Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Gigantin maukkaat grillireseptit

Gigantin maukkaat grillireseptit

Kesän aurinkoiset päivät ja lämpimät illat houkuttelevat grillaamaan. Laadukkaalla grillillä ja oikeilla varusteilla pystyt valmistamaan monipuolisia herkkuja. Laske mielikuvituksesi valloilleen ja kokeile uusia jännittäviä grilliruokia. Tee vaikutus illallisvieraisiin herkullisilla aterioilla.

Maukkaat hampurilaiset

Grillatut hampurilaiset ovat kesän klassikkoruoka, johon on helppo yhdistää omat suosikkimaut ja erilaiset lisukkeet.

Ainekset:



    • 1 kg naudan jauhelihaa
    • 1 punasipuli viipaloituna
    • 2 tomaattia n. 0,5 cm siivuina
    • 4 salaatin lehteä


    • Juustoa (esim. Cheddar), viipaloituna tai raastettuna
    • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
    • 1 dl majoneesia
    • 1 dl kurkkurelissiä
    • 2 tl chilikastiketta
    • Suolaa ja pippuria
Maukkaat hampurilaiset

Valmistus:

Sekoita ainekset keskenään. Vältä sekoittamasta jauhelihataikinaa liikaa, jolloin maku säilyy parempana. Muotoile liha pitkäksi pötköksi ja pyöritä tuorekelmu sen ympärille. Laita jauheliha pakkaseen noin 15 minuutiksi.

Sillä välin: Ripottele sipulien ja tomaattien päälle öljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa sipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä ja tomaatteja kunnes niistä on poistunut hieman nestettä. Sekoita majoneesi kurkkurelissin sekä chilin kanssa ja mausta pippurilla. Ota jauheliha pois pakkasesta ja leikkaa pötköstä 2-3 cm siivuja. Muotoile siivut pihvin muotoiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista korkeassa lämpötilassa noin 3 minuuttia molemmilta puolin. Pihvi saa jäädä keskeltä hieman punertavaksi. Lämmitä sämpylät ja kokoa mieleisesi hampurilainen.

Entrecôte

Tarjoile herkullista entrecôtea grillattujen vihannesten kera.

Ainekset:



    • 1 kg naudan välikyljystä
    • Suolaa ja pippuria
    • 400 g grillikylkeä
    • 1 kaali, siivutettuna
    • 2 valkosipulinkynttä, halkaistuna kahtia
    • 1 rasia kirsikkatomaatteja, leikattuna neljään osaan
    • 2 oksaa rosmariinia
    • Kylmäpuristettua rapsiöljyä
Entrecôte

Valmistus:

Leikkaa liha paksuiksi siivuiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista liha ensin korkeassa lämpötilassa, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tämän jälkeen paista noin 100 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on saavuttanut 55-65 astetta riippuen siitä, kuinka kypsäksi lihan haluat.

Käytä kasvikset öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista korkeassa lämpötilassa, kunnes kaali ja valkosipuli ovat saaneet kauniin kultaisen pinnan ja kasvikset ovat hiljalleen pehmentyneet. Tomaatit voidaan paistaa matalammassa lämpötilassa. Paista rosmariini kasvisten joukossa.

Vegepizza

Kasvisilla täytetty pizza grillataan paistokivellä, jolla saat herkullisen rapean pohjan.

Ainekset:

Pizzapohja:

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 3 g suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 g kuivahiivaa

Tomaattikastike:

  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa, pippuria ja sokeria oman maun mukaan
Vegepizza

Valmistus:

Valmistaaksesi taikinan, sekoita kaikki aineet yhteen ja vaivaa taikina tasaiseksi. Tämän jälkeen jaa taikina 4 osaan ja anna kohota huoneenlämmössä noin 4-5 tuntia.

Lämmitä paistokivi kuumaksi. Aseta valmiiksi muotoiltu pizzapohja kuumalle paistokivelle, lisää tomaattikastike, täytteet ja paista, kunnes pohja ja juusto ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoile rucola-salaatin kera.

Täyte:

  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 dl mozzarellaa
  • 2 kpl Portobello-sieniä
  • 8 kpl kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • Ruccola-salaattia koristeeksi

Grillattua porsasta

Valmista herkullista sianlihaa grillaamalla.

Ainekset:

  • 300 g porsaankylkeä
  • 300 g porsaankyljyksiä
  • 400 g grillikylkeä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • 200 g mozzarellaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 300 g kirsikkatomaatteja, halkaistu kahtia
  • 1 punasipulia, viipaloitu ohueksi
  • 800 g amandine-perunoita (tai vastaavia)
  • Kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • Yrttisuolaa/li>
  • Balsamietikkaa/li>
Grillattua porsasta

Valmistus:

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Grillaa liha ensin korkeassa lämpötilassa ja tämän jälkeen matalassa lämpötilassa (n. 100 astetta), kunnes lihan sisälämpötila on saavuttanut n. 67 astetta. Grillikylki paistetaan matalassa lämpötilassa, kunnes liha irtoaa luista. Mausta perunat öljyllä ja yrttisuolalla. Paista perunoita, kunnes ne ovat kypsiä. Yhdistä tomaatit, punasipuli ja mozzarella ja mausta yrttisuolalla, öljyllä ja pienellä määrällä balsamietikkaa.

Grillattu broileri

Grillaa kokonainen broileri ja tarjoile se herkullisen caesar-salaatin kera.

Ainekset:

  • 1 kokonainen broileri
  • Suolaa, pippuria, chilijauhetta ja yrttejä
  • 1 romana-salaatti
  • 2 dl caesar-salaattikastiketta
  • 2 dl krutonkeja
  • 2 dl raastettua parmesaania
Grillattu broileri

Valmistus:

Hiero lihan pintaan runsaasti suolaa, pippuria, chiliä ja yrttejä. Aseta broileri hiiligrillin keskelle kanatelineeseen. Broilerin rintapalan lämpötilan tulee olla 72 astetta, jotta olet varma, että liha on riittävän kypsä. Anna broilerin levätä folion sisällä 15-20 minuuttia ennen tarjoilua niin varmistat murean ja mehukkaan lihan.

Pilko salaatti. Käytä krutonkeja kuumalla pannulla öljyssä tai voissa. Lisää salaattiin krutongit, caesar-kastike ja parmesaani. Tarjoile grillatun broilerin kanssa.

Ananasta grillissä

Tarjoile illallisvieraillesi yllättävä jälkiruoka – suoraan grillistä!

Ainekset:

  • 1 ananas, kuorittu ja jaettu neljään osaan
  • 2 rkl ruokaöljyä (rypsi- tai rapsiöljyä)
  • 1/2 chili, murskattu (poista siemenet)
  • 1 vaniljatanko, halkaistu pituussuunnassa
  • 3 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • Kookoshiutaleita
Grillattua ananasta

Valmistus:

Sivele ananakset öljyllä ja grillaa ne, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Sillä välin: Lisää veteen sokeri, chili ja vaniljatanko ja kiehauta ne. Kun ananaslohkot ovat saaneet kauniin värisen pinnan, laita ne sokeriliemeen ja anna kypsyä vajaan tunnin verran matalassa lämpötilassa – huomioithan, että sokeriliemen ei tule kiehua. Paahda kullanruskeiksi kookoshiutaleet Weber Cookware -paistoastiassa tai kuivalla paistinpannulla. Tarjoillaan kermavaahdon kera.

Grillisivustoltamme löydät kaiken mitä tarvitset onnistuneeseen grillikesään. Valitse oma suosikkigrillisi ja tutustu käteviin välineisiin. Saat lisäksi käteviä vinkkejä grillikaudelle.

Hyvää ruokahalua!

Tutustu Gigantin grillivalikoimaan