Ale päättyy! Lisätarjouksia jopa -50%

Ohita
Toimistossa työskentelevä mies istuu työpöydän ääressä

Lisää tuottavuuttasi näillä yksinkertaisilla toimenpiteillä

Onko sinulla vaikeuksia ylläpitää keskittymistäsi ja pysyä flow-tilassa työskennellessäsi? Älä anna sosiaalisen median ilmoitusten, puhelimen äänten tai ponnahdusikkunoiden häiritä keskittymistäsi, kun sinulla on monta rautaa tulessa. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pysymään keskittyneenä ja työskentelemään tehokkaasti.

Niksejä, joiden avulla pysyt keskittyneenä työskennellessäsi

Teknologia tuo mukanaan fantastisia mahdollisuuksia ja voi ratkaista monimutkaisiakin asioita puolestamme. Samalla on hyvä kuitenkin kiinnittää huomiota tapaamme käyttää teknologiaa. Lisäämällä tietoisuuttasi omista teknologian käyttötavoistasi ja muutamalla yksinkertaisella muutoksella, voit parantaa keskittymiskykyäsi ja työskennellä tehokkaammin:

• Pohdi, tarvitsetko todella kaikki ilmoitukset puhelimestasi ja muilta laitteiltasi? Voit kokea vapauttavan tunteen, kun irtaudut jatkuvasta ilmoitusten tulvasta. Ykkösvinkkimme on laittaa mobiililaitteiden ja tietokoneen push-ilmoitukset pois päältä. Tähän löytyy avuksi sovelluksia, joilla voit valita sopivia ajanjaksoja rauhalliseen työskentelyyn ja hallita hälytysten asetuksia.

• Varaa kalenteristasi aikaa syvempää keskittymistä vaativaan työhön, jolloin laitat puhelimesi lentotilaan. Valitsemanasi aikana keskityt yksinomaan käsillä olevaan tehtävään ilman, että annat sähköpostien tai muiden huomiota vaativien asioiden häiritä sinua.

• Käytä vastamelukuulokkeita, jotta voit poistaa häiritsevän taustamelun aina tarvittaessa. Riippumatta siitä, missä olet.

• Selvitä ruutuaikasi ja seuraa esimerkiksi sosiaalisen median käyttöäsi. Tämä saattaa olla silmiä avaava kokemus, joka paljastaa mihin aikasi kuluu ja mitä asioita voisit priorisoida eri tavalla.

• Tuottavuuden tehostamiseen ja ajanhallintaan on saatavilla monia älykkäitä sovelluksia, jotka voivat olla sinulle avuksi.

• Muista pitää taukoja. Tutkimukset osoittavat, että keskittymiskykymme alkaa heikentyä 90 minuutin keskittyneen työrupeaman jälkeen. Siksi on järkevää pitää säännöllisiä taukoja. Käy jaloittelemassa, hakemassa lisää kahvia tai verryttele jäseniäsi, niin olet pian taas valmis jatkamaan työskentelyä uudella energialla.

Onko sinulla tarvetta päivittää laitteistosi?