Vertaa tuotteita Lisää maksimissaan kolme tuotetta vertailuun
Näin pidät pään kylmänä kesähelteillä

Näin pidät pään kylmänä kesähelteillä

Auringonpaiste ja lämpimät kesäpäivät tuovat tervetullutta vaihtelua harmaaseen ja kylmään pohjoisen ilmastoon. Mutta liika on liikaa, ja helle voi tuntua tukalalta varsinkin kaupunkiasunnossa ilman omaa pihaa tai edes parveketta.
Nämä vinkit tuovat helpotusta pahimpiin hellepäiviin.
Puhaltava tuuletin.

Vedä verhot kiinni ja avaa ikkunat ja ovet

Pimeässä huoneessa istuminen keskellä kaunista kesäpäivää voi kuulostaa ensi alkuun oudolta. Mutta suljetut verhot estävät aurinkoa lämmittämästä sisäilmaa, ja avoimet ovet ja ikkunat tehostavat ilmanvaihtoa.

Käytä tuuletinta oikein

Tuulettimen käyttö on monelle itsestäänselvyys, mutta kaikki eivät käytä sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Ensinnäkin on tärkeää sijoittaa tuuletin mahdollisimman lähelle lattiaa. Lattianrajassa ilma on viileämpää, joten sitä on hyvä kierrättää muuallekin huoneeseen. Varmista myös, että tuulettimen edessä ei ole huonekaluja tai muita esteitä. Paras idea on kuitenkin suunnata tuulettimen puhallus seinää kohti, josta ilma kääntyy takaisin ja leviää laajemmalle.

Ilmanpuhdistin

Investoi ilmanpuhdistimeen

Kaupunkikesä voi olla melkoinen koettelemus, kun helteen lisäksi ilma on täynnä siitepölyä, katupölyä ja muita epäpuhtauksia. Apu löytyy ilmanpuhdistimesta, joka puhtaanapidon lisäksi tuottaa ilmanvirtauksen. Toisin kuin tuuletin, se ei puhalla ilmaa voimakkaasti. Siksi se onkin erinomainen valinta, jos teet töitä kotoa päin ja haluat raikkaan sekä viilentävältän ilmanvirtauksen.

Ilmastointilaitteet

Pohjoisen talvi on pitkä ja kylmä, ja lämpimät kesäpäivät ovat harvinaista herkkua. Siksi ilmastointilaitteita löytyy vain harvasta kodista, toisin kuin esimerkiksi Espanjassa. Mutta ehkä voisimme seurata etelä-Euroopan esimerkkiä ja hankkia ilmastointilaitteen? Niitä on saatavilla paitsi kiinteästi asennettavina, myös siirrettävinä malleina, jotka voi siirtää eri huoneisiin tarpeen mukaan.

Monille tutumpi vaihtoehto on ilmalämpöpumppu, joka toimii vuoden ympäri – lämmittää talvella ja viilentää kesällä.

Inspiroidu muista artikkeleistamme