Ale päättyy! Lisätarjouksia jopa -50%

Ohita
Apple TV ja Chromecast

Apple TV vs. Chromecast – miten nämä suoratoistolaitteet eroavat toisistaan?

Apple TV ja Chromecast ovat suosittuja laitteita, joilla voit suoratoistaa sisältöjä televisiossasi. Vaikka molemmat laitteet palvelevat samaa käyttötarkoitusta, löytyy niiden väliltä joitakin keskeisiä eroja. Tässä oppaassa käsittelemme Apple TV ja Chromecast -laitteistojen eroja keskittyen samalla uuteen Chromecast with Google TV -käyttöliittymään.

1. Muotoilu ja laitteisto

Apple TV:n laitteisto koostuu pienestä mustasta laatikosta, joka liitetään televisioon HDMI-kaapelilla. Laitteistoon kuuluu kaukosäädin, jolla voit selata käyttöliittymää ja käyttää suoratoistoa. Laitteistossa on myös Siri-ääniohjaus, jonka kautta voit ohjata televisiota äänelläsi.

Chromecast with Google TV -laite on dongle eli pienikokoinen langaton palikka, jonka voit liittää televisioosi HDMI-portin kautta. Donglen mukana tulee kaukosäädin, jossa on omat painikkeet Google Assistantille ja suosituille suoratoistosovelluksille, kuten Netflixille ja YouTubelle. Donglen käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen, jolloin sisältöjen selaus ja valinta on vaivatonta.

Android ja IOS -käyttöjärjestelmien logot

3. Yhteensopivuus

Apple TV on yhteensopiva iPhonen, iPadin ja Mac-tietokoneiden kanssa. Se tukee myös AirPlayta, jolla voit suoratoistaa sisältöjä Apple-laitteistasi televisioosi. Apple TV ei kuitenkaan tue Android-laitteita.

Chromecast with Google TV on sekä Android-laitteiden että iOS-laitteiden kanssa yhteensopiva. Se tukee myös Google Castia, jolla voit suoratoistaa sisältöjä Android-laitteistasi televisioosi.

4. Hinta

Apple TV:n 4K version saa hankittua alle 220 eurolla. Sen käyttö edellyttää lisäksi Apple TV+ -tilausta, jotta saat pääsyn rajattuihin sisältöihin.

Chromecast with Google TV on edullisempi, sillä sen hankintahinta on alle 70 euroa. Se sisältää myös suosituimpien suoratoistopalvelujen, kuten Netflixin ja Youtube TV:n ilmaisen kokeilujakson.

Yhteenvetona voi todeta, että Apple TV ja Chromecast with Google TV ovat molemmat loistavia suoratoistolaitteita, jotka tarjoavat omat uniikit etunsa. Apple TV sopii parhaiten heille, jotka käyttävät Applen laitteita ja haluavat mahdollisimman intuitiivisen käyttäjäkokemuksen. Chromecast with Google TV puolestaan sopii parhaiten heille, jotka suosivat Googlen ekosysteemiä ja edullisempaa hintaluokkaa.

Muita vaihtoehtoja: NVIDIA ja Mi Box

Löydä itsellesi sopiva suoratoistolaitteisto:
Lue lisää