Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Google Home kaiutin tietokoneen vieressä.

Helpompi arki Google Assistant -rutiineilla

Tiesitkö, että Google Home ja Google Assistant tarjoavat monia arkea helpottavia toimintoja? ”Rutiinit” ovat tapa yhdistää useita toimintoja saman käskyn alle – mikä säästää aikaa ja tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia.

Kun sanot esimerkiksi ”Hyvää huomenta, Google”*, se lukee sinulle uutiset, säätiedotuksen, päivän ohjelman ja liikennetilanteen. Katsotaanpa, miltä päivä voi näyttää rutiinien kanssa.

*Google Assistant ei ole vielä käytettävissä suomeksi, joten komennot on suoritettava esimerkiksi englanniksi.

Hymyilevä nainen heräilee sängyssään

Google-herätys

On aamu ja aika herätä. Valo makuuhuoneessa kirkastuu pikkuhiljaa, jotta voit nauttia simuloidun auringonnousun vaikutuksesta – se herättää sinut asteittain ja luonnollisesti. Lempimusiikkisi alkaa soida lempeästi, ja oletkin jo melkein hereillä.

Ennen kuin menet kylpyhuoneeseen aamupesulle, pyydä Googlea – älykkään kaiuttimesi kautta – keittämään kahvia ja lämmittämään uuni. Kylpyhuoneessa Philips Hue -valaisin on asetettu jäljittelemään kylmää valkoista valoa, joka saa sinut tuntemaan itsesi virkeämmäksi.

Kupillinen tuoretta kahvia

Aamukahvit Googlen kanssa

Vaatteet päälle, ja voitkin heti siirtyä keittiöön nauttimaan vastakeitetyn kahvin tuoksusta samalla, kun laitat pakasteleivonnaiset jo lämpimään uuniin. Mikäs olikaan tämän päivän ohjelma? Kysy Googlelta. Google lukee sinulle kalenterimerkinnät sekä muistuttaa sinua ottamaan treenivaatteet mukaan töihin, aivan kuten pyysit sitä tekemään edellisenä iltana.

Se kertoo myös, jos junasi on myöhässä, jotta voit viettää ylimääräiset kymmenen minuuttia aamiaisen parissa sen sijaan, että seisoisit asemalaiturilla värisemässä sateessa. Ja tottahan toki Google ilmoittaa myös, jos sadetta on luvassa. Muista sateenvarjo!

Olohuone, jonka tunnelmavalaistusta hallitaan Philips Hue -sovelluksella

Lähden nyt, Google!

Ulko-ovella sanot heipat Googlelle. Ei sen takia, että pelkäisit Googlen tuntevan olonsa hylätyksi, vaan että se ymmärtäisi, että et ole enää kotona. Silloin Google sammuttaa kaikki valot ja alentaa lämpötilaa, jotta sähköä ei menisi harakoille.

Päivän aikana kodin sisälämpötilaa voidaan säännellä myös sääennusteen mukaan. Älykkäät kaihtimet ja lämpöpatterit tietävät, miten ulkolämpötila ja auringonpaiste vaikuttavat sisälämpötilaan, ja käyttävät sääennusteita apunaan lämpötilan säätämiseen.

Tekoäly tekee kodin laitteista parempia ja helpottaa arkea. Lue lisää täältä.

Roomba 980 imuroi olohuonetta

Kun olet poissa kotoa

Vihdoin perillä toimistolla, ja saat viestin kaverilta, jota et ole nähnyt aikoihin. Hän on vierailulla kaupungissa ja kysyy, ehtisitkö nähdä työpäivän jälkeen. Vastaat tietenkin kyllä, ja kutsut hänet illalliselle.

Valitettavasti jääkaappi on kuitenkin tyhjä, etkä millään keksi, mitä laittaisit ruoaksi. Pyydät siis Googlelta – joka löytyy myös puhelimestasi – illallisvinkkejä. Risotto sienikastikkeella kuulostaa herkulliselta, kiitos Google! Google lisää tarvitsemasi raaka-aineet ostoslistallesi, ja pyydät sitä tilaamaan ne kaikki verkkokaupasta. Tilaus toimitetaan ovellesi, kun saavut kotiin.

Varmuuden vuoksi pyydät Googlea myös käynnistämään Roomba-imurin. Pieni robottipölynimuri on jo tottunut imuroimaan lattiasi, kun et ole kotona. Kun siivous on hoidettu, se palaa takaisin paikalleen latautumaan ollakseen taas valmis seuraavaa käyttökertaa varten.

Älykäs jääkaappi, jossa on näyttö

Illallinen Google Assistantin kanssa

Kun tulet kotiin, voit vastaanottaa aiemmin tilaamasi elintarvikkeet. Kun kätesi ovat täynnä, voit olla kiitollinen automaattisesta lukosta, joka avaa oven, kun kamera tunnistaa sinut.

Tervehdit Googlea, joka reagoi sytyttämällä valot puolestasi. Valot on jo ohjelmoitu jäljittelemään päivänvalon rytmiä, ja ne tarjoavat luonnollisen ja mukavan tunnelman olohuoneeseen. Pyydät Googlea soittamaan musiikkia ja neuvot sitä sopivan äänenvoimakkuuden löytämisessä.

Siirryt keittiöön aloittaaksesi illallisen valmistelun. Pyydät Googlea näyttämään reseptin jääkaapin näytöllä, jotta näet heti koko prosessin. Ystäväsi lähettää viestin ja pyytää osoitettasi. Kätesi ovat likaiset, joten Google lukee viestin ääneen ja kuuntelee vastauksesi.

Joku on ovella

Ovikello soi

Kuulet ovikellon soivan. Ystäväsi on saapunut. Tiedät, että se on hän, sillä älykäs ovikellosi lähettää videokuvan suoraan jääkaapin näytölle. Pyydät Googlea avaamaan oven ja toivotat ystäväsi tervetulleeksi. Samalla pyydät Googlea asettamaan ajastimen 20 minuutiksi. On tärkeää, että risotto kypsyy juuri sopivan pitkään, etkä unohda sitä liedelle. Täydellinen lopputulos, kiitos avusta, Google!

Illallisen jälkeen istahdatte olohuoneen sohvalle. Ette ole nähneet toisianne aikoihin, joten puhuttavaa riittää. Kuulumisten vaihtoa helpottaa, kun kaikki tärkeät tapahtumat on ikuistettu valokuviksi! Pyydät Googlea näyttämään kuvia kesälomaltasi, ja Google vastaa siihen käynnistämällä television ja näyttämällä valitun kuva-albumin.

Nuku hyvin, Google!

Sinua alkaa jo nukuttaa, mutta ystäväsi ei näytä lainkaan väsymisen merkkejä. Joten kun ystäväsi piipahtaa vessassa, pyydät Googlea himmentämään valaistusta ja soittamaan rentouttavaa musiikkia. Ja sehän toimii. Ennen pitkää ystäväsi alkaa haukotella ja päättää, että on aika lähteä kotiin.

Mahtavaa!

Valmistaudut itsekin yöpuulle, pyydät vielä Googlea muistuttamaan, että huomenna on isoäitisi syntymäpäivä, ja kömmit peittojen alle. Hyvää yötä, Google!

Lue lisää Gigantin tuotteista: