Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Lintu- ja luontokuvaus
Lintu- ja luontokuvaus
Lintu- ja luontokuvaus

Lintu- ja luontokuvaus

Lintu- ja luontokuvaus on suosittu harrastus. Oikeanlainen objektiivi ja kameratarvikkeet, kuten kolmijalka ja suodatin tekevät kuvaamisesta helpompaa ja varmistavat laadukkaat kuvat.


Tarvikkeet lintu- ja luontokuvaukseen

Kamera

Automaattitarkennuksen nopeus ja FPS (frames per second) ovat ratkaisevia tekijöitä liikkuvia kohteita kuvattaessa. Tämän vuoksi luonto -ja lintukuvauksessa kameran nopeus on erittäin tärkeä seikka.

Objektiivi

Kohteen lähelle pääseminen on usein tärkeää, ja siksi teleobjektiivi on luontokuvauksessa paras ystäväsi. Myös laajakuvaobjektiivi tarjoaa nopeamman aukon nopeuden ja syväterävyyden, joiden ansiosta saat kohteen eroamaan paremmin taustasta.

Kolmijalka

Kolmijalka on vakaiden kuvien perusta, erityisesti pitkän polttovälin objektiiveja käytettäessä. Niin kutsuttu monopod-kameranjalka on täydellinen nopeasti liikkuvien kohteiden, kuten lintujen ja eläinten kuvaamiseen, koska sitä on helpompi liikutella kuin kolmijalkaa.

Vinkkejä lintu- ja luontokuvakseen

Aukkoautomatiikka

Jos haluat käyttää kameran automaattitilaa, käytä aukkoautomatiikka-tilaa. Aukkoautomatiikka on täydellinen sinulle, joka haluat määrittää itse esimerkiksi syvyysterävyyden ja ISO-herkkyyttä, mutta antaa kameran automatiikan määrittää kuville optimaalinen valon määrä.

Nopea suljin

Luonto ja eläimet ovat jatkuvassa liikkeessä ja liikkeet ovat mahdotonta ennustaa. Jos haluat kuvata liikkuvia kohteita, tulee sinun käyttää nopeaa suljinta. Jopa paikallaan olevat eläimet saattava kääntää yhtäkkiä päätä tai räpyttää siipiä, jolloin kuvinn tulee epätarkkuutta.

Valaistus, valaistus, valaistus

Mistä suunnasta aurinko paistaa? Missä ovat varjot? Missä valo taittuu? Luontokuvauksessa valaistus ja kuvausolosuhteet ovat ratkaisevia tekijöitä ja saattavat aika-ajoin aiheuttaa päänvaivaa. Tarkkaile ja ole tietoinen, kuinka valo lankeaa kuvattavaan kohteeseen.

Mitä sinä haluat kuvata?

Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera
Osto-opas: Kamera