Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
.

Hintatietoisen älykoti

Älykoti ei ole enää ylihintaista ylellisyyttä, vaan nyt myös jokaisella Matti ja Maija Meikäläisellä on mahdollisuus luoda sopivan hintainen älykoti. Alla kerromme, kuinka luot älykodin laadukkaan TV:n hinnalla.

Kodin automatisointi, kuten energiatehokkuuden parantaminen ja valojen hallinta, onnistuu jopa pienellä budjetilla, mutta jos olet valmis investoimaan hieman enemmän, saat perustoimintoja kattavamman älykodin, jonka kustomointi mahdollisuudet ovat monipuolisemmat.

Seuraavaksi kerromme seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota älykotia luodessasi. Olemme myös koonneet alle kolme keskihintaista älykkäiden tuotteiden suositusta, joiden avulla pääset älykodin tunnelmaan maksamatta maltaita.

Älyassistentti ja mesh-verkko

Google Home -tuotteiden saapumisen ajankohta Suomen markkinoille on vielä epäselvää, mutta digitaaliset assistentit, kuten Google Assistant ovat yleistymässä muiden valmistajien kaiuttimissa. Google Assistantin avulla voit hallita kotisi älylaitteita pelkän äänen avulla.

Älykodin yksi tärkeimmistä kulmakivistä on nopea ja vakaa verkkoyhteys. Mitä useamman laitteen verkkoon liität, sitä tehokkaamman verkkojärjestelmän tarvitset. Mesh-verkkolaitteet tarjoavat koko kodin kattavan nopean, vakaan ja salatun verkkoyhteyden, ja joka ei ylikuormitu vaikka verkkoon olisi liitetty useampia laitteita.

Vaihtoehtoja, mistä valita

Alle olemme koonneet tuotesuosituksia älykodin luomiseen. Tuotesuositukset ovat koottu aihealueittain, jonka ansiosta älykodin luominen on helpompaa ja samalla kustannukset pysyvät kurissa. Alla olevat vaihtoehdot eivät luonnollisesti ole ainoita keskihintaisia vaihtoehtoja älykodin luomiseen, mutta ne auttavat sinut alkuun, jos et tiedä mistä aloittaa.

Älykodin laitteiden valinnassa tärkeintä on miettiä sinun tarpeitasi ja mieltymyksiäsi. Opittuasi laitteiden ja älyteknologian tarjoamista uusista mahdollisuuksista, voit täydentää älykotiasi uusilla laitteilla aina viihdelaitteista valaistukseen ja lämmityksestä siivoustuotteisiin.

Alla olevat tuotepaketit ovat mielestämme ihanteellisia aloituspaketteja, joiden hinta ei nouse taivaisiin. Jos sinulla herää kysymyksiä älykotia ja sen luomista koskien, voit aina vierailla lähimmässä myymälässämme tai soittaa asiakaspalveluumme, ja autamme sinua valitsemaan sinulle sopivan kokonaisuuden.

Pariskunta sohvalla takaapäin kuvattuna.

Aloituspaketti 1: Kustomoitu ja tehokas älykoti

Suositeltu paketti:Philips Hue, Älytermostaatti Mill tai Adax, Chromecast

39,95
 
Vertaile
Lisätietoa
Keskusvarastossa (100+)  
  • Helppoon suoratoistoon
  • WiFi-ac, Bluetooth
  • Liitetään TV:n HDMI-porttiin
Lue lisää Chromecast (3. sukupolvi)

Tämä aloituspaketti koostuu tuotteista, joiden avulla automatisoit kotisi valaistuksen, lämmityksen ja teet striimauksesta helpompaa.

Älyvalaistus, kuten Philips Hue, tarjoaa mahdollisuuden hallita valaistusta entistä monipuolisemmin ja vaivattomammin. Sytytä, sammuta ja himmennä kotisi valoja joko älypuhelimeen ladattavan sovelluksen, kätevän kaukosäätimen tai vain pelkän äänen avulla – jopa silloinkin, kun et ole kotona! Voit vaihtaa valon lämpötilaa tai värisävyä (riippuen lampun tyypistä riippuen) tunnelman ja tilanteen mukaan tai antaa valon herättää sinut aamuisin toiminnolla, joka simuloi auringonnousua.

Älykkäillä Mill- tai Adax-tuotteilla hallitset lämmitystä aikaisempaa energiatehokkaammin ja älykkäämmin. Luomalla ennalta määritettyjä rutiineja kotisi lämpötila laskee ja nousee automaattisesti haluamasi ajankohtana, jonka ansiosta myös sähkönkulutus laskee. Töpselin ja pistorasiaan väliin sijoitettava älypistoke tekee hieman tyhmemmästäkin laitteesta älykkään. Älypistokkeella voi hallita laitteeseen tulevaan ja seurata laitteen virrankulutusta. Lue lisää, kuinka voit älykoti auttaa säästämään rahaa ja luontoa.

Viimestele paketti television liitettävällä Chromecastilla, jonka avulla striimaat sisältöä älypuhelimesta tai tabletista suoraan suurelle ruudulle.

 Turvallinen, puhdas ja terveellinen älykoti

Aloituspaketti 2: Turvallinen, puhdas ja terveellinen älykoti

Suositellut tuotteet: Glue Home älylukko, Ring Video Doorbell video-ovikello, iRobot Roomba robotti-imuri, Netatmo Healthy Home Coach -sisäilma-anturi

Mukava eläminen ei tarkoita ainoastaan automatisoitua valaistusta tai lämmitystä. Ihanteellinen asuminen on myös turvallista, puhdasta sekä terveellistä. Kodin älykkäät laitteet tekevät tästä mahdollista. Turvakameran avulla seuraat kotisi tapahtumia paikasta riippumatta, edistyneet anturit tarkkailevat ja mittaavat ilmanlaatua ja robotti-imuri pitää lattiapinnat puhtaana.

Jos ulko-oveesi on asennettu älylukko ja video-ovikello, voit nähdä kuka ovella kolkuttaa ja avata oven älypuhelimen avulla jopa silloinkin, kun et ole kotona. Älylukon ansiosta sinun ei tarvitse enää huolehtia avaimista. Ovi aukeaa näppärästi PIN-koodin, älypuhelimen tai tunnisteen avulla. Voit myös luoda kertakäyttöisiä PIN-koodeja esimerkiksi lastenvahdille, huoltomiehelle tai lähetille. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse piilotella avainta kukkapurkkiin tai ovimaton alle.

Kun ulkoinen turvallisuus on kunnossa, on aika keskittyä sisätiloihin. Milloin viimeksi olen kiinnittänyt huomiota kotisi huoneilman laatuun? Useimmat meistä kiinnittää huomiota kodin ilmanlaatuun vasta kun se on liian myöhäistä. Älykkäät sisäilma-anturit, kuten Netatmo Healthy Home Coach auttaa seuraamaan ja parantamaan kodin ilmanlaatua mittaamalla mm. kosteutta, lämpötilaa ja melutasoa. Myös edistyneet palo- ja vuotohälyttimet varoittavat tavallisuudesta poikkeavista tapahtumista suoraan älypuhelimeesi.

Luonnollisesti kodin puhtaana pitäminen on yksi terveellisen kodin perusasioista. Älykkäät pikku apulaiset, kuten robottipölynimuri iRobot Roomba, pitää huolen, että kotisi lattiapinnat pysyvät puhtaana ilman suurempia ponnisteluja.

A woman imitating singing, using a mop as a microphone.

Aloituspaketti 3: Saumatonta viihdekokemus kotisi kaikissa huoneissa

Suositellut tuotteet: Chromecast, Google WiFi ja kaksi tai kolme Sonos One -kaiutinta tai Chromecast Audiota

Friedrich Nietzschen sanoja lainaten: Elämä ilman musiikkia olisi erehdys – ja sopivalla älyteknologialla voit tuoda musiikin kaikkialle kotiisi. Älykaiuttimet (jotka ovat varustettu Chromecastilla) luovat kodin, missä musiikki, äänikirjat ja radio kuuluvat kaikissa kotisi huoneissa. Mesh-verkko tarjoaa vakaan ja nopean yhteyden koko kotiisi ja varmistaa, että voit nauttia musiikista ilman ongelmia.

Kotiverkkoon liitetyt kaiuttimet, eli multiroom- tai monihuonekaiuttimet, mahdollistavat musiikin kuuntelun kotisi kaikissa huoneissa, joko samanaikaisesti tai vain valituissa huoneissa. Monihuonejärjestelmä on verraton viihdyttäjä niin kotibileissä kuin viikkosiivouksen taustamusiikkina. Sonos One on yksi suosituimmista monihuoneratkaisuista, eikä syyttä – Sonos-tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja tarjoavat laadukkaan äänen.

Kahdella tai kolmella Sonos-kaiuttimella pääset mukavasti alkuun ja voit myöhemmin laajentaa järjestelmää tarpeidesi mukaan. Tämän lisäksi Sonoksen suunnitelmissa on integroida Google Assistant kaiuttimiin vielä tämän vuoden puolella. Tämä tarkoittaa, että Sonos-kaiuttimet tulevat olemaan pian entistä älykkäämpiä!

Jos sinulla on jo laadukkaat kaiuttimet entisestään, voit tehdä niistä verkkoon liitettävät ja älykkäät Chromcast Audion avulla. Chromecast Audio -yksikkö liitetään perinteiseen kaiuttimeen, jonka jälkeen voit striimata musiikkia kaiuttimeen älypuhelimesta. Myös televisioon liitettävän Chromecastin avulla teet televisiosta todellisen viihdesisällön keskustaan.

Hidas nettiyhteys, heikko verkon signaali ja pätkivä verkkoyhteys? Mesh-verkko ratkaisee ongelman, jonka kanssa monet kamppailevat. Mesh on uuden sukupolven langaton WiFi-järjestelmä, joka ratkaisee kotiverkkosi yleisimmät ongelmat ja päivittää WiFi-verkkosi vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden vaatimuksia.

Lue lisää Gigantin tuotteista: