Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Nainen ja vauva olohuoneen sohvalla. Vieressä viherkasveja.

Puhdas koti ilman siitepölyä ja allergeenejä

Siitepölykausi on monille raskasta aikaa. Joinakin vuosina se alkaa hyvin varhain ja kestää pitkään, ja suuri osa väestöstä aivastelee kasvien herätessä kevääseen. Kodin pitäminen täysin siitepölyttömänä on valitettavasti lähes mahdotonta, mutta onneksi saatavilla on puhdistustuotteita, ilmanpuhdistimia ja ilmankostuttimia, joista voi olla paljonkin apua!
Dyson-ilmanpuhdistin

Puhdista sisäilma

Kevät tuo monelle mukanaan ikäviä oireita, kuten aivastelua, silmien kutinaa ja uneliaisuutta. Monet siitepölylle allergiset pysyttelevätkin mielellään sisätiloissa, mutta sekään ei välttämättä helpota oireita. Sisäilmassakin on nimittäin runsaasti ulkoa tulleita allergeeneja ja pölyä – ajoittain jopa enemmän kuin ulkona.

Sisäilman laatua voi parantaa käyttämällä ilmanpuhdistinta ja ilmankostutinta. Ilmankostutin pitää ilmankosteuden miellyttävällä tasolla ja ilmanpuhdistin poistaa ilmasta allergiaa aiheuttavia hiukkasia, kuten siitepölyä, bakteereja ja viruksia. Ilmanpuhdistin kannattaa sijoittaa huoneeseen, jossa vietät eniten aikaa, kuten makuuhuoneeseen. Näin varmistat paremmat yöunet ilman vuotavaa nenää ja silmien kutinaa. Kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen, voi hankkia myös ilmankuivaajan ehkäisemään kosteusvaurioita ja homeen muodostumista..

Myös säännöllinen siivous ja tasainen lämpötila vaikuttavat sisäilman laatuun.

Braava Jet 240 -lattianpesurobotti.

Pidä koti puhtaana

Puhtaus on puoli ruokaa, ja siitä on apua myös siitepölykaudella. Yksinkertainen tapa pitää sisäilma puhtaana on imuroida usein ja huolellisesti. Laadukkaan pölynimurin suodatin vangitsee suuren osan pölystä, ja kuiva mikrokuituliina nappaa loputkin hiukkaset lattialta. Moppi kannattaa ottaa käyttöön vain, jos lattia on oikeasti likainen.

Toinen hyvä vaihtoehto lattioiden puhdistukseen ilman turhaa vedellä lotrausta on Kärcherin lattiapesuri, joka sekä pesee että kuivaa lattiat samalla kertaa.

Jos jättäisit mieluummin siivouksen muiden huoleksi, on myös mahdollista hankkia kotiin pikku robottiapulainen. Braava Jet 240 -lattianpesurobotti pitää lattiat puhtaina tahroista ja pölystä kuin itsestään. Sinun tarvitsee vain täyttää vesisäiliö ja käynnistää laite.

Lue lisää Gigantin tuotteista: