
Kasvi- ja sienikuivuri säilöö luonnon omat herkut
Loppukesällä ja syksyllä luonto tarjoaa todellisia herkkuja, kuten marjoja ja sieniä. Kuinka nauttia näistä terveellisistä herkuista läpi talven? Vastaus on kuivaamalla. Kasvi- ja sienikuivuri on loistava tapa säilöä niin sienet, marjat, kasvikset kuin hedelmätkin.
Sienten tai hedelmien kuivaaminen uunissa on aikaa vievää puuhaa. Uunin lämpötilan on oltava juuri oikea, etteivät kuivattavat raaka-aineet pala tai kuivu liikaa.
Sieni- ja kasvikuivurilla sienten, hedelmien, vihannesten ja yrttien kuivaaminen on helppoa varmistat täydellisen lopputuloksen. Monipuolinen kuivuri sopii myös lihan kuivaukseen ja vain mielikuvitus asettaa rajat.

Sienten kuivaus
Monille sienestys on mieluista harrastus ja ruoan keräämisellä luonnosta on oma viehätyksensä. Sienikuivuri on erinomainen apuväline säilömisessä varsinkin, jos sieniä kerätään paljon ja sato on runsasta. Kuivurin käyttö on helppoa; kuivaa viipaloidut sienet ja säilö ne ilmatiiviisiin purkkeihin. Näin itsepoimitut sienet ovat aina kätevästi käden ulottuvilla silloin, kun haluat lisätä niitä eri ruokiin.

Kuivatut hedelmät
Kuivatut hedelmät ovat erinomainen lisä erilaisiin aamiaispuuroihin tai mysliin. Kuivurissa itsekerätyt marjat ja hedelmät kuivuvat nopeasti ja säilyvät hyvin seuraavaan satokauteen saakka. Kuivatut marjat ja hedelmät ovat myös terveellistä naposteltavaa silloin, kun mielesi tekee jotain hyvää. Kokeile esimerkiksi kuivattuja omenaviipaleita kanelilla tai valmista omia aurinkokuivattuja tomaatteja.

Kuivatut yrtit ja liha
Syksyllä on hyvä käyttää puutarhassa kasvavat yrtit, kuten rosmariini tai timjami, hyödyksi ennen hallan saapumista. Kuivurilla yrtit saadaan kuivattua hellävaraisesti ja niitä voidaan käyttää mausteena ruoissa läpi talven. Monet ovat mieltyneet myös kuivattuun lihaan. Kuivurilla ohuista lihaviipaleista saadaan valmistettua helposti proteiinipitoisia naposteltavia, jotka voidaan maustaa oman maun mukaan ennen kuivaamista.

Sienten ja hedelmien kuivaus
Aloita raaka-aineiden kuivaus leikkaamalla ne tasaisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet kuivuriin erilleen toisistaan ja kuivaa viipaleet täysin kuiviksi. Herkät raaka-aineet, kuten yritit, suositellaan kuivaamaan alhaisimmassa lämpötilassa.