Superpäivät sunnuntaihin asti - katso tarjoukset!
Ohita

Näin valitset oikean tabletin työpaikalle

Tabletti voi olla hyvä työväline niin toimistolla, asiakkaiden remonttikohteissa kuin matkoillakin. Lyhyesti sanottuna se voi tehostaa työskentelyä.

Tabletti helpottaa viestintää, työpäivän suunnittelua ja asiakastietojen kirjaamista, ja niihin on saatavilla monenlaisia hyödyllisiä sovelluksia. Se helpottaa työn tekemistä missä ikinä oletkin. Miten oikea tabletti sitten valitaan?

B2B - Tabletti - Toimistossa istuva nainen käyttää tablettia

Helppo ottaa mukaan minne vain

Vietätkö paljon aikaa työmailla tai matkoilla, jolloin käytettävissä ei ole WiFi-yhteyttä? Siinä tapauksessa tarvitset tabletin, jossa on mobiilidatayhteys. Kun tabletissa on SIM-korttipaikka ja mobiilidataliittymä (hankittava erikseen), sillä voi työskennellä verkossa, käyttää sähköpostia varten ja surffailla ilman WiFi-yhteyttä.

Tabletti on kevyempi ja pienempi kuin kannettava tietokone. Tämä kannattaa ottaa huomioon tabletin kokoa valittaessa:

Henkilökuva Gigantin yritysmyynnin teknologiapuolen avustava myyntipäällikkö Teemu Ristilästä

– Saatavilla on monen kokoisia tabletteja, ja yleisin näytön koko on 10 tuumaa. Jos työskentelet aktiivisesti kentällä ja käyt päivän aikana tapaamassa useita asiakkaita, pienemmällä näytöllä varustettu tabletti voi olla fiksu valinta. Jos taas muokkaat videoita ja kuvia, isompi näyttö voi olla parempi, esimerkiksi 12, 9 -tuumainen, toteaa Gigantin yritysmyynnin teknologiapuolen avustava myyntipäällikkö Teemu Ristilä.

B2B - Tabletti - Mies seisoo rakennustyömaalla tabletti kädessään

Mikä käyttöjärjestelmä kannattaa valita?

 • Googlen Android OS -käyttöjärjestelmä
  Android-käyttöjärjestelmä on erittäin joustava, ja käyttöliittymä on muokattavissa tarpeisiisi. Käyttöjärjestelmään voi luoda useita käyttäjäprofiileja, joilla voi olla omat asetuksensa. Miracast puolestaan mahdollistaa sisällön peilaamisen neuvottelutilan televisioon. Kaikissa Android-tableteissa on Google Play -sovelluskauppa, joka tarjoaa lukemattomia sovelluksia, pelejä, musiikkia ja paljon muuta.
 • Applen iOS-käyttöjärjestelmä
  Helppokäyttöisessä iOS-käyttöjärjestelmässä on intuitiivinen käyttöliittymä, jonka sovelluskuvakkeita voi siirtää ja järjestää kansioihin ja poistaa haluttaessa. Applen iCloud helpottaa tiedostojen, kuvien ja yhteystietojen varmuuskopiointia ja jakamista työkavereille ja liikekumppaneille. App Store tarjoaa suuren valikoiman koulutus-, työskentely- ja viihdesovelluksia.
 • Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmä
  Windows-tabletit sopivat niin työ- kuin viihdekäyttöön. Windows-käyttöjärjestelmällä varustetun tabletin aloitusnäyttöä voi muokata, ja tablettia voi käyttää muun muassa sähköpostin lähettämiseen ja lukemiseen, uutisten seuraamiseen ja sosiaalisen median selailuun. OneDriveen tallennetut tiedostot ovat käytettävissä kaikilla laitteilla. Jotkin laitteet tukevat myös Microsoft Office -ohjelmistoa.

Tabletit Android-käyttöjärjestelmällä

Tutustu Android-tablettivalikoimaan
   
   
   
   
   
   
   

Tabletit iOS-käyttöjärjestelmällä

Tutustu kaikkiin iPad-malleihin