Nyt alkoi kesäale! Katso tarjoukset

Ohita
Sisäilma - Toimistossa työskentelevä nainen viherkasvien ympäröimänä

Varmista laadukas sisäilma työpaikalle

Tiesitkö, että terveellinen sisäilma voi edesauttaa tuottavuutta työpaikalla? Sisäilman laadun ja sisäilmaston tulisi toimialasta riippumatta olla aina asialistalla. Tutustu näihin neljään vinkkiin, joiden avulla valitset fiksusti ja löydät tuotteet, joilla varmistat puhtaan ja raikkaan sisäilman ilman allergeeneja sekä parhaan sisäilmaston työntekijöillesi.

Tutkimusten mukaan ilmanvaihto, ilmanlaatu ja lämpöolosuhteet ovat tärkeitä sekä terveyden, hyvinvoinnin, työkyvyn että oppimisen kannalta. Huono sisäilman laatu voi vaikuttaa sekä astmasta että allergioista kärsivien ihmisten kuin perusterveiden ihmisten hyvinvointiin sekä lisätä oireilua entisestään. Liian korkealla tai liian matalalla huonelämpötilalla voi olla haitallinen vaikutus keskittymiseen sekä työkykyyn. Sisäilman lämpötila ei tulisi ylittää 22 °C lämmityskauden aikana. Pienelläkin lisäyksellä tämän yläpuolelle on negatiivinen vaikutus työkykyyn.

Sisäilma - Ilmankostutin olohuoneessa

3. Säilytä täydellinen kosteustaso

Yksi ilman laatuun vaikuttavista tekijöistä on ilmankosteus ja vaikuttaa suuresti siihen, onko hengittämämme ilma laadultaan hyvää vai huonoa. Sisäilman ei tulisi olla liian kuivaa eikä myöskään liian kosteaa. Mikäli ilmankosteus on liian korkea, hikoilemme todennäköisemmin ja koemme väsymystä. Liian alhainen ilmankosteus puolestaan voi saada ympärillä olevan ilman tuntumaan kylmemmältä kuin se todellisuudessa on, mikä voi tuottaa epämukavuuden tunnetta sekä kuivuutta. Molemmat voivat osaltaan vaikuttaa myös työpaikan tuottavuuteen.

Tavoiteltavan ilmankosteuden tulisi olla 40–60 % välillä. Talvella on tärkeää olla erityisen varovainen liian korkean ilmankosteuden suhteen, sillä 35–40 % ylittävä ilmankosteus aiheuttaa riskin kondensoitumis- ja kosteusvaurioiden suhteen. 

• Mittaa ilmankosteus. Yrityksille suunnatun Airthings-järjestelmän avulla saat yleiskuvan työpaikan ilmanlaadusta sekä yksityiskohtaisia tietoja lämpötiloista, ilmankosteudesta, ilmanpaineesta ja radon-pitoisuudesta. 

Kuinka säilyttää ilmankosteus ihanteellisella tasolla?

• Liian kostea ilma? Käytä ilmankuivainta saadaksesi ilmankosteustasoa alemmaksi. Liian kostea ilma tarjoaa hyvän kasvualustan ei-toivotuille mikro-organismeille,, kuten sienille, homeelle, punkeille ja bakteereille. Ilmankuivain auttaa säilyttämään ilmankosteuden suotuisalla tasolla.

PS...

Tiesitkö, että riittämätön tai huono valaistus voi aiheuttaa joitain samankaltaisia oireita, jotka liittyvät huonoon sisäilmastoon? Huono valaistus voi myös aiheuttaa silmien arkuutta, päänsärkyä ja väsymystä. Haluatko lukea aiheesta lisää? Tutustu Työsuojeluhallinnon ohjeistuksiin.

Viileämpää ilmaa vailla?
See all results
   
   
   
   
   
   
   
Kaipaatko lisää lämpöä?
See all results
   
   
   
   
   
   
   
Lue lisää sisäilman laadusta