Ohita
Nainen istuu lattialla vieressään Dyson-varsi-imuri ja robotti-imuri

Opas: Millainen pölynimuri sinun kannattaa valita?

Kodin siivoamiseen on nykyään olemassa paljon erilaisia apuvälineitä. Perinteisesti on käytetty pölynimureita, joissa on johto ja pölypussi, mutta johdottomien pölynimurien käyttö lisääntyy jatkuvasti. Monet haluavat myös antaa robotti-imurin hoitaa siivouksen puolestaan. Ota selvää, mikä näistä on juuri sinun kotiisi parhaiten sopiva pölynimuri.

Mies katselee pölynimureita myymälässä

Pölynimuria valitessasi sinun kannattaa huomioida nämä 6 asiaa

 1. Kattavuusalue ja joustavuus: Pölynimurin johdon pituus ratkaisee, kuinka suuren alueen voit imuroida, ennen kuin sinun on siirrettävä johto toiseen pistorasiaan. Jos sinun tarvitsee imuroida suuria alueita tai huoneita, suosittelemme yli 12 metrin pituista kaapelia. Pölynimureissa on myös erilaisia pyöräratkaisuja. Voit testata pölynimureita ennen ostamista, ja kokeilla, miten niiden liikuttelu sujuu.
 2. Suodatus: Pölynimurit on varustettu erilaisilla suodattimilla. Parhaan suodatuksen saavuttamiseksi suositellaan HEPA-suodatinta.
 3. Lemmikit: Jos kotonasi on lemmikkieläimiä, voi olla haastavaa saada sohva ja peitot kunnolla puhtaiksi. Saatavilla on juuri tätä tarkoitusta varten suunniteltuja pölynimureita. Niissä on erityisen hyvät suuttimet eläinten karvoja varten. Voit myös löytää suodattimia, jotka vähentävät hajua tehokkaasti.
 4. Ergonomia: Teleskooppiputki helpottaa oikean työskentelykorkeuden säätämistä. On myös hyvä ottaa selville, miten pölynimuria käytetään. Joissakin johdollisissa imureissa on suuret painikkeet, joita on helppo painaa jaloilla, kun taas toisissa elektroninen ohjaus on niiden kädensijassa. Joissakin johdottomissa imureissa painiketta on pidettävä alhaalla koko ajan, kun taas toiset tarvitsee vain painaa päälle ja pois päältä.
 5. Melutaso: Hiljainen pölynimuri häiritsee vähemmän. Osa pölynimureista on suunniteltu erityisesti alhaisen melutason saavuttamiseksi. Laitteen aiheuttamaan äänen voimakkuus on merkitty laitteeseen.
 6. Pölypussin tai -säiliön koko: Johdollisista ja johdottomista pölynimureista on saatavana erilaisia kokovaihtoehtoja. Mitä suurempi säiliö imurissa on, sitä kauemmin voit imuroida ilman, että sinun tarvitsee tyhjentää säiliö tai vaihtaa pölypussi.

Löydä juuri sinulle sopiva pölynimuri:

Selaa koko valikoimaa
   
   
   
   
   
   
   

Lisää inspiraatiota: