Ohita
Lähikuva pelinäppäimistöstä, jonka taustavalaistus on asetettu vihreän, sinisen ja purppuran sävyihin

Miten valita paras pelinäppäimistö?

Pelinäppäimistöjen valikoima on laaja ja omaan käyttöön sopivan näppäimistön löytäminen voi tuntua haastavalta. Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä me autamme sinua! Tässä oppaassa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää pelinäppäimistöistä ennen ostopäätöksen tekoa. Omaan pelityyliin ja käyttöön parhaan näppäimistön valinta on ratkaisevan tärkeää, riippumatta siitä, pelaatko satunnaisesti tai aktiivisesti. 

Lähikuva RGB-taustavalaistusta pelinäppäimistöstä

Mitä tulee ottaa huomioon?

Pelinäppäimistöt ovat tärkeä varuste pelaajille, sillä väliin jäänyt näppäimen painallus voi olla ratkaiseva voiton tai häviön kannalta. Hyvällä näppäimistöllä voidaan työskennellä myös muiden kirjoitustehtävien parissa. Näppäimistöä valittaessa on kuitenkin huomioitava useita eri seikkoja. Aloita budjetista. Se, kuinka paljon aiot käyttää näppäimistöön vaikuttaa tarjolla oleviin ominaisuuksiin ja laatuun. Ominaisuuksista puhuttaessa on myös tärkeää miettiä, mitä ominaisuuksia ja toimintoja näppäimistön tulisi sisältää – mitä tarvitset tullaksesi pro-pelaajaksi? Lopuksi kannattaa kiinnittää huomioida näppäimistön kytkimiin, sillä ne vaikuttavat suorituskykyyn, ääneen ja tuntumaan. Tästä syystä onkin tärkeää selvittää, millaiset kytkimet sopivat juuri sinun käyttöösi.

Lue lisää siitä, mitä sinun kannattaa huomioida pelinäppäimistöä ostettaessa. Esittelemme myös muutaman suosittelemamme mallin, joiden avulla voit viedä oman pelisi uudelle tasolle:

Mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä?

Pelinäppäimistön tarjoamat ominaisuudet vaikuttavat käyttökokemukseen. Siksi onkin tärkeää selvittää, mitä ominaisuuksia tai asettelua näppäimistössäsi tulisi olla. Tutustu yleisimpiin omaisuuksiin ja asetteluihin:

Täysikokoiset näppäimistöt:

Täysikokoisissa pelinäppäimistöissä on vakioasettelu numeronäppäimistöllä. Nämä näppäimistöt ovat monipuolisia ja sopivat pelaajille, jotka käyttävät usein numeronäppäimistöä tai suosivat perinteistä näppäinasettelua.

Kompaktit näppäimistöt:

Kompaktit pelinäppäimistöt, kuten 60% ja 75% perinteisestä näppäinasettelusta, eliminoi monet näppäimet ja ominaisuudet luoden minimalistisen suunnittelun. Nämä näppäimistöt ovat suosittuja pelaajien keskuudessa, jotka haluavat puhtaan ja selkeän pelitilan.

Tenkeyless-näppäimistöt (TKL):

Tenkeyless-näppäimistöt ovat kompakteja, ja niistä puuttuvat erillinen numeronäppäimistö. Näppäimistöt ovat kapeampia ja vievät vähemmän pöytätilaa, joten ne sopivat pelaajille, jotka haluavat helposti mukana kulkevan ja pienemmän näppäimistön.

Makronäppäimistöt:

Makronäppäimistöissä on omat makronäppäimet, jotka voidaan ohjelmoida suorittamaan monimutkaisia ​​komentoja tai sarjoja yhdellä näppäimen painalluksella. Ne ovat erityisesti niiden pelaajien suosiossa, jotka tarvitsevat nopean pääsyn pelin sisäisiin makroihin.

Kustomoitavat näppäimistöt:

Jotkin pelinäppäimistöt tarjoavat laajoja mukautusvaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät voivat vaihtaa näppäimistön näppäimiä, säätää RGB-valaistusta ja luoda kustomoituja makroja räätälöidäkseen näppäimistön omien mieltymystensä mukaan.

RGB-taustavalaistut näppäimistöt:

RGB (punainen, vihreä, sininen) taustavalaistu pelinäppäimistö tarjoaa mukautettavat valotehosteet ja värivaihtoehdot, jotka parantavat peliasetusten estetiikkaa. Vaikka valaistus on pääasiassa visuaalinen lisä, voidaan sitä käyttää myös pelin sisäisten ilmoitusten ja näppäinten yhdistämiseen.

Neljä eriväristä mekaanisen näppäimistön kytkintä; musta, sininen, punainen ja ruskea

Näppäinkytkimet

Näppäinkytkimet ovat minkä tahansa pelinäppäimistön sydän. Tarjolla on erivärisiä kytkimiä, joista jokainen tarjoaa ainutlaatuisen tunteen ja suorituskyvyn. Yleisiä kytkintyyppejä ovat punaiset, ruskeat ja siniset kytkimet. Huomioi seuraavat asiat kytkimen väriä valitessasi:

  • Punainen: Nämä lineaariset kytkimet ovat käytössä hiljaisempia. Kytkimet eivät tarjoa tuntuvaa näppäinpalautetta, mikä tarkoittaa sitä, etteivät ne tarjoa kuuluvaa napsahtelua painettaessa. Pehmeästä näppäinpainalluksensa ansiosta ne ovat suosittu valinta pelaamiseen. Näppäimen painamiseen tarvittava voima on suhteellisen pieni, minkä vuoksi ne reagoivat nopeasti painalluksiin.

  • Ruskea: Nämä tacticle-kytkimet (ei-lineaarinen) tarjoavat selkeän tuntopisteen antaen kevyen vasteen sormea vasten, kuitenkin ilman kuuluvaa napsahdusta. Ruskeat, tuntopisteelliset kytkimet, sopivat erityisesti mekaanisten näppäimistön käyttöä aloitteleville. Kytkimet tarjoavat erinomaisen tasapainon kirjoittamisen ja pelaamisen välillä, mikä tekee niistä monipuolisia erilaisiin tehtäviin.

  • Sininen: Nämä tacticle-kytkimet tarjoavat kuuluvan napsahduksen näppäintä painettaessa. Ne antavat erinomaisen palautteen ja ovat monien pelaajien ja paljon tietokoneella kirjoittavien suosiossa. Siniset kytkimet ovat käytössä äänekkäämpiä, joten huomioi käyttöympäristösi ja harkitse, tarvitsetko hiljaisemman vaihtoehdon.

Suositellut pelinäppäimistöt:

Löydä käyttöösi sopiva pelinäppäimistö

Lue lisää