Valinta riippuu siitä, kuinka nopeasti pizzan pitää valmistua, kuinka monta pizzaa halutaan kypsentää kerralla ja halutaanko uunia käyttää muuhunkin kuin vain pizzan paistamiseen.
Pieni kannettava pizzauuni: Tällaista pizzauunia voi käyttää parvekkeella tai sen voi ottaa mukaan rannalle. Sen polttoaineena voi toimia puu, pelletti tai kaasu. Pizzauuni ei varaa lämpöä, joten sitä on lämmitettävä koko ruoanvalmistuksen ajan. Se kuitenkin kuumenee nopeasti, joten sillä voi valmistaa pizzat isollekin perheelle.
Siirrettävä, vapaasti sijoitettava pizzauuni: Tämä pizzauunityyppi on kooltaan isompi, mutta se on silti helppo siirtää haluttuun paikkaan kesäksi ja varastoon talveksi aivan kuten muutkin grillit. Saatavilla on jalallisia malleja ja työtasolle sijoitettavia malleja. Jotkin malleista varaavat lämpöä, kun taas toisia on lämmitettävä jatkuvasti. Näissä uuneissa voi valmistaa pizzaa isollekin seurueelle, jopa 20 hengelle.
Kiinteä pizzauuni: Tämä on perinteinen pizzauunityyppi, joka muurataan paikoilleen tai toimitetaan valmiina, paikalla koottavina moduuleina. Tätä uunityyppiä lämmitetään puulla, ja uuni varaa lämpöä. Saatavilla erikokoisia malleja, joista isoimpien kapasiteetti on lähes rajaton.
Sähkökäyttöinen pizzauuni: Viime vuosina markkinoille on tullut sähkökäyttöisiä pizzauuneja, joiden lämpötila on riittävän suuri ohutpohjaisen pizzan paistamiseen. Nämä uunit sopivat sisä- ja ulkokäyttöön ja soveltuvat pienen kokonsa vuoksi käytettäväksi keittiön työtasolle. Useimmilla malleilla voi valmistaa pizzat isollekin perheelle. Sähkökäyttöinen pizzauuni toimii myös keittiön kakkosuunina.