Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Nainen pitelee valkoista mukia molemmilla käsillä. Taustalla näkyy keittiö.

Vinkit älykodin parantamiseen

Automatisoi älykotisi ja tee siitä entistä monipuolisempi IFTTT-palvelun avulla. Kätevien IFTTT-applettien avulla saat älylaitteesi keskustelemaan keskenään ja teet elämästäsi helpompaa ja hauskempaa – ja jopa turvallisempaa.
Nainen seisoo talon ulkopuolella puutarhavalojen ympäröimänä, pitelee ilmapalloa ikkunaa vasten, josta koira katselee ulos.

Onko kotiisi jo kertynyt joukko erilaisia älylaitteita vai oletko vielä suunnitteluvaiheessa ja etsit tietoa erilasista älykotiratkaisuista?

Monet älylaitteet pystyvät uskomattomiin suorituksiin ilman erilaisia säätöjä ja useimpia niistä voidaan ohjata äänen tai sovelluksen avulla. Mutta, tiesitkö, että älylaitteet pystyvät vielä enempään erityisesti silloin, kun ne saadaan «keskustelemaan» keskenään?

Käyttämällä sovellusalustaa nimeltä IFTTT, joka on lyhenne sanoista «If This, Then That», voit tehdä älykodistasi entistä älykkäämmän. Esittelemme alla erilaisia palvelun tarjoamia mahdollisuuksia. Voit myös hakea lisää inspiraatiota IFTTT:n verkkosivustolta.

Käsi pitelee älypuhelinta värikkäästi valaistussa olohuoneessa.

Auringonlasku sytyttää valot

Sytytämme valot kodissamme illan hämärtyessä asiaa sen enempää ajattelematta.

Voit kuitenkin automatisoida älyvalaistusjärjestelmäsi, kuten Philips Hue ja saada valot syttymään automaattisesti hämärän laskeutuessa – täydellisesti ajoitettuna auringonlaskun kanssa.

Tämä IFTTT-appletti hyödyntää käyttäjien ylläpitämää Weather Underground -sääpalvelua kertoakseen Philips Huelle, milloin päivänvalo vähenee ja valot tulisi sytyttää (ja milloin sammuttaa auringonvalon lisääntyessä).

Robottipölynimuri olohuoneen lattialla.

Imuroi kun kukaan ei ole kotona

Älykkään pölynimurin, kuten Roomba omistajat voivat nauttia ajastuksen tuomasta joustavuudesta arjessa. Mutta edes älykkäimmät pölynimurit eivät tiedä milloin olet itse paikalla ja ymmärrä olla hurisematta jaloissasi.

Eikö olisikin mukavaa jos voisit pyytää Roombaa aloittamaan imuroinnin vasta, kun olet itse poistunut kotoa? Asentamalla IFTTT-sovelluksen iPhone- tai Android-puhelimeesi ja antamalla sille luvan nähdä sijaintitietosi, voit käyttää tätä applettia automatisoidaksesi imuroinnin.

Markkinoilta löytyy useita älylaitteita, jotka pystyvät tunnistamaan milloin koti on tyhjillään ja jotka voidaan aktivoida suorittamaan erilaisia tehtäviä IFTTT:n avulla.

WeMo-älypistoke liitettynä pistorasiaan.

Tee «tyhmistä» valoistasi älykkäät

Vaikka kotoasi ei löytyisikään älyvalaistusta, voit silti tehdä tavan lampuista älykkäämmät WeMo-kytkimen avulla. Yhdistä lamppu älykkääseen kytkimeen ja voit käyttää esimerkiksi tätä IFTTT-applettia valojen hallintaan omiin sijaintitietoihisi perustuen.

Herätä itsesi tuoreella kahvilla

Nauti arjen ylellisyydestä ja herää aamuisin houkuttelevaan kahvintuoksuun.

Jos omistat Fitbit-aktiivisuusmittarin ja Belkin WeMo Insight -kytkimen, voit saada nämä kaksi laitetta kommunikoimaan keskenään tällä IFTTT-appletilla.

Kun Fitbit rekisteröi sinun heräämisen (saatat joutua avaamaan sovelluksen merkitäksesi heräämisen), WeMo-kytkin kääntää kahvinkeittimen automaattisesti päälle – muista kuitenkin ladata keitin valmiiksi jo nukkumaan mennessäsi.

Ring-video-ovikello valkoisen oven vieressä.

Yhdistä ovikello älyvaloihin

Jos haluat tarkistaa etukäteen kuka soittaa ovikelloasi, kannattaa sinun hankkia Ring-video-ovikello. Kameralla varustettu älyovikello havaitsee liikkeen ovesi lähettyvillä ja näyttää sinulle sovelluksessa kuka ovellasi seisoo. Yhdistämällä ovikellon tähän IFTTT-appletiin voit aktivoida Hue-älyvalaistuksen vilkkumaan ovikellon soiton tahdissa.

Toiminnon avulla huomaat varmasti, kun vieraasi ovat saapuneet. Jos ovella on ei-toivottuja vieraita tai varkaita, voit säikäyttää heidät kääntämällä valot päälle sovelluksen kautta.

Valkoruskea kissa istuu ikkunalla ja katsoo älypuhelinta.

Valvontakamera vanhasta älypuhelimesta

Valvontakamerat voivat olla toiminnoiltaan hieman liian edistyneitä, jos kameran käyttötarpeesi rajoittuu esimerkiksi vain lemmikkieläimesi päivittäisten touhujen seuraamiseen.

Monilla löytyy lipaston laatikosta yksi tai useampi älypuhelin, joka on saanut väistyä uudemman mallin tieltä. Tiesitkö, että puhelimesta voidaan tehdä helposti älykäs valvontakamera, joka lähettää sinulle sähköpostia tai videotallenteen liikettä havaitessaan?

Teet vanhasta puhelimesta valvontakameran lataamalla Manything-sovelluksen (saatavana iOS- ja Android-puhelimille) ja asentamalla tämän IFTTT-appletin.