Ohita
Nainen istuu sohvan edessä olohuoneen lattialla ja käyttää tablettia

Tabletin ostajan opas!

Millainen tabletti sopii parhaiten käyttöösi? Osto-oppaamme tarjoaa kattavan paketin tietoa tableteista ja niiden eri ominaisuuksista, mikä helpottaa lopullisen ostopäätöksen tekoa.

Tabletit tuovat verkkopalvelut ja sovellukset käsiesi ulottuville paikasta riippumatta, ja ne sopivat täydellisesti niin työ- kuin vapaa-ajan käyttöön. Tablettia valitessa kannattaa aluksi tunnistaa mihin käyttötarkoitukseen olet laitetta hankkimassa. Tutustu tablettien ominaisuuksiin osto-oppaamme avulla tai vieraile lähimmässä Gigantin myymälässä tutustumassa laitteisiin ja keskustelemassa asiantuntevien myyjiemme kanssa.

Hymyilevä iäkäs nainen istuu ruokapöydän ääressä ja käyttää tablettia

Koko

Tabletteja on saatavilla useilla eri kokoisilla näytöillä. Yleisimmät koot ovat 7 ja 10 tuumaa. Tabletin kokoa valittaessa kannattaa huomioida sen käyttötarkoitus. Jos tabletti tulee lasten käyttöön tai satunnaiseen verkkosurffailuun, ovat pienemmän kokoluokan laitteet kannattava valinta. Vaativammat sovellukset, elokuvien ja videoiden suoratoisto tai kuvakäsittely vaativat suuremman näytön, jolloin 12,9 tuuman laite on parempi valinta.

Pieni tyttö pelaa peliä tabletilla

Resoluutio

Resoluutiolla tarkoitetaan kuvan muodostavien pikseleiden määrää (kuvapisteitä tuumaa kohden eli PPI). Mitä korkeampi pikseleiden määrä, sitä tarkempi ja selkeämpi näyttö. Jos käytät tablettia pelaamiseen ja videoiden ja kuvien katseluun, kannattaa valita malli, jossa on korkean resoluution näyttö.

Nainen istuu sohvalla kuulokkeet korvilla ja piirtää tabletille stulys-kynällä

Stylus-kynä

Kun tablettia käytetään luovaan työskentelyyn, kannattaa valita stylus-kynällä varustettu malli. Näin kuvien muokkaus, piirtäminen ja muistiinpanojen kirjoittaminen onnistuu helpommin. Osa tablet-malleista sisältää stylus-kynän, kun taas osaan se voidaan hankkia lisätarvikkeena.

Tutustu tabletteihin

Kaikki tabletit