Ohita

Riisin keittäminen riisinkeittimellä

Riisikeittimellä on helppo valmistaa täydellistä riisiä joka kerta. Esittelemme sivulla ohjeet riisin valmistukseen. Oikeilla konsteilla, jopa pieni riisinkeitin voi tuottaa herkullisen tuloksen, joten riisinkeitin on loistava valinta kompakteihin keittiöihin tai pienempiin kotitalouksiin. Tutustu vinkkeihin riippumatta siitä, oletko kokenut riisinkeittäjä tai vasta tutustumassa laitteen ominaisuuksiin.

1. Mittaa ainekset

Aloita mittaamalla keitettävä riisi. Useimpien riisinkeittimien mukana tulee noin 180 millilitran mittakuppi. Yksi kuppi kypsentämätöntä riisiä vastaa yleensä kahta annosta keitettyä riisiä. Huuhtele riisi kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Tämä vaihe poistaa ylimääräisen tärkkelyksen estäen riisiä muuttumasta tahmeaksi.

Tarkasta lisättävän veden määrä käyttöohjeesta. Yleensä riisin ja veden mittaussuhde on 1:2 eli yksi osa riisiä ja kaksi osaa vettä. Huomioi, että veden ja riisin määrä voi vaihdella riisityypin mukaan. Esimerkiksi ruskea riisi vaatii usein valkoista riisiä enemmän vettä.

2. Lisää ainekset riisinkeittimeen

Lisää huuhdeltu riisi riisinkeittimen kattilaan. Lisää tarvittava määrä vettä riisityypin ja riisinkeittimen ohjeiden mukaan. Lisää ripaus suolaa tai korvaa vesi vastaavalla määrällä kasvis-, kana- tai lihalientä.

Varmista, että kattila on asetettu oikein keittimeen ja ulkopuoli on kuiva sähköongelmien välttämiseksi. Sulje kansi kunnolla.

3. Valitse asetukset ja käynnistä riisinkeitin

Jos sinulla on tavallinen pieni riisinkeitin, sinun ei välttämättä edes tarvitse ohjata laitetta sen painikkeiden avulla. Edistyneissä malleissa, kuten Wilfa RC5S, on monipuliset asetukset, joiden avulla voit keittää erityyppistä riisiä, kuten sushi- , jasmin- ja ruskeaa riisiä, sekä höyryttää vihanneksia ja valmistaa kaurapuuroa helposti.

Kun riisinkeitin käynnistyy, anna sen tehdä työnsä. Vältä kannen avaamista kypsennyksen aikana, koska se vapauttaa höyryä ja vaikuttaa kypsennysaikaan.

4. Anna hautua

Kun riisinkeitin ilmoittaa kypsennysajan päättyneen, kannattaa riisin antaa seistä noin 5–10 minuuttia kannen alla. Haudutuksen ansiosta jäljellä olevan höyryn viimeistelee riisin kypsennyksen ja varmistaa tasaisen lopputuloksen.

5. Tarjoile ja nauti

Nostele riisiä varovasti puisella tai muovisella lastalla. Kevyt sekoitus auttaa irrottamaan riisinhyvät toisistaan ja vapauttamaan ylimääräisen kosteuden. Tarjoa riisi heti tai pidä se lämpimänä keittimessä ruokailuun asti.

Teräksen värinen riisikeitin modernin keittiön työtasolla
Riisinkeitin Gigantista

Gigantin laaja keittiön pienkonevalikoima sisältää useita eri riisinkeitinmalleja, joista on helppo valita oma suosikki. Tarjolla on pieniä riisinkeittimiä yksittäisten aterioiden valmistukseen, sekä suurempia malleja, jotka sopivat esim. perheen yhteisiin illallisiin ja juhliin. Asiantunteva myyntihenkilökuntamme opastaa sinua eri ominaisuuksiin tutustumisessa auttaa valitsemaan tarpeisiisi sopivan mallin.

Tutustu muihin ruoanlaittoa käsitteleviin artikkeleihimme