Ohita
Poika esittelee äidilleen hampaita kylpyhuoneessa ja toinen lapsi harjaa hampaitaan

Opas: Valitse lapsellesi sopiva sähköhammasharja

Haluatko tehdä hampaiden harjaamisesta hauskemman kokemuksen lapsellesi? Sähköhammasharjan avulla lasten hampaiden harjaamisesta tulee hauskempaa, helpompaa ja tehokkaampaa.

Pieni lapsi harjaa hampaitaan sähköhammasharjalla kylpyhuoneessa

Sähköhammasharjan edut:

Useimmat vanhemmat tietävät, että aina ei ole helppoa harjata lapsen hampaita tehokkaasti, ilman että tunnelma kylpyhuoneessa kiristyy!

Tavallisen hammasharjan vaihtaminen sähköhammasharjaan tuo mukanaan monia etuja. Ennen kaikkea sen avulla saavutetaan parempi tulos tehokkaammin. Tässä joitakin syitä:

 • Lasten hienomotoriset taidot eivät ole täysin kehittyneitä ennen 10–12 vuoden ikää. Silloin on eduksi, jos varsinaisen työn tekee itse hammasharja eikä lapsen käsi.
 • Sähköhammasharjan pää liikkuu minuutin aikana tuhansia kertoja enemmän kuin tavallisen hammasharjan pää, ja se on suunniteltu irrottamaan ja poistamaan plakkia.
 • Useissa malleissa on paineenhallintaominaisuus, joka suojelee ikeniä hidastamalla harjausnopeutta.
 • Varsi on hieman tavallisen hammasharjan vartta paksumpi, joten siitä on helpompi pitää kiinni.

Kaiken lisäksi se on hauskaa! Sähköhammasharjoista on saatavilla erilaisia värivaihtoehtoja, ja ne voivat soittaa pienen sävelmän harjauksen päätyttyä. Näin hampaiden pesu sujuu paljon mukavammin!

 Lapsi harjaa hampaitaan sähköhammasharjalla

Valitse lapsellesi sopiva sähköhammasharja

Lapset voivat alkaa tutustua sähköhammasharjan käyttöön kolmen vuoden iässä. Lapsiystävällisen sähköhammasharjan käyttö on hyvä tapa huolehtia lapsesi hampaista ja ikenistä.

Harja kannattaa valita lapsen iän perusteella, mutta samalla kannattaa ottaa huomioon myös muita asioita. Tässä joitakin hyviä neuvoja:

 • Tarkista tuotteen ikäsuositus. Yli kolmevuotiaille lapsille tarkoitetuissa sähköhammasharjoissa on usein liukumisen estävä varsi, joka pienentää vahinkojen todennäköisyyttä.
 • Katso, onko harjassa ajastin, joka kertoo, milloin harjaus on suoritettu, tai tuleeko sen mukana sovellus, jonka avulla molemmat voivat seurata hampaiden harjausta.
 • Monet lasten sähköhammasharjoista ovat värikkäitä ja ne on koristeltu suosituilla hahmoilla. Anna lapsesi valita mieleisensä hahmo. Tämä auttaa tekemään hampaiden harjauksesta hauskaa.
 • Tarkista, millaisia vaihtoharjoja sähköhammasharjaan on saatavilla, jotta hampaidenharjaus jatkuu yhtä hauskana.
Katso täältä hauskat vaihtoharjat
Isä ja äiti auttavat tytärtään ja poikaansa harjaamaan hampaita sähköhammasharjalla

Suosittelemme: Oral-B Disney Magic -ajastinsovellus

Oral-B:n Disney Magic Timer -sovellus on loistava tapa varmistaa, että lapsesi hampaat puhdistetaan kunnolla, ja sovellusta käytettäessä yhdeksän kymmenestä lapsesta harjaa hampaita pidempään. Saat sovelluksen käyttöösi ostamalla sen kanssa yhteensopivan Oral-B Junior -sähköhammasharjan. Seuraa vain pakkauksen ohjeita ja hampaiden harjaus on heti hauskempaa. Saatavilla on lasten suosikkeja kuten Minni Hiiri, Frozen, Star Wars ja Spiderman.

Kuvituskuva lapsen muovihampaista ja sähköhammasharjasta
Parhaat vinkit lasten hampaiden harjaukseen sähköhammasharjalla
 • Käytä herneenkokoinen määrä fluoria sisältävää hammastahnaa suojataksesi hampaat mahdollisimman hyvin reikiintymistä vastaan.
 • Parhaan tuloksen saamiseksi hampaat tulee harjata hammas kerrallaan, eikä hammasrivistöä edestakaisin, kuten manuaalisella hammasharjalla tehdään.
 • Hampaita tulisi harjata kahden minuutin ajan aamulla ja illalla.
 • Harjauksen jälkeen lapsen tulee sylkeä pois ylimääräinen hammastahna.
 • Älä huuhtele suuta, sillä huuhtelu poistaa hampaiden tarvitseman suojaavan fluorikerroksen.
 • Huuhtele harja hyvin käytön jälkeen puhdistaaksesi en ei-toivotuista bakteereista.
 • Vaihda harjaosa usein, mieluiten kolmen kuukauden välein

Muista, että vanhempana olet vastuussa lapsesi hampaiden harjauksesta siihen asti, kun lapsi täyttää 12 vuotta.

Löydä sopiva sähköhammasharja lapselle täältä:

Lue lisää