Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Löydä omaan makuun ja jokaiseen tilanteeseen sopiva kahvi.

Kahvi - elämys, makua ja tunnelmaa

Kahvi ei enää ole vain kahvia - jokaisella kahvilla on oma luonteensa ja makuvivahteensa. Löydä omaan makuun ja jokaiseen tilanteeseen sopiva kahvi. Maistuisiko espresso vai kenties vastajauhetuista pavuista keitetty keskipaahtoinen kahvi?


Ylellisyyttä kahviautomaatilla

Kahviautomaatilla teet kahvihetkestäsi astetta ylellisemmän. Voit valmistaa myös muita kuumia juomia kuten kaakaota tai mustaherukkamehua. Vastajauhetuista kahvipavuista valmistettu kahvi hivelee makuhermojasi ja maistat kahvin jokaisen aromin. Jos haluat nauttia kahvisi höyrytetyn maidon kanssa, onnistuu sekin yhdellä napin painalluksella. Onko kahvinkeitto koskaan ollut helpompaa? Tutustu kahvikoneisiin.

Ylellisyyttä kahviautomaatilla

Vaivaton kapselikone


Vaivaton kapselikone

Kapselikahvinkeittimellä valmistat espressojuomia nopeasti ilman sotkua. Kapselikahvinkeitin on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät juo suuria määriä kahvia mutta kaipaavat silloin tällöin herkullisen makuista piristystä. Kahvilat eivät ole enää ainoita paikkoja, joista saa makuhermoja hivelevää aamukahvia. Kapselikahvinkeittimellä valmistat aamukahvisi kätevästi valmiista kapselista - saat kupillisen aromikastaä kahvia alle minuutissa. Täydellinen kahvinautinto kiireisimpiinkin aamuihin! Lue lisää kapselikoneista.

Perinteinen kahvinkeitin


Perinteinen kahvinkeitin

Kahvin keittämiseen liittyy paljon tunteita - kahvin tuoksu, kahvinkeittimen ääni ja kahvin tippumisen odottelu ovat osa kahvihetkeä. Voit valita itse, käytätkö kahvinkeittoon itse jauhettuja kahvipapuja vai valmista suodatinkahvia. Kahvinkeittimiä on moneen makuun: voit vaikkapa valmistaa kahvin illalla niin, että se on valmista, kun istut aamiaispöytään. Päätät itse millaisena ja milloin kahvisi nautit. Gigantista löydät ECBC hyväksymät kahvinkeittimet. Tutustu kahvinkeittimien ominaisuuksiin.
Bosch


DeLonghi
Dolce GustoNespresso
Moccamaster


Melitta

Kotikeittiön barista

Miten hyvä kahvi syntyy?

Espressokone keittiössä luo kotiisi aidon kahvilatunnelman. Kahvikoneen tai espressokoneen avulla sinusta tulee ammattimainen barista taikoessasi ystäville ja perheelle toinen toistaan herkullisimpia makukahveja. Tutustu espressokoneisiin täältä.

Espressolaitetta tai kahvikonetta valittaessa tulee miettiä muutamia asioita ennen ostopäätöksen tekemistä. Haluatko itsepuhdistavan kahvikoneen, jolloin laitteen puhtaanapito tapahtuu vaivattomasti nappia painamalla? Haluatko jauhaa kahvín itse? Kun jauhat kahvipavut itse, saat aina tuoretta ja aromikasta kahvia. Kahvimylly voi olla integroituna kahvikoneessa tai erillisenä yksikkönä kahvikoneen vieressä. Tutustu valikoimaamme laadukkaita kahvimyllyjä täältä.

Espresson valmistus on taitolaji. Valmistusaika kokonaisuudessaan on 20-30 sekuntia ja espresso tulee nauttia välittömästi. Kun espresso on valmistettu oikein, muodostuu kahvin pinnalle hieno ja tasainen, kullanruskea vaahto, jota kutsutaan cremaksi. Crema on yhtenäistä ja hienojakoista vaahtoa ja sitä muodostuu noin kahvin pinnalle 3-4 millimetrin korkuinen kerros. Cremassa voi olla tummempia raitoja ja pieniä kuplia. Crema tummenee asteittain ja lopulta häviää kahvin pinnalta kokonaan 3-4 minuutissa.

Maidonvaahdotin on korvaamaton apu jos käytät espressoa kahvijuomien valmistuksessa. Osa malleista lämmittää ja vaahdottaa maidon ja osa maidonvaahdottimista vaatii toimiakseen esilämmitetyn maidon. Tutustu maidonvaahdottimiin täältä.

Pienet lisätarvikkeet ja laitteet tekevät kotikahvilasta täydellisen. Esimerkiksi vedenkeitin tarjoaa kuuman veden teejuomiin tai Americano -kahvijuomaan. Löydä uusi tyyliisi sopiva vedenkeitin.Pieni kahviopas

Espresso

Espresso on vahva kahviannos, joka voidaan joko nauttia sellaisenaan tai käyttää erilaisten kahvijuomien aineosana. Sellaisenaan nautittuna maistuu se aidoimmalta pienestä mokkakupista. 

Cafè latte 

kahvijuoma, jossa on espressoa ja kuuma maitoa. Maito vaahdotetaan höyryttämällä, joka tekee maidosta ilmavaa ja rikasta. Mittasuhde on neljännes espressoa ja kolme neljännestä vaahdotettua maitoa.

Cappuccino

Cappucino valmistetaan samalla tavalla kuin Cafe Latte, mutta maidon ja kahvin suhde on eri. Normaali sekoitussuhde on 1:1.

Café au Lait

Café au Lait valmistetaan Café latten tavoin, mutta suodatinkahviin.

Americano

Espresso, johon on lisätty 1-3 dl kuumaa vettä.
Hammerhead

Kupillinen suodatinkahvia, johon on lisätty annos espressoa.

Mocca

Cappucino tai Café latte, johon on sekoitettu suklaata tai kaakaota.

Macchiato

Espresso, johon on lisätty hieman vaahdotettua maitoa pinnalle. Tarjoillaan usein sokerin kanssa.

Espresso Panna

Espresso, johon on lisätty kermavaahtoa pinnalle. 

Puhtaus on puoliruokaa


Puhtaus on puolikupillista

Kaikki mitä tarvitset maukkaaseen kahviin on puhdas vesi ja laadukkaat kahvinpavut sekä puhdas kahvikone. Kahvikoneeseen kertyy ajan myötä kalkki-saostumia, ja kahvirasvaa jos laitetta ei puhdista säännöllisesti. Likainen kone ei toimi optimaalisesti ja kahviin saattaa tulla epämiellyttävä sivumaku, myös laitteen elinkaari lyhenee. Tutustu tuotteisiin, joiden avulla puhdistat kahvikoneen vaivattomasti ja tehokkaasti.

Artikkeli päivitettiin viimeksi: 25.09.2017 12:59:17