Ohita
Mustavalkoinen tulostin toimiston pöydällä

Osto-opas: Valitse käyttöösi sopiva tulostin

Tulostimien laajasta valikoimasta voi olla vaikeaa löytää juuri omaan käyttöön sopivaa laitetta. Kannattaako valita laser- vai mustesuihkutulostin, pelkkään tulostukseen sopiva laite vai ehkä käytännöllinen monitoimitulostin? Ostopäätöistä tehtäessä kannattaa myös miettiä onko wi-fi-yhteys ja mahdollisuus mobiilitulostukseen tärkeää tai A3-arkkien tulostus? Tutustu osto-oppaaseen ja löydä sopiva tulostin kotiin tai toimistoon Gigantin laajasta tuotevalikoimasta.

Musta tulostin toimiston pöydällä, jonka vieressä viherkasvi ja takana kansioita hyllyssä

Mitä tulee huomioida tulostimen valinnassa

Hinta - Päätä, kuinka suuren summan aiot käyttää tulostimen ostoon. Huomioi myös kuinka paljon mustepatruunat maksavat ja mitä niiden käyttökustannukset tulevat olemaan. Tuotevalikoimasta löytyy paljon erihintaisia tulostimia ja kaikkein edullisimmat mallit maksavat vain mustekasetin verran. Edullisimmat tulostimet eivät ole kuitenkaan aina halvimpia käytössä ja pitkällä aikavälillä kalliimpi ja hieman tekniikoiltaan edistyneempi tulostin voi olla kannattavampi valinta. Monissa tapauksessa halvimmissa tulostimissa on kaikkein kalleimmat musteet.

Tulostimen tyyppi - Laser vai mustesuihku? Onko tarkoituksenasi tulostaa enemmän asiakirjoja vai valokuvia, vai ehkä molempia tasavertaisesti? Valitse tulostin käyttötarpeen mukaan.

Monitoimitulostin vai yksitoiminto - Tarvitsetko tulostimen vain tulostamiseen vai tarvitsetko myös muita toimintoja, kuten skannauksen ja kopioinnin? Yksitoimiset tulostimet sopivat sinulle, joka joko tulostat monia asiakirjoja ja voit ostaa lasertulostimen, tai sinulle, joka haluat tulostaa korkealaatuisia valokuvia ja voit valita mustesuihkutulostimen.

Muut ominaisuudet - Wifi-yhteys, mobiilitulostus, tulostusnopeus, tarkkuus, väri vai harmaasävy? Kaksipuolinen tulostus säästää sekä paperia, rahaa että ympäristöä. Päätä, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä ja mitä käytät eniten.