Ohita
Isä ja tytär ottavat kakkua pois uunista

Mitkä ovat höyryuunin edut?

Etsitkö uunia, jolla voit valmistaa mehukasta ruokaa, ja joka säilyttää ruoan värin, rakenteen ja ravintoaineet? Silloin sinun kannattaa valita höyryuuni tai uuni, jossa on höyrytoiminto.

Höyrytoiminnolla varustettu uuni tarjoaa monia etuja terveellisen ja maukkaan ruoan valmistuksessa. Kun käytät höyryä, ruoka lämpökäsitellään hellävaraisesti, mikä tarkoittaa, että se säilyttää värinsä, koostumuksensa ja tärkeät ravintoaineet.

Höyryn sopii erinomaisesti myös ruoan sulattamiseen tai lämmittämiseen, taikinan nostattamiseen tai ruoan kypsennykseen sous-vide-menetelmällä. Kokeile uunia, jossa on 100 % höyry ja PulseSteam.

Nainen kokkaa uunilohta

Höyryuunilla parhaisiin tuloksiin

Höyryuunin avulla kalan, riisin ja vihannesten kypsentäminen onnistuu täydellisesti. Höyryuunissa lämpötila pysyy alhaisena, 40–100 asteen välillä, ja lopputulos on sekä mehukas että ravitseva. 100-prosenttinen höyry sopii erinomaisesti käytettäväksi sellaisten ruokien valmistuksessa, joita on käsiteltävä hellävaraisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi risotto, crème brûlée tai dumplingsit. Se soveltuu mainiosti myös hiivataikinan nostattamiseen.

Höyryuunissa voit valmistaa ruokaa myös sous vide -menetelmällä. Ainesosat laitetaan tyhjiöpusseihin, ja ruokaa kypsennetään pitkään matalassa lämpötilassa. Höyrytoiminnon ansiosta uuni voi säilyttää tarkan lämpötilan jopa 10 tunnin ajan, mikä takaa täydellisen ja maukkaan lopputuloksen.

Voit myös käyttää höyryn ja kuuman ilman yhdistelmää. Tämä sopii erinomaisesti ylijäämäruoan lämmittämiseen, sillä höyryllä lämmitettynä ruoka pysyy lämpimänä ja tuoreena kuivumatta.

Lihan tai kanan kypsentäminen onnistuu parhaiten, jos käytät 25 % höyryä ja 75 % kuumaa ilmaa. Silloin lihasta tulee mehevää ja sen pinnasta mukavan rapeaa. Tämä asetus sopii myös leivän ja kakkujen leivontaan.

Höyryuuneja:

Lue lisää