Superpäivät sunnuntaihin asti - katso tarjoukset!
Ohita
Kaksi henkilöä pyöräilemässä

Näin valitset itsellesi sopivan sähköpyörän

Sähköpyörän ostoa suunnitellessa kannattaa huomioida erilaiset pyörätyypit. Tästä jutusta löydät vinkkejä, joiden avulla osaat valita omaan käyttöösi parhaiten sopivan sähköpyörän.

Sähköpyörät ovat kohtuuhintaisia ja käteviä kulkuneuvoja, jotka sopivat myös kuntoiluun. Sähkömoottorin avulla jaksat polkea pidempiä matkoja ja pyöräilystä tulee entistä hauskempaa. Tämä kuitenkin edellyttää, että olet valinnut käyttöösi sopivan pyörän. Me voimme auttaa valinnassa.

Löydä itsellesi sopiva sähköpyörä:

Lue lisää
   
   
   
   
   
   
   

1. Mihin tarkoitukseen aiot pyörää käyttää?

Oikean sähköpyörän etsiminen alkaa pohtimalla seuraavia kysymyksiä: Miten haluat käyttää pyörää? Pyöräiletkö työmatkoja? Ajatko kaupungissa? Vai haluatko pyörän, jolla voit tehdä kunnon retkiä myös maastossa? Aloita tarpeittesi kartoittaminen vastaamalla näihin kysymyksiin. Näin oikean pyörän valinta on paljon helpompaa.

Kaksi kokoontaittuvaa polkupyörää, joista toinen on taitettu kokoon

2. Kuinka pitkiä matkoja ajat?

Aiotko käyttää sähköpyörääsi työmatkoihin tai lyhyisiin asiointimatkoihin lähialueelle? Pyörän toimintasäde riippuu akun kapasiteetista, joten on hyvä tutkia, kuinka pitkälle yhdellä latauksella pääsee. Mitä pidempiä matkoja ajat, sitä tärkeämpi on tehokas akku riittävällä kapasiteetilla. Akun kapasiteetti ilmoitetaan wattitunteina (Wh). Wattitunnit kertovat käytettävyydestä samaan tapaan kuin auton bensiinisäiliön litramäärä. Sähköpyörien kapasiteetti on useimmiten 400–700 Wh, mikä vastaa 30–150 kilometrin toimintasädettä.

Huomaa kuitenkin, että toimintasäteeseen ei vaikuta pelkästään akun kapasiteetti.  Myös muut tekijät, kuten mäet, käyttäjän paino, rengaspaine, tuuli, lämpötila, ja se kuinka paljon itse poljet, vaikuttavat siihen kuinka pitkälle yhdellä latauksella pääsee. Tarkista myös, minkä verran sähköpyörässä on avustustasoja. Niiden avulla voit säätää, kuinka paljon moottori sinua pyöräillessäsi avustaa.

Mies pyöräilemässä
Lähikuva sähköpyörän renkaasta ja rattaista
Moottorit

Moottoriksi puolestaan on periaatteessa valittavissa kaksi vaihtoehtoa: napamoottori ja kampimoottori. Seuraavassa katsaus näiden moottoreiden hyviin ja huonoihin puoliin: ​​​​​

Napamoottori
Edut: Napamoottori on kiinnitetty polkupyörän yhden pyörän napaan. Näin moottori avustaa pyörää suoraan, mistä on paljon iloa ylämäissä. Kun moottori on kiinnitetty pyörään, myös vaihteet ja ketjut kuluvat vähemmän. Napamoottorilla varustetut sähköpyörät ovat usein myös edullisempia, koska niiden runko sopii useille moottorivalmistajille.

Kampimoottori
Kampimoottori asennetaan polkupyörän keskelle. Silloin pyörän painopiste on keskitetympi, ja pyörä tuntuu vakaammalta. Moottori pyörittää myös takapyörää ketjujen avulla ja hyödyntää pyörän vaihdejärjestelmää. Kampimoottorissa on myös edistyneempi poljinanturi, jonka ansiosta pyöräilyliike on luonnollisempi.  Etupyörämoottoriin ja takapyörämoottoriin verrattuna kampimoottorikäyttöisessä sähköpyörässä molemmat pyörät on helpompi irrottaa.

Kaksi naista pyöräilemässä kaupungissa
5. Hintaerot

Uutta sähköpyörää etsiessäsi huomaat niissä väkisinkin suuria hintaeroja. Kalliiden ja halpojen sähköpyörien hintaerossa on usein kyse rungon laadusta ja akun kapasiteetista, ja hintaan voi vaikuttaa myös pyörän merkki. Siksi pyörän laatu kannattaa aina tarkistaa huolellisesti, vaikka pyörämerkki olisikin tuttu.  Tärkeintä on, että löydät pyörän, jossa on laadukkaat komponentit ja materiaalit, jotka soveltuvat omaan käyttötarkoitukseesi. Näitä tärkeitä osia ovat moottori, voimansiirto, jarrut, polkimet ja vaihteisto.

Mieti myös, mitä varusteita ja ominaisuuksia tarvitset. Tarvitsetko lampun, lukon ja vara-akun? Jos poljet lyhyitä ja helppoja matkoja, edullinen pyörä voi täyttää tarpeesi mainiosti.

Sähköpyörä värikkään seinän edustalla
Olemme apunasi

Jos tiedät, mihin sähköpyörääsi käytät ja mikä on sinulle tärkeää, autamme sinua löytämään omasi saatavilla olevien mallien joukosta. Pyöriä kannattaa myös testata myymälöissämme, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan. Muista lisäksi, että verkko-ostoksilla voit aina keskustella Live-myyjämme kanssa.