Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Erilaisia sähkö- ja elektroniikkalaitteita kasattuna päällekkän kierrätystä varten.

Gigantti kierrättää vanhat laitteesi ilmaiseksi – Toimi näin, kun tuot vanhan laitteen kierrätykseen

Kaikki Gigantin myymälät ympäri Suomen ottavat vastaan kierrätettäväksi tarkoitettua vanhaa elektroniikkaa ja kodinkoneita. Kaikkea kookkaista kodinkoneista pieniin puhelimiin. Itse asiassa Gigantti on yksi Suomen suurimmista elektroniikka- eli SER-jätteen kierrättäjistä. Kauttamme kulkee vuosittain noin 11000 tonnia SER-jätettä, jonka toimitamme kierrätykseen.

Voit jättää vanhat laitteesi meille täysin maksutta ja ilman ostopakkoa. Tuomasi laitteen ei myöskään tarvitse olla Gigantista hankittu. Myymälän ja kierrätykseen tuotavan laitteen koosta riippuen kierrätyspiste löytyy joko noutopisteeltä tai sisäänkäynnin vierestä. Palauta tietoa sisältävät laitteet, kuten tietokoneet, tabletit ja puhelimet, aina suoraan Gigantin henkilökunnalle, joka huolehtii ne lukittuihin tietoturva-astioihin. Ongelmatilanteissa tai mikäli olet tuomassa kierrätykseen vaikkapa isoa, vaikeasti liikuteltavaa kodinkonetta tai muuta laitetta, kysythän Gigantin henkilökunnalta apua. On tärkeää, ettet jätä kierrätyslaitteita ilman valvontaa esimerkiksi Gigantin pihalle vaan varmistat, että ne päätyvät asianmukaisesti Gigantin kierrätyspisteeseen. Voit tuoda laitteita kierrätykseen myymälöidemme aukioloaikojen puitteissa.

Kierrätettäväksi kelpaavat kaikki kodinkoneet ja elektroniikka. Muistathan laitteita tuodessasi seuraavat seikat:

  • Palauta tietoa sisältävät laitteet, kuten tietokoneet, tabletit ja puhelimet, aina suoraan Gigantin henkilökunnalle, joka huolehtii ne lukittuihin tietoturva-astioihin. Gigantista tietoturva-astiat toimitetaan kierrätysyhteistyökumppanimme Kuusakosken toimipisteisiin, joissa laitteiden tiedot tuhotaan murskaamalla.
  • Sähkö- ja elektroniikkalaite tulee toimittaa ilman tuotepakkauksia, ohjekirjoja tai muuta oheismateriaalia (esim. dvd tai cd manuaali)
  • Pölynimurit toimitetaan kierrätykseen ilman pölypusseja.
  • Mikroaaltouunit tai kahvinkeittimet toimitetaan kierrätykseen ilman lasipannuja, lasilautasia tai lasikupuja.
  • Tulostimet toimitetaan kierrätykseen ilman muste- tai värikasetteja.
  • Varmista myös, ettei kierrätykseen tuotaviin kylmälaitteisiin ole jäänyt elintarvikkeita.

Kun laite on tullut tiensä päähän, on oikeaoppinen kierrätys tärkeää, sillä sähkö- ja elektroniikkalaitteet sisältävät haitallisia ja myrkyllisiä aineita, jotka eivät saa joutua luontoon. Aineet, kuten elohopea, lyijy, kromi, beryllium, arseeni ja kadmium, ovat myrkyllisiä ja niiden käsittely vaatii asiantuntevan henkilökunnan. Jos jätteitä ei lajitella oikein, voivat nämä aineet ajautua maaperään tai vesistöön.

Mikäli sinulla on kysyttävää, myyjämme auttavat mielellään!

Näin Gigantti huolehtii ympäristöstä