Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Suunnittele oma Epoq-keittiösi

Epoq-keittiövinkit - “Ajattele mieluummin käytännöllisesti kuin esteettisesti”

Miten keittiö oikeastaan ostetaan? Piipahdimme Gigantin keittiösuunnittelijan juttusilla. Gigantti auttaa sinua suunnittelemaan uuden unelmiesi keittiön.

Mitä minun on tärkeää huomioida asiakkaana?

- Että ostat keittiön itsellesi, etkä tuleville ostajaehdokkaille. Mitä enemmän mietit etukäteen, sitä tehokkaampi on keittiösuunnittelijan kanssa vietetty tunti. Ota mukaan kaikki mahdolliset mitat.

Mitä on tärkeä tehdä ennen remontin alkamista?

- Hyvä suunnitelma. Vanha keittiö pitää purkaa, ja tarvitset paikalle varmasti sähköasentajan ja putkimiehen. Muista laskea myös ne budjettiisi. Tiedätkö, mitä lattian alla on tai miten putket ovat sijoitettu? Tällaiset asiat ovat tärkeitä tietää ennen keittiötilauksen tekemistä.

Onko sinulla joitakin neuvoja, joita suosittelet aina asiakkaillesi?

- Ajattele mieluummin käytännöllisesti kuin esteettisesti. Keittiöstä tulee aina tyylikäs, mutta fiksut ratkaisut tekevät keittiön.

Miten suunnittelen keittiön, jossa työskentely onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla?

- Pidä jääkaapin, lieden ja tiskipöydän välinen ”keittiökolmio” mielessäsi suunnittelun aikana. Kahden työtason välillä on oltava ainakin 120 senttimetriä liikkumatilaa, ja uunin voit sijoittaa korkeaan kaappiin paremmalle työskentelykorkeudelle. Keittiö on työtila, joten valaistus on tärkeä. Pyydä myyjältä ehdotuksia lisävarusteista, kuten laatikonjakajista, laatikkovaloista ja ulosvedettävistä laatikoista korkeisiin kaappeihin.

Missä järjestyksessä minun kannattaa tehdä päätökset, kun suunnittelen uutta keittiötäni?

- Mieti ensin, miten laaja projekti on. Haluatko muuttaa vain sisustusta vai puratko myös seinän, vaihdatko lattian tai madallatko kattoa? Sitten on helpompi laskea remontin kesto ja budjetti. Mieti tyyliäsi ja tarpeitasi. Tee aina ensin suuret päätökset.

Miten uuden keittiön ostaminen todellisuudessa tapahtuu?

- Varaa aika keittiösuunnitteluun osoitteessa gigantti.fi/ajanvaraus ja ota mukaan kaikki mitat sekä mielellään inspiroivia kuvia ja hahmotelmia. Tapaamisen aikana saat ehdotuksen parhaasta ratkaisusta keittiöösi, voit tunnustella materiaaleja ja nähdä, miltä värit ja kaappien sisustukset näyttävät todellisuudessa. Sitten saat tarjouksen ja uuden ajan. Tarkista kaikki mitat uudelleen. Vaihtoehtoisesti voit pyytää kotiin tarkistusmittauksen tekevän asentajan. Seuraavalla kerralla teemme tilauksen. Saat kotiin mukaasi kansion, jossa on kaikki luonnokset, sopimukset ja tilausvahvistus. Säästä kaikki saamasi paperit, jotta voit tarkistaa, että toimitus sisältää kaikki tuotteet. Lisäksi ne ovat keittiösi takuu.

Nuoli tekstillä: Palaa Epoq-pääsivulle

Lue lisää Gigantin tuotteista: