Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun

Liikkeellä Gigantin nimissä lähetettyjä huijausviestejä - näin tunnistat huijausviestin

Gigantin asiakaspalvelu on viime aikoina vastaanottanut runsaasti yhteydenottoja Gigantin nimissä lähetettyjä huijausviestejä koskien. Huijausviestejä on lähetetty sekä tekstiviestinä, sähköpostitse että ponnahdusikkunamainoksina. Ohjeistamme epäilyttävien viestien vastaanottajaa poistamaan tai sulkemaan viestin klikkaamatta siinä olevia linkkejä.
Esimerkkejä huijausviestistä:
Esimerkki huijaustekstiviestistä
Esimerkki huijausviestistä
Esimerkki huijausviestistä

Tästä tunnistat huijausviestin

1. Viesti tulee oudosta sähköpostiosoitteesta. Osoitteissa on usein epäilyttäviä kirjain- ja numeroyhdistelmiä. 

2. Kirjoitusvirheet. Usein huijaukset tehdään vajavaisella tai puutteellisella suomen kielellä, jolloin kielioppivirheet pistävät helposti silmään. Viesteissä saattaa olla myös ruotsin- tai englanninkielisiä sanoja.

3. Viesti ohjaa epäilyttäviin url-osoitteisiin. Tarkista epäilyttävän viestin sisältämä linkki ennen sen avaamista. Älä klikkaa linkkiä vaan vie sen sijaan hiiren osoitin linkin päälle. Jos esiin nousevassa pikkuikkunassa on erinäköinen osoite kuin itse linkissä, kyseessä on mahdollisesti huijaus.

4. Käyttäjältä vaaditaan toimenpiteitä esimerkiksi viestiin liitetyn linkin kautta. Yleensä viestissä pyydetään klikkaamaan linkkiä, jonka kautta saat lunastettua huijaussähköpostin sisältämän tarjouksen, kilpailuvoiton tms.

5. Henkilökohtaisten tietojen kalastelu. Tietojen kalastelulla pyritään varastamaan luottamuksellisia tietoja kuten luottokorttinumeroita, salasanoja tai tilitietoja.

Yleisimpiä kysymyksiä huijausviesteihin liittyen

Olen saanut huijausviestin. Mitä teen?

Ohjeistamme epäilyttävien viestien vastaanottajaa poistamaan tai sulkemaan viestin klikkaamatta siinä olevia linkkejä. Jos olet luovuttanut huijaussivustolle esimerkiksi luottokorttisi numeron, ole välittömästi yhteydessä pankkiisi ja tee rikosilmoitus

Miksi saan Gigantin nimissä lähetettyjä huijausviestejä, vaikka en ole tilannut Gigantin uutiskirjettä?

Huijausviestit lähetetään summittaisesti internetistä kerättyihin sähköpostiosoitteisiin, eikä niillä ole mitään tekemistä Gigantin asiakasrekisterin kanssa. Huijausviestin ja muun roskapostin saamiseen vaikuttaa oman sähköpostiosoitteen avoin julkaisu internetissä. Omaa sähköpostiosoitetta voi suojata roskapostiosoitteita kerääviltä roboteilta korvaamalla @-merkin (a) tai (at) -tunnisteilla, esim. etunimi.sukunimi(a)esimerkki.fi tai etunimi.sukunimi(at)esimerkki.com. tai julkaisemalla osoitteen esimerkiksi kuvatiedostona.

Miten huijausviestit saadaan loppumaan?

Rikolliset lähettävät huijaussähköposteja ulkomailta kymmenien tuhansien saastutettujen tietokoneiden välityksellä. Valitettavasti huijausviestien jäljittäminen ja niihin puuttuminen on hyvin vaikeaa. Olemme olleet yhteydessä viranomaisiin huijausviesteihin puuttumiseksi.

Mistä voi olla varma asioivansa Gigantin eikä huijarin kanssa?

Gigantin omat uutiskirjeet lähetetään aina osoitteesta noreply@gigantti.fi tai gigantti@email.gigantti.fi. Gigantin tilausvahvistukset ja sähköiset kuitit lähetetään osoitteesta asiakaspalvelu@gigantti.fi. Gigantin omien uutiskirjeiden ja mainosbannereiden linkit ohjaavat aina https://www.gigantti.fi -alkuiseen url-soitteeseen tai Gigantin viralliselle Facebook-sivulle. Lisäksi Gigantti toteuttaa ajoittain kyselyjä yhteistyössä virallisten tahojen, kuten Norstatin kanssa. Tällöin sähköposti saapuu Norstatin sähköpostiosoitteesta ja linkittää Norstatin kyselysivulle.


Gigantti ei koskaan kysy sähköpostitse henkilökohtaisia tietoja, kuten luottokorttinumeroita tai henkilötunnuksia.

Jos olet epävarma Gigantin nimissä lähetetyn viestin aitoudesta, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.