säilyttää ja polttaa, eikä se aiheuta vaaraa vaikka saisit sitä pisaran ihollesi. Tenderfuel on käytössä turvallinen, eikä se aiheuta terveysriskejä.

Palamisprosessi

Kaikista palamisprosesseista syntyy päästöjä. Se, mitä päästöt sisältävät, riippuu siitä, mitä poltetaan ja kuinka kattava palamisprosessi on. Tenderflamen tuotteissa on yksinkertainen kemiallinen kaava ja ne sisältävät vain kolmea eri hiiliatomia (C) verrattuna steariinin 57 hiiliatomiin. Palamisprosessin aikana syntyy hiilidioksidia (Co2) ja vesihöyryä. Tulen liekki pysyy aina kohtuullisena, sisältää vähemmän hiiltä ja muodostaa vähemmän nokea sisäilmaan. Ruotsalaisen Svensk Provning (RISE Sweden) -instituutin testien mukaan arvot pysyvät huomattavasti sisäilmalle suositeltujen raja-arvojen alapuolella. Ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta Tenderflame-tulilla on kohtalaisen alhainen palamislämpötila ja puhdas koostumus, joka vähentää typpioksidin muodostumista. Hiilidioksidiarvot pysyvät selvästi maailman terveysjärjestön (WHO) suositusten alapuolella, jonka he ovat asettaneet sisäilmalle, jos huoneessa oleskellaan yli 8 tuntia. Tuotekehityksessä on huomioitu hapen määrä, eikä tuotteella ole niin merkittävää vaikutusta tilan happitasoon, että siitä olisi haittaa ihmisille tai eläimille. Alhainen hapenkulutus on saatu aikaiseksi polttimien rakenteen ja tuotteen yksinkertaisen kemiallisen koostumuksen avulla. Havainnollistaakseen tämän, Tenderflame testasi, mitä suljetussa tilassa tapahtuu valmistajan suurimman polttimen palamisen aikana. Kolmen tunnin palamisen jälkeen tilan happitaso oli laskenut 20,9 prosentista 19,9 prosenttiin. Koska polttimet vaativat vähintään 17 % happitason palaakseen, sammuvat ne paljon ennen, kuin siitä on mitään haittaa ihmiselle (vaarallinen taso 6%). Samassa testissä mitattiin huoneen häkäpitoisuudeksi alle 1 ppm (partikkelia per miljoona), joka on alhaisempi kuin WHO:n asettama 9 ppm arvo huonetiloille, jossa oleskellaan yli 8 tuntia yhtäjaksoisesti. Myös yllä mainittu Svensk Provning vahvistaa samat lukemat, joten voidaan todeta, etteivät Tenderflame-tulet aiheuta häkämyrkytystä. Hengenvaarallinen CO-pitoisuus, joka aiheuttaa häkämyrkytyksen on 12000 ppm.

Lämpötilat ja etäisyydet

Kaikki Tenderflame-sisustustakat on rakennettu niin, että niiden takaseinän lämpötila pysyy alle 50 asteessa. Näin vältetään kuumuudesta johtuvien tulipalojen syttymistä. Alhainen lämpötila saadaan kaksinkertaisen rungon (jossa eri kerrosten väliin jää ilmatyhjiö) sekä takan ala- ja yläreunaan sijoitettujen tuuletusaukkojen avulla. Seinän ja takan väliin jää automaattisesti rako rungon rakenteen vuoksi, jolloin ilma kiertää mahdollisimman hyvin. Takan seinäkiinnikettä ei asenneta takkaan ruuvien avulla, joka myöskin estää lämmön siirtymisen seinään (mikä on ollut ongelmana joissakin bioetanolilla toimivissa takoissa). Lattiamallisissa takoissa on varmistettu, että tulisijan ja seinän väliin jää riittävästi tilaa, eikä tulipaloa pääse syttymään. Tenderflame suosittelee, että sisustustakan ja palavien materiaalien välillä on vähintään 1,5 metrin etäisyys ja että tulta käsiteltäessä on aina oltava varovainen. Tärkeintä kuitenkin on, että tuotteet on rakennettu siten, että niihin saadaan turvallinen ja helposti hallittavissa oleva liekki. Takassa sydämen läheisyydessä olevat polttimet on valmistettu lasista ja ilmavirtaa voidaan hallita siten, ettei liekki pääse takan ulkopuolelle.

Testit ja dokumentaatio

Tenderflamelle tuotteiden turvallisuus ja huoleton käyttö on tärkeintä. Tästä syystä valmistaja on testannut tuotteet huolella ja tehnyt riskianalyysejä ennen niiden myynnin aloittamista. EU:ssa ei ole erillisiä asetuksia tämäntyyppisiä tuotteita koskien, mutta käyttöturvallisuuden varmistamiseksi, mm. Svensk Provning on suorittanut tuotteille useita testejä. Huolellisen testauksen tuloksena on saatu aikaan 100 % turvallinen tuote sisätiloihin.