Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Gigantti auttaa sinua löytämään sopivan kannettavan

Kannettavan tietokoneen osto-opas

Kannettavan tietokoneen ostaminen ei aina ole helppoa. Malleja ja kokoja on useita erilaisia. Myös suorituskyky, kannettavuus ja akunkesto vaihtelevat. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa perustietoa helpottamaan ostopäätöstä, kun valitset kannettavaa tietokonetta.

Mikä käyttöjärjestelmä?

Käyttöjärjestelmä ratkaisee, millaisia ohjelmistoja ja sovelluksia voit käyttää kannettavassa tietokoneessasi. Sopivimman käyttöjärjestelmän valinta on helpompaa, kun tiedät, mihin käytät konettasi.

 Windows on yleisin käyttöjärjestelmä, joka on käytössä useimmissa tietokoneissa

Windows

Windows on yleisin käyttöjärjestelmä, jota käyttävät useat yritykset. Windows -käyttöjärjestelmän kanssa toimivia ohjelmia ja sovelluksia on erittäin paljon. Suurin osa peleistä on suunniteltu toimimaan Windows-käyttöjärjestelmissä, joten jos käytät konetta pelaamiseen, kannattaa valita Windows-kone.

Kaikissa MacBook-kannettavissa on helppokäyttöinen macOS-käyttöjärjestelmä.

macOS

Applen MAC-tietokoneissa on OS-käyttöjärjestelmä, joka on yksinkertainen ja intuitiivinen käyttää. OS-käyttöjärjestelmä soveltuu erityisen hyvin niille, jotka työskentelevät paljon kuvien, videoiden ja videoeditoinnin kanssa. Office-ohjelmat kuten Word ja Excel ovat myös saatavilla OS-käyttöjärjestelmään.

Chrome OS perustuu pilvipalvelujen käyttöön

Chrome OS

Chrome OS -käyttöjärjestelmä on helppokäyttöinen ja sopii täydellisesti sinulle, jos haluat surffailla netissä, käyttää sähköpostia ja sosiaalisia medioita. Chrome OS -käyttöjärjestelmä perustuu pitkälti pilvipalveluun, eli käyttäjä varastoi ja taltioi dokumentit pääosin pilvipalveluun tietokoneen sijaan.

Millaisen kannettavan haluat?

Microsoft Surface Laptop on erinomainen kannettava, joka täyttää kaikki tarpeet

Kannettava tietokone

Perinteiset kannettavat ovat yleisimpiä malleja, joita löytyy kaikista hintaluokista. Perusmalleissa ohjaat hiirtä kosketuslevyn avulla ja käytät tukevasti sisäänrakennettua näppäimistöä. Joissakin malleissa on myös kosketusnäyttö.

Surface Pro on 2-in-1-tietokone, joka sopii myös vaativimmille tietokoneen käyttäjille

2-in-1

Sekä että, kyllä kiitos! 2-in-1 tarjoaa kannettavan ja tabletin parhaimmat puolet yhdessä paketissa. Mallista riippuen voit jopa irrottaa näppäimistön näytöstä pois. Laitteen muokattavuuden ansiosta konetta on helppo kuljettaa mukana.Nyt on helppoa ostaa sopiva tietokone

Löydä juuri sinulle sopiva kannettava

Me Gigantissa haluamme auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kannettavan.

Voit valita neljästä eri kategoriasta:

BASIC: Jos aiot enimmäkseen surffailla, käyttää sähköpostia ja olla sosiaalisessa mediassa, tämä on sinulle.

HOME: Kun haluat striimata videoita, katsella televisiota ja tehdä myös hieman töitä, valitse kotikone.

PRODUCE: Tämä sopii vähän raskaampiin töihin tai kevyisiin kuva- ja videoeditointeihin.

CREATE: Tehokas tietokone videoiden ja kuvien editointiin sekä pelaamiseen. 3DMark ja Gigantti auttavat löytämään sinulle sopivan pelikoneen!

Kolme tuotesarjaa, joihin rakastut

Opi lisää tuotteista - Hyvä kannettava on enemmän kuin tehokas prosessori

Akunkesto

Jos käytät kannettavaa tietokonetta aina samassa paikassa, ei akunkestolla ole juurikaan väliä. Mutta jos tarvitset kannettavaa usein kokouksissa, koulussa tai kaupungilla, on pitkä akunkesto tärkeä ominaisuus. Pieninäyttöisten kannettavien akku kestää usein pidempään pienen näyttökoon ansiosta.

Kannettavuus

Kannettava tietokone ei aina ole helposti mukana kuljetettava. Edullisimmat mallit ovat usein paksumpia ja painavat paljon enemmän. Tällaiset kannettavat löytyvät Perinteinen kannettava (Classic) -kategoriasta. Jos etsit ohutta ja helposti mukana kuljetettavaa kannettavaa matkusteluun, löydät sopivan tietokoneen Erittäin kevyt kannettava (ultraportable) -kategoriasta. Painava kannettava sopii kotiin kirjoituspöydälle. Kevyt kannettava kulkee mukanasi ja sopii hyvin esimerkiksi esitelmien pitämiseen. PCMark-sivultamme löydät hyödyllistä tietoa sopivan tietokoneen valintaan.

Hyvä näyttö

Hyvä tietokone ei ole mitään ilman hyvää näyttöä. Näyttöä valitessa on hyvä huomioida näytön resoluutio ja teknologia. Resoluution voi tiivistää yksinkertaisesti: ”mitä enemmän kuvapisteitä (pikseleitä), sitä terävämpi kuva.”


Näyttöteknologian voi pääsääntöisesti valita kahdesta vaihtoehdosta: TN- ja IPS-teknologiasta. Se kumpi kannattaa valita riippuu siitä, mihin näyttöä käytetään. TN-näytöissä on usein nopea vasteaika, joten ne sopivat hyvin pelaamiseen. Toisaalta värientoisto eri katselukulmista ei ole paras mahdollinen. IPS-näytöt ovat usein TN-näyttöjä kalliimpia, mutta niissä on parempi värikylläisyys ja katselukulmat. Värilaadun ansiosta IPS-näytöt ovat usein hyvä valinta valokuvien ja videoiden käsittelyyn. Parempien katselukulmien ansiosta ne sopivat myös hyvin jokapäiväiseen käyttöön.

Pieni sanalista:

HDD (Hard Disk Drive) - Kiintolevy. Kutsumme myös kovalevyksi.

SSD (Solid State Drive) - SSD-massamuistilla on sama käyttötarkoitus kuin kiintolevyllä. SSD-massamuistissa ei ole liikkuvia osia, mikä tekee muistista lähes äänettömän käytössä, nopeamman ja kestävämmän.

M.2 SSD – M.2 SSD -muistilla on sama käyttötarkoitus kuin perinteisellä SSD-muistilla, mutta se on paljon nopeampi. Sata-pohjaisen liitännän sijaan muisti hyödyntää M.2-liitäntää, joka mahdollistaa suuremman kaistanleveyden.

Hybrid-levy - HHD-kiintolevyn ja SSD-massamuistin yhdistelmä, jossa yhdistyvät molempien tallennusmuotojen parhaimmat puolet.

802.11 AC - Erittäin nopea Wi-Fi-liitäntä, jota on mahdollista käyttää tietokoneessa olevan ac-verkkokortin kanssa.

HD (High Definition) - Kuvantarkkuus 1 miljoonaa kuvapistettä (1366x768).

Full HD (Full High Definition) - Kuvantarkkuus 2 miljoonaa kuvapistettä (1920x1080).

4K UHD (Ultra High Definition) - Kuvantarkkuus 8 miljoonaa kuvapistettä (3840x2160).

TN (Twisted Nematic) - Näyttö erittäin lyhyellä vasteajalla.

IPS (In-Plane Switching) - Näyttö, jossa on erinomaiset värit ja katselukulmat.

Löydä sopiva tietokone käyttötarpeesi mukaan

Kannettavasta tietokoneesta paras opiskelukaveri

Kannettavasta tietokoneesta paras opiskelukaveri

On uskomatonta, kuinka tärkeä työväline hyvästä kannettavasta on tullut opiskelijoille. Tai ehkä ei niinkään, toimiihan kannettava paitsi tietokoneena myös tehtävämuistiona, muistikirjana, laskimena ja tietenkin sanakirjana ja kirjastona!

Näin löydät hyvän ja edullisen kannettavan!

Näin löydät hyvän ja edullisen kannettavan!

On täysin mahdollista ostaa toimiva kannettava noin 200 euron hintaan - tämänhintainen kone voi olla täysin riittävä joillekin asiakkaille. Muista kuitenkin aina: Siihen, millainen kannettava kannattaa ostaa – ja mihin hintaan – vaikuttavat käyttötarve sekä se, miten pienen ja kevyen laitteen haluat.

Gigantin opas - valitse MacBook Air tai Pro opiskeluun

Gigantin opas - valitse MacBook Air tai Pro opiskeluun

Oletko harkinnut Macbookin ostoa, mutta olet epävarma, kannattaako sinun valita Macbook, Macbook Pro vai Macbook Air? Mikä niistä sopii parhaiten sinun käyttöösi? Kaikki kolme ovat ulkonäöltään upeita, kaikki kolme ovat vaivattomia käyttää. Selvitä laitteiden erot oppaamme avulla.