Nyt alkoi kesäale! Katso tarjoukset

Ohita
TV- ja äänilaitteet olohuoneessa

Kalliiden ja halpojen televisio- ja kotiteatterikaiuttimien erot

Jos haluat televisioosi laadukkaan äänentoiston elokuvien katselua ja pelaamista varten, tarvitset kaiutinjärjestelmän tai soundbar-kaiuttimen. Olemme listanneet tähän kalliiden ja halpojen kaiuttimien tärkeimmät erot.
Haluatko parantaa televisionurkkauksesi äänentoistoa mutta et osaa valita tehokkaan soundbarin ja edullisen kaiutinparin väliltä? Näin saat litteään televisioon muhkean äänen.

Televisiot kehittyvät jatkuvasti ohuemmiksi, ja kehitys tapahtuu valitettavasti äänentoiston kustannuksella. Litteään televisioon ei yksinkertaisesti mahdu kunnon kaiuttimia. Jos haluat televisioosi kunnon äänentoiston elokuvien katselua ja pelaamista varten, tarvitset kaiutinsarjan tai soundbar-kaiuttimen. Soundbar-kaiutin on television eteen sijoitettava pitkänomaisessa kotelossa oleva monikaiutinjärjestelmä. Se tuottaa vaikuttavan äänen, olipa kyse sitten Daenerys Targaryenin lohikäärmeiden karjahtelusta tai Ronaldon lehdistötilaisuudesta. Miten halvat kaiuttimet ja hieman kalliimmat mallit sitten eroavat toisistaan ja mikä malli tuottaa parhaimman äänen tarpeisiisi?

Philipsillä on laaja ja monipuolinen valikoima kotiteatterituotteita. Philips Nordic Business Managerin Daniel Erikssonin mukaan äänen laatu näkyy hinnassa. Hyvä äänentoisto maksaa, mutta riittävän hyvän ratkaisun saa tekemättä henkilökohtaista konkurssia.

"Edullisissakin malleissa on paljon toimintoja, ja niiden yhteensopivuus eri järjestelmien kanssa on koko lailla yhtä hyvä kuin kalliimpienkin mallien. Mitä enemmän kaiutinjärjestelmä maksaa, sitä paremman äänenlaadun sekä laajemman ja voimakkaamman taajuuskaistan se tuottaa", hän sanoo.

Kalliit vai halvat kaiuttimet – kuka, missä ja miksi?

Kun pohdit television äänentoistojärjestelmän tai kotiteatterijärjestelmän hintaluokkaa, mieti kuka sitä tarvitsee, kuinka paljon tilaa on käytettävissä ja miten tärkeä äänenlaatu sinulle on. Kaikki eivät tarvitse kalleinta mahdollista järjestelmää. Esimerkiksi lasten SingStar-pelaamiseen pelihuoneessa riittää usein kohtuullinen äänentoisto, sillä lapset eivät pysty erottamaan hyvää ja erittäin hyvää äänenlaatua toisistaan. Jos äänentoistojärjestelmän taas on tarkoitus olla olohuoneen kruununjalokivi, siihen kannattaa ehkä uhrata hieman enemmän rahaa. Pienessä tilassa edullisehko kokonaisuus tuottaa jo hyvän äänentoiston, toisin kuin isossa tilassa. Loppujen lopuksi se, minkä verran olet valmis maksamaan, riippuu hyvän äänentoiston tärkeydestä sinulle. Daniel Eriksson suosittelee pyytämään jälleenmyyjältä apua omiin tarpeisiin sopivien laitteiden hankkimiseen.

"Myyjän tehtävä on auttaa sinua selvittämään todelliset tarpeesi. Sirkka-täti tuskin tarvitsee Dolby Atmos -järjestelmää. Kuitenkin monilla iäkkäillä ihmisillä on kuulonalenemaa, jolloin Dolby Pro Logic -toiminnolla varustettu soundbar-kaiutin voi olla hyvä ratkaisu. Tämä toiminto helpottaa keskustelujen, urheiluselostuksen ja uutisten kuuntelemista", hän sanoo.

Soundbar ja subwoofer

Huippumallit moniin tarpeisiin

Niille, joille vain paras on kyllin hyvää, Eriksson suosittelee Philipsin huippumalleja: B1, B5, E6 ja B8 SkyQuake. B1 sopii pieneen asuntoon, johon halutaan hyvä äänentoisto. Litteä subwoofer on helppo sijoittaa sohvan tai pöydän alle, ja yhdessä soundbar-kaiuttimen kanssa se tuottaa pienestä koostaan huolimatta monipuolisen äänimaailman, hyvän kanavoinnin ja voimakkaan äänen. B5 puolestaan tuottaa hyvin erilaiset hyödyt. Jos kaipaat monipuolista soundbar-kaiutinta, Philips B5/12 on hyvä valinta. Sen muotoilu on palkittu useaan kertaan, ja se on joustavuutta haluavan valinta. Langattoman subwooferin lisäksi tämän soundbar-kaiuttimen molemmissa päissä on irrotettavat kaiuttimet, joita voi käyttää äänielämyksen täydentämiseen tai erikseen muussa tarkoituksessa. Siinä on siis oikeastaan kolme kaiutinta yhdessä, joista kaksi voi ottaa mukaan vaikkapa rannalle tai mökille. Erikssonin mukaan B5/12:n langattomien kaiuttimien akun kesto on hyvä.

"Akku riittää vaikka koko Kummisetä-trilogian katsomiseen. B5 on hyvä valinta elokuvista ja pelaamisesta nauttiville. Surround On Demand tuottaa äänen tilan oikeasta osasta, ja kalibrointitoiminto tekee järjestelmästä helpon käyttää: Sijoita kaiuttimet haluamiisi paikkoihin ja paina kalibrointipainiketta. Keskikaiutin lukee muiden kaiuttimien sijainnit tilaan nähden ja määrittää ihanteellisen äänentoiston."

B8 SkyQuake – ehdottomasti paras

Philipsin äänentoistojärjestelmistä suurin on B8 SkyQuake, jonka sisällä jyllää 500 watin teho. Sen soundbar-kaiuttimessa on yhdeksäntoista integroitua kaiutinta. Ne on asetettu eri kulmiin, jolloin ne tuottavat Dolby Atmos -vaikutelman ja saavat aikaan äärimmäisen kuuntelu- ja katselukokemuksen.

"B8 SkyQuake on erittäin tehokas äänentoistojärjestelmä, ja se sopii niille, jotka haluavat katsoa parhaita elokuvia parhaasta televisiosta parhaalla äänentoistolla. Siitä huolimatta sen hinta on kohtuullinen."