Miksi kannattaa valita kahvinkeitin?
Arvostatko hyvää kahvia ja onko taloudessasi useampi kahvinjuoja tai kutsutko mielelläsi perheenjäseniä ja ystäviä kahville? Silloin tarvitset kahvinkeittimen!
Kahvinkeittimellä voit keittää kahvia illanistujaisiin tai termospulloon matkaa tai kotitoimistopäivää varten. Käyttämällä kahvinkeitintä saat talteen kahvin aromit parhaimmillaan, varsinkin jos päätät jauhaa pavut itse ennen keittämistä.
Suurempi määrä kerralla
Kahvinkeitin sopii erinomaisesti hieman suuremman kahvimäärän valmistamiseen. Kannullinen kahvia valmistuu 6–8 minuutissa. Joissakin kahvinkeittimissä on sisäänrakennettu kahvimylly, jonka avulla saat joka kerta laadukasta kahvia. Voit käyttää myös erillistä kahvimyllyä.
Voit vaihdella käyttämiäsi kahvipapuja. Joinakin päivinä mielesi saattaa tehdä hedelmäistä ja kukkaista kahvia Afrikasta, kun taas hyvän illallisen jälkeen voisi maistua kupillinen vahvempaa brasilialaista kahvia. Onnistut aina, kunhan vain käytät suodatinjauhettua kahvia.
Etsi ECBC-merkintää
Kahvinkeitin sopii niille, jotka pitävät mustasta kahvista, johon on ehkä lisätty pieni tilkka maitoa. Jos haluat valmistaa muunlaisia kahvijuomia, kuten caffe lattea, macchiatoa tai americanoa, valitse kapselikone tai espressokone.
Valittavanasi on monenlaisia kahvinkeittimiä. Saat parhaan tuloksen, jos käytät kahvinkeitintä, joka on sertifioitu Euroopan kahvinvalmistuskeskuksen (ECBC) vaatimusten mukaisesti. Vain nämä kahvinkeittimet täyttävät hyvälle suodatinkahville asetetut vaatimukset.
7 vinkkiä, joiden avulla valmistat hyvää kahvia.
- Varmista, että kahvinkeitin on puhdas. Vanha kahvi ja kahvinporot antavat uudelle kahville pahan maun. Voi olla tarpeen käyttää puhdistusainetta säännöllisesti.
- Huuhtele paperisuodatin ennen käyttöä. Näin poistat paperin maun suodattimesta ja saat puhtaampaa ja parempaa kahvia.
- Ravista suodatinpidikettä, jotta kahvi jakautuu tasaisesti suodattimeen ja jotta kaikki kahvi pääsee kosketuksiin veden kanssa.
- Käytä raikasta, kylmää vettä. Vedenlaatu on ratkaisevaa hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.
- Varmista oikea lämpötila. Kahvin kanssa kosketuksiin joutuvan veden lämpötilan tulisi olla 92–96 astetta. Tämä antaa kahville täyteläisen aromin.
- Käytä kahvinkeittimelle sopivaa jauhatusastetta. Riippumatta siitä, ostatko valmiiksi jauhettua kahvia kaupasta vai käytätkö omaa kahvimyllyäsi, sinun tulee käyttää suodatinjauhettua kahvia.
- Kahvi maistuu parhaalta tuoreena, joten tarjoile se puolen tunnin sisällä. Voit säilyttää sitä myös termospullossa, jolloin lämpötilan tulisi olla 80–85 astetta.
Tutustu kahvinkeittimiin ja kahvikoneisiin täällä
Voit myös vierailla myymälässämme, niin osaava henkilökunta auttaa sinua sopivan keittimen valinnassa.
Miksi kannattaa valita täysautomaattinen kahvikone?
Gigantista löydät laajan valikoiman kahvimyllyllä varustettuja kahvikoneita. Valmista kahvi helposti täysautomaattisella pavuista kuppiin -kahvikoneella
Opas: Miksi valita kapselikone?
Pidätkö siitä, kun asiat tapahtuvat helposti ja nopeasti, mutta kaipaat kuitenkin kahvikonetta, joka valmistaa muutakin kuin mustaa kahvia? Siinä tapauksessa kapselikone voi olla sinun juttusi!