
Opas: Näin valitset parhaan kahvinkeittimen
Suomalaiset ovat yksi eniten kahvia juova kansa maailmassa, ja kahvinkeitin löytyykin lähes jokaisesta suomalaisesta keittiöstä. Kahvilla on merkittävä rooli keskuudessamme ja monille aamukahvi ja arjen kahvitauot ovat välttämättömyys. Kahvilla on myös tärkeä sosiaalinen merkitys, sillä kahvikupposen äärelle kokoonnutaan niin töissä kuin vapaa-ajalla. Oletko harkinnut uuden kahvinkeittimen ostoa? Tutustu osto-oppaaseemme, jossa annamme vinkkejä kahvinkeittimen valintaan.

ECBC varmistaa kahvin laadun
Laadukasta kahvinkeitintä valittaessa tulee ensimmäisenä etsiä kirjainyhdistelmää ECBC, joka tulee sanoista European Coffee Brewing Center. Kahvimaailmassa ECBC on synonyymi korkean laadun kahvinkeittimille. EBCB-sertifioitujen kahvinkeittimien laatutestissä on kiinnitetty huomiota erityisesti lämpötilaan (92-96 °C) ja haudutusaikaan – nämä seikat ovat maistuvan kahvin A ja O.

ECBC-hyväksytyt kahvinkeittimet
Nämä ECBC-hyväksytyt kahvinkeittimet ovat saaneet parhaat arviot asiakkailtamme
Yksinkertaiset ratkaisut – monipuoliset mahdollisuudet
Koska kahvinkeitintä käytetään päivittäin ja useasti enemmän kuin kerran päivässä, tulee sen olla helppokäyttöinen ja kestävä käytössä. Useat kahvinkeittimet ovat varustettu ominaisuuksilla, jotka tekevät sen käytöstä helpompaa ja nopeampaa.

Tippalukko
Suodatinsuppilon tippalukko varmistaa, että kahvia ei tipu lämpöelementille poistaessasi kahvikannun kahvinkeittimestä. Osassa kahvinkeittimiä on automaattinen tippalukko, kun taas osissa on manuaalinen tippalukko, joka tulee muistaa laittaa päälle ennen kahvikannun poistoa.

Uuttoajan säädin
Uuttoajan säädin määrittelee, kuinka kauan vesi on kosketuksissa kahvijauheen kanssa. Uuttoajan säädin varmistaa täydellisen makuisen kahvin niin kahdelle kuin kahdeksalle kupille. Osissa kahvinkeittimiä, kuten Moccamasterissa, uuttoajan säädin toimii myös tippalukkona.

Barista Tim Windelboen ohjeet täydellisen kahvin valmistamiseen
- Käytä kahvin valmistukseen ECBC (European Coffee Brewing Center) hyväksymää kahvinkeitintä.
- Jauha kahvipavut itse. Vasta jauhettu kahvi tarjoaa parhaimmat aromit.
- Kahvijauheen hapettuminen ja liika valo heikentää sen aromia. Tämän vuoksi säilytä kahvi ilmatiiviissä rasiassa sekä viileässä ja kuivassa paikassa.
- Käytä valmistuksessa valkoisia/valkaistuja suodatinpusseja. Valkaisemattomat suodatinpussit saattavat muuttaa kahvin makua suodatusprosessin aikana.
- Käytä valmistuksessa aina raikasta ja kylmää vettä. Varmista myös, että vesisäiliö ja kannu on puhdas.
- Varmista, että kahvijauheen ja veden suhde on sopiva. Kahvijauheen tulee annostella tasaisesti suodattimeen.
- Säädä uuttoaika kahvin määrän mukaan.
- Älä seisota kahvia lämpöelementillä 30 minuuttia kauempaa. Lämpöelementillä seisonut kahvi kitkeröityy ja saa ikävän maun.
- Jos kahvinkeitin ei ole irrotettavalla vesisäiliöllä, käytä veden annosteluun erillistä, sille tarkoitettua kannua. Kahvinkeittimen kannusta saattaa irrota kahvijäämiä, jolla on vaikutus valmistettavan kahvin makuun.
Kahvinkeitin tippalukolla
Kahvinkeitin säädettävällä suodatinsuppilolla
Lue lisää aiheesta:

Opas: Miksi valita kahvinkeitin?
Suositko tavallista suodatinkahvia ja sen aromeita? Silloin perinteinen kahvinkeitin on sinulle oikea valinta. Lue lisää miksi!

Miksi kannattaa valita täysautomaattinen kahvikone?
Gigantista löydät laajan valikoiman kahvimyllyllä varustettuja kahvikoneita. Valmista kahvi helposti täysautomaattisella pavuista kuppiin -kahvikoneella

Opas: Miksi kannattaa valita espressokone?
Oletko keskimääräistä kiinnostuneempi kahvin valmistuksesta ja haluaisit hallita koko valmistusprosessia itse? Silloin espressokone voi olla juuri sitä, mitä etsit!

Opas: Miksi valita kapselikone?
Pidätkö siitä, kun asiat tapahtuvat helposti ja nopeasti, mutta kaipaat kuitenkin kahvikonetta, joka valmistaa muutakin kuin mustaa kahvia? Siinä tapauksessa kapselikone voi olla sinun juttusi!